שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    הטכנולוגיה זמינה, למה לא להשתמש בה?

    שוב ושוב משחקים מוכרעים על טעויות שיפוט. עיינים של שופט, מקצועי ככל שיהיה, לא יכולות להיות בכל נקודה במגרש בכל רגע נתון. מצלמות כן

    שוב ושוב אנחנו צופים בהחלטות שיפוט שמכריעות משחקים. כל עונה מוסיפים עוד ועוד שופטים למשחק עד שנדמה שבעוד חמש שנים בכל שני מטרים על הקווים יעמוד שופט. בפועל הטעויות ממשיכות ומשחקים ואולי גם אליפויות מוכרעים על ידי אנשי המשרוקית.

     

    עד היום, בסיור פנימי באצטדיון וומבלי המיתולוגי, ישנה עמדה המספרת על אותו גול שהיה או לא היה מול גרמניה באליפות העולם. עבר או לא עבר את הקו ועד היום הדעות חלוקות. מצחיק לחשוב שאם טכנולוגיית קו השער הייתה קיימת אז, הסאגה ארוכת השנים הזו כלל לא הייתה מתקיימת, אלא הופכת לעוד אירוע שולי במשחק נקודתי על פני ההיסטוריה.

     

     (צילום: EPA) (צילום: EPA)
    (צילום: EPA)

     

    אז לפני למעלה מ־30 שנה לא הייתה טכנולוגיית קו השער וכולם שמו מבטחם בזוג עיניו של שופט המשחק, אך מאז עברו הרבה מים בירקון והטכנולוגיה התפתחה לאין שיעור. כמות אדירה של מצלמות מכסה כל משחק ואפילו אופציה לצפייה 360 מעלות בכל רגע נתון כבר כאן. אז אם כל הטכנולוגיה הזו זמינה, מדוע לא משתמשים בה בכדורגל הישראלי? מדוע אנחנו ממשיכים לשים מבטחינו בזוג עיניו של שופט בודד? ושלא יהיו לכם טעויות, העובדה שישנם שישה שופטים על המגרש, כולל שופטי הרחבה והשופט הרביעי, לא משנה את העובדה שבסוף רק שופט המשחק מקבל את ההחלטה ועליו כמובן נופלת גם האשמה.

     

    לפני פחות משבוע, במשחק ידידות בין ספרד לצרפת, שונו שתי החלטות בזכות צוות שיפוט שישב מול מסכי טלוויזיה והוביל לשינוי התוצאה לחלוטין. הרומנטיקה לא תיעלם והתוצאה תוכרע על המגרש.

     

    בין אם היה או לא היה פנדל במשחק העונה שלנו, הגיע הזמן ששופטים ינהלו את המשחק ולא יכריעו אותו. וכדי שהם יעשו זאת הם צריכים עזרה. זוג העיינים שלהם מקצועי ככל שיהיה פשוט לא יכול להיות בכל נקודה במגרש בכל רגע נתון. מצלמות כן יכולות והגיע הזמן שהן יהוו חלק מרכזי בעבודתו של שופט המשחק.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים