שתף קטע נבחר

המלחמה ב-BDS הגיעה לאו”ם

אלפים השתתפו בכנס הבינלאומי הגדול ביותר בעולם נגד תנועת ה-BDS, אותו יזם השגריר באו”ם דני דנון. הכנס נערך על רקע הרוח החדשה שמובילה כוכבת הכנס, ניקי היילי במוסד האנטי ישראלי.

תחת הכותרת STOP BDS התאספו אלפים במליאת העצרת של האו״ם. סטודנטים, תלמידי תיכון, ישראלים ויהודים מקומיים שהגיעו זו השנה השניה לכנס AMBASSDORS AGGAINST BDS  בשיתוף פעולה מיוחד בין משלחת ישראל לאו"ם ועשרות ארגונים פרו-ישראליים מרחבי העולם, ביניהם הקונגרס היהודי העולמי, המרכז האמריקני לחוק וצדק, ה"בונדס", StandWithUs, CAMERA, בני ברית, ארגון ציוני אמריקה, IAC, ארגון מכבי, הלל, "סטודנטים בעד ישראל", "ארגון הסברה", הסוכנות היהודית, AEPI ועוד.

"השנה", מספר דנון, "אנחנו מובילים בפעם השניה היישר לעצרת האו"ם אלפי אנשים ומוכיחים שזו יכולה להיות במה גם לכל מי שכן תומך בישראל. אלפי אנשים בחרו להגיע בבוקר, באמצע השבוע, מרחבי העולם, ומבינים דווקא כאן שהם לא לבד".

 

גם השנה עסקו בכנס הגדול בהשפעותיה של תנועת החרם נגד ישראל. "תנועת ה- BDS הצליחה לחדור לאו"ם"קרא דנון. "מועצת זכויות האדם הודיעה כי היא מכינה 'רשימה שחורה' של חברות ועסקים הפועלים בחלקים שונים של ישראל, הם מבקשים להחרים קהילות שלמות בארץ. לצערנו", הוסיף, "ראינו זאת בעבר, אנחנו יודעים לזהות אנטישמיות ואנחנו יודעים כי סימון מוצרים ממדינת ישראל למטרת חרם היא אנטישמיות, זהו ביטויי לאנטישמיות מודרנית. הרשימות האלה, החרמות האלו, מזכירות ימים אפלים בהיסטוריה אך היום אנו ניצבים כאן בגאווה, למען המדינה היהודית. אנו יודעים כי איננו עומדים לבד לצד ישראל, יש לנו בני ברית אמיתיים באו"ם שעומדים לצדנו”.

בבוקר הכנס נפגשו המשתתפים במושב המרכזי בעצרת הכללית, את האירוע הנחתה ליז קליימן מערוץ פוקס. ״אתם כאן כי אתם לא מפחדים לעמוד על מה שאתם מאמינים בו״, קראה לאלפים שמילאו כמעט את כל כסאות המליאה. ״היום תהיה לכם ההזדמנות לבנות גשרים במקום חרמות״. היא דיברה על מצבה של ישראל באו״ם, על להעיוות וההטיה. היא החמיאה לדנון על עמדתו העיקשת בבניין העוין הזה. ״הוא מגן על ישראל ברוגע וסבלנות״.

 

"שתיקה היא הפסד. אנחנו כאן להכריז שלא נהיה בשקט יותר".  (צילום: שחר עזרן) (צילום: שחר עזרן)
"שתיקה היא הפסד. אנחנו כאן להכריז שלא נהיה בשקט יותר". (צילום: שחר עזרן)

 

״שלום״, קרא דנון בפתח דבריו. הוא הודה לניקי היילי על התמיכה וההשתתפות. הוא הודה לה על שהייתה הראשונה לעמוד נגד תנועת בידיאס. ״בשנה שעברה היו כאן אלפים, וביחד יצאנו בהצהרה על סכנות תנועת החרם והיום אנחנו כאן להודיע שהקרב ממשיך! במבט לאחור״, המשיך, ״אנחנו גאים לראות שהרבה דברים קרו. מדינות ומנהיגים מזהים סוף סוף את תנועת החרם כתנועה של ואנטישמיות״.

 

דנון טען כי רבים מנסים לשדך את לצד הימני לאנטישמיות כמו שאת השמאל מנסים לחבר לתנועת החרם, אבל אלו ואלו קוראות לשנאה. ״ביחד עם חברינו מארה״ב אנחנו שולחים מסר שפעילות השנאה של BDS לא תתקבל יותר. אם סטודנטים לא יקבלו את הכלים הנכונים ולא ידברו תנועת החרם תצליח. שתיקה היא חולשה. שתיקה היא הפסד. אנחנו כאן להגיד שאנחנו לא נהיה בשקט יותר״.

 

החרמות האלו מזכירים לנו ימים שחורים. באותם ימים לא הייתה מדינת ישראל אבל בימינו לא נשתוק יותר. לא נסתיר את המורשת היהודית שלנו, לישראל אין רק את הזכות להתקיים, אלא גם לפרוח ולשגשג. אני יודע שקשה לפעול כשאתם לבד, אבל תדעו שאתם לא לבד במאבק הזה״, אמר, ״רק תסתכלו כאן מסביב, ״כי כשאתם עומדים למען האמת אתם לא לבד״. אנחנו נלחם עד שאנטישמיות תעלם! עם ישראל חי!״.

 

"יש לכם את הגב מארה"ב, וכעת יש לכם חברה ולוחמת באו"ם". היילי בכנס (צילום: UN WEV TV ) (צילום: UN WEV TV )
"יש לכם את הגב מארה"ב, וכעת יש לכם חברה ולוחמת באו"ם". היילי בכנס(צילום: UN WEV TV )

 

מיד אחריו עלתה לבמה הכוכבת הבלתי מעורערת של הכנס. "קל ללכת אחרי מישהו אבל קשה להוביל", כך הציגו את ניקי היילי שזכתה לתשואות רמות. היילי הייתה הראשונה מבין המושלים במדינות אמריקה שהתנגדה לפעילות תנועת החרם במדינתה. אחרי נאומה באיפא״ק היא המשיכה גם כאן לעמוד מאחורי ישראל.״אני מודה לכם״, אמרה לקהל המריע בהתלהבות רבה. ״אני כאן כבת דרום קרולינה גאה. אני גאה בסטייט שלי שאוהבת את ישראל בלי קשר למפלגה ואידיאולוגיה. איזו עוד מדינה עם פחות מ1 אחוז יהודים נותנת לתושבים שלה לוח לרכב שאומר I STAND WITH ISRAEL ?אני מאוד גאה שהיינו הראשונים להוביל ב2015 חוק לא מתנצל נגד תנועת החרם. אמרנו שלא נעשה בסטייט עסק עם שום מקום שעושה אפלייה וזה בדוק מה שעושה תנועת החרם. כמושלת״, המשיכה, ״הכרזתי שלא נעשה עסקים עם מי שעוסק בשנאה. זה היה מודל למדינות אחרות שהתנגדו לתנועת החרם.״כמה טראגי שמכל המדינות שיש לגנות בעולם על הפרות זכויות אדם, הקולות הללו בוחרים לייחד את ישראל. איראן, סוריה, צפון קוריאה כולן זוכות להתעלמות באו״ם אין בכך היגיון או כל קשר לצדק״. היא סיימה ואמרה ״דעו שיש לכם את הגב מארה״ב וכעת יש לכם חברה ולוחמת באו״ם״.

 

גם מי שעלה לנאום מיד אחריה,  ד״ר ג׳י סוקולוב, משפטן ראשי בACLJ מנה את אותם מקרים בהם נלחמו משפטית נגד תנועת החרם בארה״ב וסיפר שנפגש בימים האחרונים עם נשיא ארה״ב טראמפ ״ואני חייב להגיד לכם״, אמר, ״אנחנו לא צריכים לדאוג. בגלל היילי, ארה״ב והנשיא אנחנו לא נצטרך יותר לתהות מהי עמדת ארה״ב בנוגע לישראל״. אמר והזכיר את ה״בגידה״ של ממשל אובמה באותה החלטה באו"ם בדצמבר האחרון.

 

רוברט זינגר, מנכ"ל הקונגרס היהודי העולמי מספר שהיוזמה של דנון, אליה הצטרפו, נולדה מצורך שהלך וגבר. "אנחנו ארגון הגג של כל הקהילות היהודיות בעולם והאג'נדה שלנו עובדת מהצורך של הקהילות. יותר ויותר קהילות החלו לדווח על הנושא. בעבודה משותפת עם המשלחת הישראלית באו"ם הצלחנו כבר מאז הכנס הקודם לפעול ביעילות. "לא ניתן לכוחות השנאה לעשות דמוניזציה לישראל. ביחד נתגבר על תנועת ה-BDS".

 

"לא נצטרך לתהות יותר מהי עמדת ארה"ב בנוגע לישראל". היילי ודנון ()
"לא נצטרך לתהות יותר מהי עמדת ארה"ב בנוגע לישראל". היילי ודנון

 

בכנס הראשון הבטיחו לפעול לשינוי המציאות בקמפוסים, בבתי המשפט ובאו"ם. ואכן לאורך השנה, הפעילויות שנולדו נשאו פירות. "אחרי הכנס הקמנו יחידה מיוחדת שעוסקת בדה-לגיטימציה של ישראל", מספר זינגר. "היחידה עובדת בתיאום מוחלט עם הקהילות הרבות ברחבי העולם, מתאמים דרכי פעולה, מעדכנים על אירועים חריגים ומסייעים בטיפול בהם. כשהופעל לחץ על ביטול הופעת מתיסיהו בספרד, למשל, פעלנו למנוע את זה, כך גם עם אירוע השפים שנערך בישראל, אירועים שונים מול פיפ"א ועוד".

סשה דרטווה, ראש מחלקת דה-לגיטימציה בקונגרס היהודי העולמי, מנהל מאז הכנס האחרון את אתר fight-bds"אחרי הכנס הקודם הבנו שעלינו לבנות פלטפורמה שתספק מידע עדכני למשתתפי הכנס ובכלל לכל מי שרוצה להצטרף למאבק. באתר", הוא מסביר, "אנחנו מעלים תכנים,עדכונים על חקיקות, פעילויות אקטיביות אינטרנטיות, מידע ויזואלי ושימושי שכל סטודנט למשל יכול להדפיס לקמפוסים, עובדות חיוניות שניתן פשוט לשתף או להדפיס ולצאת איתן להפגנות אנחנו כל הזמן בקשר עם קהילות ברחבי ארה"ב והעולם, שומעים מה נדרש בשטח ומייצרים".

 

דרטווה, שניהל בעבר את היחידה הדיגיטלית של צה"ל, ביחד עם מומחים נוספים לקח חלק בפאנל הראשון של הכנס בנושא מאבק ב-BDS ברשתות החברתיות. בפאנל דנו בדרכים בהן מייצרים דמויות מובילות חברתית ברשת, במאבק אל מול הניסיון של תנועת החרם להידמות לארגון זכויות אדם, סקירה ורעיונות למלחמה ב-BDS בזירה הדיגיטלית.

פאנל בנושא המאבק ב-BDS בקמפוסים התמקד הסברה למען ישראל מול גורמים שאינם בהכרח יהודים אמריקאים, כיצד מציגים את ישראל היפה והאמיתית ולא רק מתמקדים בתנועת החרם, כיצד נאבקים כשלא רוצים לשמוע את הצד שלך, והאפשרויות הקיימות בחזית המשפטית. "לפני כמה שנים הייתה ביקורת על חוסר ארגון של הקהילה היהודית והפרו ישראלית היה זלזול בתנועת החרם", אמר מנכ"ל סטנד וייד אס בחוף המזרחי, שחר עזאני. "חשבו שזו פעילות זניחה, ארגון קטן שהחלטות החרם שהוביל כלל לא יושמו. אז לא ראו סיבה לעסוק בהשפעה שלו אבל היום, בכנס הזה, אנחנו מבינים שההבנה חילחלה. לא הורדת החומוס בקפיטריה של הקמפוס היא ביטוי ההשפעה של תנועת החרם אלא רעל לטווח ארוך שמגיע למי שיהפכו למעצבי דעת הקהל בארה"ב ובכלל. העבודה שנעשית היום ומה שיצא מהכנס תוביל להשפעה על דעת הקהל בעוד 5 או 20 שנים הבאות. בן הברית של תנועת החרם זו הבורות"הוסיף. "מרבית הסטודנטים לא יודעים כלום על ישראל. לכן אנחנו חייבים להעמיק אצלם את הידע. הזירה הראשונה שלנו היא התמודדות פרו אקטיבית על עיצוב התדמית".

 

 

 

בפאנל החותם של הכנס, אשר התמקד מאבק ב-BDS במגזר הפרטי,השתתפו בין השאר סנטור אלן קלמסון, פעיל לקידום חקיקה נגד BDS בארה"ב, פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי הרצליה, אלונה ברקת, אשת עסקים והבעלים של קבוצת "הפועל באר שבע", ועוד, שעסקו בהתמודדות האישית שלהם עם תנועת החרם ותיארו כיצד נלחמו בה בהצלחה. זינגר, במסגרת הפאנל קרא גם ךהתטרף לאתר ולפעילויות החדשות שמוצעות.

המשתתפים שמחים לספר כי על רקע שלל ההצעות להסברה ומלחמה בחרם שעולות חדשות לבקרים, מתכנסים באופן רשמי ומצליחים לגבש רעיונות ושיתופי פעולה.

"חלחלה ההבנה לפעול ולפעול ביחד. למצוא דרך לשתף פעולה ברמה האסטרטגית כדי להתמודד בצורה יעילה. אנחנו רואים מאז הכנס הקודם עבודה משותפת. אנחנו עדים לנכונות גדולה לעבוד ביחד, ולחנך קהלים שונים על ישראל. לכל אחד מהארגונים יש יכולת להוביל זוויות שונות ואנחנו מקווים שיהיו חיבורים סינרגטים".

 

נציגי ג'י סטריט שלקחו גם הם חלק בכנס סיכמו בראיון ל'ידיעות אמריקה' את הרעיון שלהם למיגור תנועת החרם. "ג'יי סטריט u נמצאת בחזית המאבק נגד תנועת החרם באונברסיטות. ומה שברור לכל מי שנמצא במאבק הזה זה שהעמקת הכיבוש ומדיניות ישראל בשטחים היא המנוע שמאפשר לתנועת החרם לגדול. האמת הקשה היא שאי אפשר לעצור את גדילת תנועת החרם בלי להתחיל תהליך שמטרתו סיום הכיבוש. האסטרטגיה שבא מכנים את כל תומכי החרם אנטישמיים, שבא נמנעים מביקורת על ההתנחליות, שבא ממשלת ישראל מציאה דיעות פוליטיות מחוץ לחוק נכשלת ופוגעת בישראל.

"המסר שלנו היום לאלו המבקשים לפגוע בישראל ובעם היהודי הוא חזק וברור", סיכם דנון. "אנחנו נמשיך להילחם ב-BDS עד שנמגר אותו, מהקמפוסים ועד האו"ם, אנחנו נמשיך להיאבק באנטישמיות בכל מקום."

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים