שתף קטע נבחר

תלמידי הריאלי בחיפה הפגינו מחשש לסגירת בית הספר

במוסד היוקרתי בחיפה חוששים שהגבלת גובה תשלומי ההורים תביא לסגירתו. התלמידים, הוריהם וצוות ביה"ס ערכו צעדת מחאה: "אל תפגעו ב-104 שנות מצוינות". אם לשני תלמידים: "אני לא מיליונרית, אבל מישהו צריך לשלם". משרד החינוך: "רואים ערך עליון במתן הזדמנות שווה לכל תלמיד"

 

 

 

תלמידי בית הספר הריאלי בחיפה והוריהם קיימו היום (ו') צעדת מחאה מחשש לסגירת המוסד היוקרתי. החשש נובע מהחלטת משרד החינוך להגביל את גובה תשלומי ההורים במוסדות המוכרים שאינם רשמיים.

 

הצעדה יצאה מגן האם בעיר לכיוון דרך יפה נוף. המפגינים, בהם גם צוות בית הספר, נשאו שלטים עם שמות הבוגרים המפורסמים של המוסד החינוכי, בהם חתן פרס ישראל דורון אלמוג, הרמטכ"ל ה-15 של צה"ל רב-אלוף במיל' אמנון ליפקין שחק ז"ל והפזמונאי אהוד מנור ז"ל. במקביל שלחו המפגינים מסרונים לשר החינוך נפתלי בנט, שבהם נכתב: "אל תיתן לפגוע ב-104 שנות מצוינות, אל תסגור את הריאלי".

הפגנת תלמידי הריאלי. "אי אפשר לקבל את אותו המוצר במחצית מהסכום" (צילום: הריאלי בחיפה) (צילום: הריאלי בחיפה)
הפגנת תלמידי הריאלי. "אי אפשר לקבל את אותו המוצר במחצית מהסכום"(צילום: הריאלי בחיפה)

 (צילום: הריאלי בחיפה) (צילום: הריאלי בחיפה)
(צילום: הריאלי בחיפה)

בבית הספר הריאלי לומדים כ-4,000 תלמידים. משרד החינוך מתקצב אותו באופן חלקי (35% מהסכום שמועבר לבתי ספר מוכרים ורשמיים), ושאר המימון מגיע מתשלומי ההורים שנאמדים בעשרות אלפי שקלים לכל משפחה בשנה. בבית הספר הבהירו כי קיים מנגנון מלגות שמאפשר לתלמידים משכבות חלשות ללמוד במוסד בהשתתפות סמלית של תשלומי הורים או ללא תשלום כלל.

 

משרד החינוך הוציא לפני כשלוש שנים חוזר מנכ"ל חדש שמגביל את גובה התשלומים בבתי הספר המוכרים שאינם רשמיים. בבית הספר הריאלי הבהירו כי ההחלטה תביא לקיצוץ של 40% מתקציב בית הספר (40 מיליון שקל). לפני כשנתיים עתר בית הספר לבג"ץ נגד החלטת המשרד, שם הורו לצדדים להמשיך את המשא ומתן ביניהם, ודיון נוסף בנושא עתיד להתקיים בחודש הבא.

 

בחודשים האחרונים התנהלו מגעים בין משרד החינוך להנהלת בית הספר, ללא התקדמות משמעותית, למציאת מתווה שיוכל להשאיר את בית הספר במתכונתו הנוכחית. אם הצדדים לא ימצאו מתווה מוסכם בשבועות הקרובים, בית הספר צפוי להיסגר ולפטר כ-500 מורים או לעבור למתכונת של בית ספר פרטי, דבר שיעלה את תשלומי ההורים באופן משמעותי, ויגרום לחוסר יכולת של תלמידים רבים להמשיך וללמוד בו.

 

"אנחנו אנשי מעמד הביניים" 

טל, אם לשני תלמידים בבית הספר, אמרה: "אני משלמת עבור שניהם 30 אלף שקל בשנה. אנחנו אנשי מעמד הביניים, אני לא מיליונרית, אבל החלטנו לרשום את הילדים שלנו לריאלי כי החינוך עומד בראש סדר העדיפויות שלנו, והמוסד הזה עולה כסף. כדי שהמוצר הזה יתקיים בדרך מסוימת מישהו צריך לשלם על זה, ואי אפשר לקבל את אותו מוצר במחצית מהסכום כמו שמשרד החינוך חושב".

 

יוסי צור שכל את בנו אסף ז"ל בפיגוע בקו 37 בחיפה ב-2003. כיום הוא אב לתלמיד כיתה ו' במוסד. לדבריו, "שלחתי את ילדיי לריאלי מתוך הבנה שזה הכי טוב שאני יכול לתת להם. אם כתוצאה מדרישת משרד החינוך בית הספר ייסגר או שהוא יהפוך לפרטי ושכר הלימוד יוכפל, הרי שזו שפיכת התינוק עם המים. נשאלת השאלה אם זה עובד, מדוע לתקן, איננו מבינים מה שר החינוך מנסה להשיג".

 (צילום: הריאלי בחיפה) (צילום: הריאלי בחיפה)
(צילום: הריאלי בחיפה)

 (צילום: הריאלי בחיפה) (צילום: הריאלי בחיפה)
(צילום: הריאלי בחיפה)

יובל מרצ'י, תלמידת כיתה י"א בבית הספר, הוסיפה: "אני לומדת בריאלי מכיתה א', בית הספר הוא כמו בית בשבילי. אם בית הספר ייסגר זה לא יועיל לאף אחד, זה לא בית ספר אליטיסטי ולומדים פה ילדים מכל אזור הצפון".

 

אורן בן ג'ויה, מורה לאזרחות והיסטוריה בבית הספר, ציין כי התלמידים וההורים נענו לקריאה להשתתף בצעדה, שתוכננה ברגע האחרון. "זו ההוכחה להטעמת הערכים שעומדים בבסיס חזון בית הספר - להיות אזרחים מובילים ומשפיעים".

 

ממשרד החינוך נמסר: "משרד החינוך מכיר בחשיבות בית הספר הריאלי בחיפה. המשרד מקיים התדיינות רצופה עם הנהלת בית הספר, ובמסגרתה הציע לה כמה חלופות להתייעלות. המשרד עומד על כך שבית הספר יתכנס להיקפי גביית הורים מותרת - ללא חריגות. משרד החינוך רואה ערך עליון במתן הזדמנות שווה לכל תלמיד ותלמידה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הריאלי בחיפה
מחאת תלמידי הריאלי
צילום: הריאלי בחיפה
מומלצים