שתף קטע נבחר

אורזים את החורף: טיפים לאחסון שטיחים ופוך

האביב כבר כאן, וזה הזמן לארוז את השטיחים ואת שמיכות הפוך לחודשים הקרובים. אתר "המקצוענים" עם טיפים שיגרמו לכם לאחסן אותם בצורה טובה מבלי לגרום להם לנזק

אורזים את השטיחים ואת שמיכות הפוך? מתלבטים אם לקפל, לגלגל ואיך לעטוף? כדי ששמיכות הפוך לא יתפסו הרבה נפח, וכדי שלא יצטבר עובש על השטיח, הנה מדריך שיעזור לכם לאוורר אותם נכון, לארוז בצורה חכמה ולתחזק אותם עד לחורף הבא.

 

עוד כתבות בנושא:

שומרים על הריפוד

טיפים למלחמה בקרדית האבק

איך מנקים את השטיח והריפוד של הספה

 

שאבו את השטיח היטב לפני שאתם אורזים אותו  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שאבו את השטיח היטב לפני שאתם אורזים אותו (צילום: shutterstock)

 

שאיבת השטיח לפני אריזתו  

לפני שאורזים את השטיח, חשוב לשאוב אותו ביסודיות ולנער אותו מהחול. כדאי להפוך אותו למשך יומיים ולדרוך עליו כשהוא הפוך, על מנת שכל החול והלכלוך שהצטבר בין הסיבים ייצא החוצה. לאחר מכן, יש לשאוב אותו משני הצדדים ואף לאוורר אותו בחוץ. אם מוציאים אותו לשמש ישירה, יש לעשות זאת למשך לא יותר משעה. אם אין שמש ישירה, ניתן להשאירו מספר שעות בחוץ. "אם זהו שטיח יקר יחסית, אשר היה בשימוש רב אצלכם, שווה לשלוח אותו לניקוי מקצועי במפעל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "שם, ינערו אותו במכשור מיוחד, ייבשו אותו ויארזו אותו עבורכם. חשוב לוודא מה כלול במחיר, והאם נדרשת תוספת במחיר עבור הובלה. כדאי לקחת בחשבון ששליחה של יותר מפריט אחד, מאותה הכתובת, תוזיל משמעותית את העלויות. בכל מקרה, כדאי לברר מחירונים מומלצים ברשת, ולא לקבל את הצעת המחיר הראשונה".

 

להימנע מקיפול השטיח, כדי לא ליצור סדקים וקרעים

הדרך המומלצת ביותר לאחסון שטיח היא לפרוש עליו סדין לבן ולגלגל אותו. זאת, משום שאחסון שלו בתנאי לחות יכול לגרום לגלישת צבע ולנזק בלתי הפיך. הסיבה שלא כדאי לקפל אותו היא כדי לא ליצור סדקים באזורי הקיפול, שיכולים לגרום לקרעים של ממש. האחסון המומלץ הוא במאוזן ולא במאונך. אחרת, יכולים להיווצר בו 'גלים', וכאשר תבואו לפרוש אותו על הרצפה בעתיד, הוא לא ייצמד לרצפה, ויהווה מכשול. כמו כן, בעת האחסון חשוב להקפיד לא להניח עליו חפצים כבדים או ארגזים כשהוא מגולגל. טעות נפוצה היא להדק את השטיח יותר מדי ולקשור אותו עם חוט או חבל דקים מדי, אשר גורם לנזק לסיבי השטיח. כדאי לגלגל אותו בצורה לא מהודקת מדי, ולקשור אותו ברצועת בד רחבה יחסית וחזקה.

 

לעטוף בבד ולא ביריעת ניילון – כדי למנוע לחות  

הטעות הנפוצה היא לעטוף את השטיח בניילון, כדי לשמור עליו מפני אבק. הבעיה היא שאם עוטפים אותו בניילון יכולה להיווצר לחות בפנים, אשר גורמת לעובש והורסת את השטיח. אם אין ברירה, והאחסון הוא במקום מאובק יחסית, חשוב בכל זאת לחורר את הניילון כדי למנוע את הצטברות הלחות, וכן להניח בתוכו ניירות עיתון או שקיות עם מלח, לספיגת הלחות. כמו כן, ישנם חומרי שימור טבעיים שירחיקו עובש: רוזמרין, פלפל אנגלי ועלי דפנה. ניתן לשים אותם בשקיות בד, בקרבת השטיח.

 

הפתרון המומלץ הוא לעטוף את השטיח בסדין או בבד אוורירי כלשהו. לא כדאי לאחסן את השטיח באזור עם לחות (בוידעם או עליית גג). אם יש מקום מתחת למיטה, או במחסן קריר ויבש - עדיף לאחסן אותו שם. אם אתם מאחסנים אותו מתחת למיטה, כדי למקם אותו על משטח הגבהה, כדי למנוע מצב שייפגע מרטיבות בעת ספונג'ה.

 

כמו כן, למרות הטירחה שבעניין, כדאי אחת לחודשיים להוציא את השטיח לאוורר בשמש למשך כשעה. זה ימנע מצב של הצטברות עובש ובקטריות לאורך כל הקיץ.

 

אורזים שמיכת פוך? אווררו לפני ואחסנו במקום יבש

את שמיכת הפוך יש לאוור לפני שאורזים אותה. אם מדובר בשמיכה מנוצות טבעיות, חשוב מאוד להימנע מלהשאיר אותה בשמש ישירה. לצורך אחסון, ניתן להשתמש בשקית אחסון המאפשרת שאיבת אוויר באמצעות שואב אבק, עד ליצירת ואקום. זה חוסך המון מקום, ובדירות עם שטח אחסון קטן, זה מאוד פרקטי. גם את שמיכות הפוך כדאי להימנע מאחסון בחלל עם לחות.

 

מעוניינים בניקוי שטיחים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים