שתף קטע נבחר

בראשית-טק להיי-טק

זה כבר לא סוד שהייטקיסטים זורמים לארה"ב כדי להגשים את חלום האקזיט. הם יודעים שהסיכוי להבין את השוק גדול יותר כשאתה קרוב יותר למרכזים החשובים בעולם, וההזדמנויות רחבות יותר. ארגון בראשית הבין שיש להם צורך להפגש ולחלוק דעות. הייטק במיטבו בצפון ניו ג'רזי.

בראשית צמח אפטר-סקול, תוכנית של אחה"צ ללימודי עברית באוירה ישראלית. ואח"כ הגיעו עוד יוזמות. "אנחנו עובדים באסטרטגיה דו שלבית" חולק אבי כהן, מי שהיה יו"ר בראשית בחמש השנים הראשונות להקמתו של הארגון וכיום עומד בראש מספר ועדות "מתחילים ביהלומים, בילדים, ושואבים פנימה את כל המשפחה". והחזון קורם עור וגידים במימדים שלא ניתן להתעלם מהם.

 

לפני כשבועיים התקיים בפעם התשיעית מפגש של בראשית-טק (Tech). בראשית-טק מצטרף לעוד שורת יוזמות שיוצאות ממטה הארגון ששם לו מספר מטרות, ובינהן לקיים פעילות עניפה, לבני כל הגילאים, בעיברית, וללא פשרות בנושא השפה. ארגונים גדולים עובדים על הגישור בין הקהילה הישראלית שחיה בארה"ב לבין הקהילה היהודית-אמריקאית. בכל התהוות שנוצרת בין הקבוצות, יש ויתורים ויש הישגים. הקהילה היהודית-אמריקאית מבוססת בארה"ב, רוויה בארגונים, ומקיימת חיים יהודיים ברמות שונות עם השתייכות לזרמים שונים של היהדות, חלקם נוצרו בארה"ב, שרב הישראלים כנראה לא מכירים, סביב בתי הכנסת והמרכזים הקהילתיים.

 

הקהילה הישראלית בארה"ב מרימה ראש בשנים האחרונות אחרי שנים רבות שאנשיה הסתובבו בתחושה שהם בוגדים במדינה, כי זה מה ש'אמרו, אמר, הוצא מההקשר, זו הביקורת הלא נסתרת שהיתה כלפיהם'. לרגע, הם הפכו לנכס אסטרטגי מעבר לים וקיבלו כוחות נפשיים חזרה. לרגע נוסף הישראלים החיים בארה"ב הבינו שאם לא יעשו לביתם, הדור הבא שלהם יאבד את מה שעוד אפשר לתת לו, החל משפה וכלה בתרבות ישראלית שורשית, דבר שאבד לבני הדור השני והשלישי לדור תש"ח שהגיעו לארה"ב. נראה שאף אחד לא מהסס יותר להצהיר שהוא בוחר לגדל את ילדיו מחוץ לגבולות ישראל, להזדהות עם ישראל ולהשאר ציוני, הכל לבחירה ומבחירה.

 

בראשית טק הצוות המוביל. צילום: נורית עילם ()
בראשית טק הצוות המוביל. צילום: נורית עילם

 

לתוך המשבצת הזו נכנס ארגון 'בראשית'. בית הספר של אחה"צ, האפטר-סקול, שהחל לפעול לפני שש שנים עושה עבודה, הוא מלא עד אפס מקום. כ-150 ילדים לומדים בו, ואין מקום לסיכה נוספת. הפעילות מתקיימת בטמפל עמנואל בקלוסטר ובשיתוף פעולה פורה מאוד בין הארגונים. הטמפל מצידו אוהב מאוד את הנוכחות הצעירה בין כתליו, מספר כהן. יוזמות נוספות שקמו תחת אותה מטרייה ומצליחות להביא קהל כוללות את בראשית-טוק (Talk) שמביא מרצים מהשורה הראשונה שחולקים את סיפורם עם משפחות בראשית והקהל הרחב. בראשית-אד (Education) שפועל עדיין במתכונת מצומצמת ומנסה לגעת בציבור המורים והמחנכים, יוזמות שמשלבות את כלל האוכלוסיה ובהן מסיבות חגים רבות משתתפים. האחרונות כללו את פורים עם כ-600 משתתפים, צפוייה מסיבת ריקודים למבוגרים סביב יום העצמאות למדינת ישראל וארוע הדגל הגדול ביותר שמתקיים במחוז, ל"ג בעומר שצפוי להביא השנה כ-2,000 אנשים. השנה שיתף ארגון בראשית פעולה עם ההסתדרות הציונית העולמית בחידון הציוני שמתקיים בארה"ב בחמש השנים האחרונות. משפחת שפירא שזכתה במקום השני תטוס לישראל להשתתף בחידון הארצי אותו ינחה אלי יצפאן, יצולם ויוקרן ביום העצמאות בישראל.

 

"אני חושב שכדי שנגיע לדבר עם הקהילה היהודית אמריקאית כמנהיגות מול מנהיגות, בגובה העיניים, אנחנו צריכים להיבנות בצורה עצמאית. ג'ייסון שאמס, מנכ"ל הפדרציה היהודית של צפון ניו ג'רזי ברך על העשייה שלנו. הוא אמר שאנחנו מגשימים את החזון לג'ואיש-לייפ" ומכאן נראה שהדברים נבנים. כהן מונה 3 תחומי אחריות שבראשית לקחה על עצמה ובינהם לחבר את הילדים לזהות הישראלית כדי שלא יגדלו באוטומט בבית, אחריות כלפי מדינת ישראל, וזה קורה באמצעות פעילויות שמעלות על נס חברות היי טק מצליחות לדוגמא, והשלישי האחריות האחד כלפי השני בקהילה. החל ממציאת עבודה ועובדים האחד לשני וכלה בעזרה בשעת צרה.

 

ארוע בראשית-טק שהתקיים כאמור לאחרונה, הביא אליו 150 אנשים. תפוסה מלאה לכל הדעות. בנט-וורק נמצאים מעל 600 אנשי היי-טק וטכנולוגיות. "הגעתי לכאן לפני שני קייצים" מספרת דפנה רובין מפיירלון "אני ברילוקיישן מהחברה שלי. חיפשתי מקום להכיר בו אנשים, ובדיוק החלה פעילות בראשית-טק. הגעתי למקום שמתאים לי בול לצרכים מבחינת תחומי העיניין שלי והחומר האנושי. אני מתמידה להגיע לכל המפגשים ומאוד נהנית" חולקת רובין שנמנית על המיעוט הנשי בהתכנסויות. "הרבה אנשים כאן באזור (מחוז ברגן א.ס.ח) מחוברים לעולם הטכנולוגי, לא היה שום דבר שחיבר את כל המוחות האלה יחד" סבר בתחילה אבי כהן שעומד בראש הועדה שהגה יחד עם דור ז'ורבסקי את הרעיון. איתם יחד עושים לילות כימים רנן גורן, תום סלע וניר ענבר. מיותר לציין שכל החמישה אנשי הייטק. הם מקפידים על קלה כחמורה, ואפילו על האולמות המרשימים שהמפגשים נערכים בהם, הם לא מתפשרים כדי שהמפגש יקבל את המעמד הראוי לו. מפגשי בראשית-טק לא נושאים עלות למשתתפים, והדבר היחיד לו נדרשים המשתתפים הוא אישור הגעה. המימון מגיע מספונסרים שלוקחים חלק אקטיבי במפגשים, כגון לאומי-טק שמחבר חברות היי טק לבראשית, פורטה, משרד השמה מקומי לבכירים בענף ההיי-טק ובראשית טק מזמינה ספונסרים נוספים לקחת חלק ביוזמה.

 

בראשית טק נותנים במה לספונסרים. צילום: אילנית סולומונוביץ' חבוט ()
בראשית טק נותנים במה לספונסרים. צילום: אילנית סולומונוביץ' חבוט

 

ראשון המציגים במפגש הראשון שהתקיים בנובמבר 2016 היה גיא ויינברג, יזם בתחום הציוד הרפואי שנחת לפני שנתיים וחצי בניו ג'רזי. ווינברג פיתח שתי אפליקציות שנמצאות בתהליך אישור של ה-FDA בשנה וחצי האחרונות, וכשיאושרו, אפשר יהיה לאתר באחת זעזוע מוח ובשנייה לחץ תוך מוחי (ICP). "אני בין הבודדים באזור שעוסק במכשור רפואי. אני מגיע לכל המפגשים חף מאינטרסים, ונהנה מסיעור המוחין, מרגיש צורך לחלוק ולשמוע התמודדויות של יזמים אחרים בתחומים שונים, ולראות שלכולם יש צרות בתחום היזמות, ואני לא לבד" מספר ויינברג. "רבים מהנוכחים בכירים בעולם ההיי טק והמפגש נותן להם הזדמנות לחלוק חוויות על קרקע משותפת. הארוע יוצר תחושת שייכות שחשובה מאוד למי שמגיע לכאן ומתחיל בעשייה, ואף לאל שנמצאים עמוק בתוכה. אנשים רוצים להכיר אנשים שדומים להם בעשייה".

 

"יצא לישראלים שם של אנשים שמזיזים דברים בתעשייה" חולק ז'ורבסקי "האמריקאים רוצים לעשות דברים היום, והישראלים רוצים לעשות דברים אתמול. יחד הדברים קורים מהר יותר". יש הוכחות מוצקות שארועי בראשית-טק מביאים להצלחות. בארוע האחרון סיפר בהתרגשות אחד משני המרצים המרכזיים של הערב, מארק גזית שעומד בראש THETARAY, שמצא את איש המכירות "הכי תותח שיש לי" תודות לבראשית-טק. הארוע שמתחיל בנטוורק חופשי, ממשיך בהצגת ארגון בראשית, נותן במה לספונסרים ומביא מרצים מעניינים שחולקים את סיפורם האישי וסיפור החברה שהם עומדים בראשה (בד"כ) מסתיים בהזדמנות למעסיקים להציע משרות, ולאלה שמחפשים עבודה, להציג את עצמם בפני הקהל.

יוזמה ברוכה בקהילה גדלה ומתרחבת בצפון ניו ג'רזי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים