שתף קטע נבחר

ניצול שואה בן 90 נחשד בתקיפת אשתו: "מוטב היה למנוע הבאתו לבית משפט"

שוטרים מבת ים עיכבו את הקשיש ובהיעדר חתימת ערב שייקח אותו אליו הביתה הוחלט להביאו לבית המשפט. השופט ביקר את המשטרה: "למה הבאתם לכאן בן 90 לראשונה בחייו?". השופט גם הביע מורת רוח מהתנהלות הרווחה, ושחרר את החשוד בתנאים מגבילים. גורם במשטרה: הוא סירב להשתחרר בהרחקה

 

אילוסטרציה (המחשה: ShutterStock) (המחשה: ShutterStock)
אילוסטרציה(המחשה: ShutterStock)

בית משפט השלום בתל אביב מתח היום (ד') ביקורת חריפה על תחנת המשטרה בבת ים, שעיכבה ניצול שואה בן 90 בחשד לתקיפת אשתו. השופט רועי פרי ביקר גם את הרווחה בעיריית בת ים, והורה על שחרורו של הקשיש בתנאים מגבילים. בהחלטתו ציין השופט: "ראוי היה לא להביא אדם בן 90 לאולם בית משפט לראשונה בחייו".

 

ניצול השואה נעצר הבוקר בביתו בחשד שתקף את אשתו, שלה הוא נשוי יותר מ-50 שנה. אחרי שנחקר בתחנת המשטרה לא מצא הקשיש מישהו שיהיה מוכן להיות ערב עבורו ולקחת אותו לביתו, ובשל כך הובא בהמשך לבית המשפט. יצוין בהקשר זה כי קצין משטרה מוסמך לשחרר נחקר בתנאים מגבילים בתחנת המשטרה.

 

"אני תושב ותיק בארץ, היינו זוג נפלא עד לפני כמה חודשים", אמר החשוד לשופט רועי פרי. "אני נשוי לה 51 שנה והיא לאחרונה חלתה ויצאה מדעתה. היא נכה עם כיסא גלגלים ולא יכולה לזוז. הייתי מטפל בה עד עכשיו אבל אני כבר התמוטטתי. יש לנו חסכונות להחזיק אדם שיטפל בה, אבל היא לא רוצה".

 

במהלך הדיון המשפטי עלה כי בני הזוג מוכרים למערכת הרווחה בעיריית בת ים על רקע מצבה הרפואי של האישה. בהחלטתו קבע השופט פרי כי נציג ממחלקת הרווחה של העירייה יבקר עוד היום בדירת השניים. עם זאת, השופט אף קבע כי הבעל יורחק מאשתו למשך שבוע, ולכן עדיין לא ברור היכן הקשיש ימצא מקום שבו יוכל לישון.

 

עו"ד אבישג כהן, פרקליטתו של הקשיש מהסנגוריה הציבורית, אמרה לשופט: "מדובר בשערורייה, לא יכול להיות שהביאו אותו לכאן רק כי אין לו ערב. מדובר באדם בן 90 ללא עבר פלילי שעבד בשירות בתי הסוהר כמורה במשך שנים. הוא ואשתו חשוכי ילדים".

 

השופט הורה כאמור על שחרורו של הקשיש בתנאים מגבילים וציין כי "עסקינן בתיק קשה, שמוטב היה לו משטרת ישראל לא הייתה עוצרת את החשוד, וקצין משטרה מוסמך היה מורה על שחרור בתחנה עוד היום".

 

גורם במשטרה הסביר כי הוצע לקשיש להשתחרר בהרחקה מביתו, אולם לדבריו הקשיש סירב לכך ואמר כי אין לו לאן ללכת. לכן, כך ציין הגורם במשטרה, נאלצה המשטרה להביאו לבית המשפט על מנת שהשופט יקבל החלטה בעניינו. עוד התברר כי ניסיונות של המשטרה לערב בזמן אמת את רשויות הרווחה עלו בתוהו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים