שתף קטע נבחר

כך תהפכו דירה שכורה למעוצבת וביתית יותר

איך לעצב דירה שכורה בלי שבעל הבית יתעצבן עליכם, ובאופן שתוכלו להחזיר את הכל לקדמותו ביום העזיבה? אתר "המקצוענים" עם הטיפים - כתבה שנייה בסדרה

לא חייבים לצבוע קירות כשאפשר להיעזר במדבקות קיר. כדאי לחשוב על חפצים שיהיה קל לתחזק, להוביל או למכור בעת העזיבה. ולפני שאתם רוכשים וילונות, דאגו לבחור כאלו שתוכלו ליהנות מהם גם בדירה הבאה. מעצבים דירה שכורה? הנה כמה עצות והשראה. בכתבה הקודמת, התייחסנו לריהוט, אחסון וקידוחים בקירות. בכתבה הזו, נשים דגש על נראות הדירה.

 

עוד כתבות בנושא:

הובלה בחורף צריכה כיסוי

אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלה

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

היעזרו במדבקות קיר רב-פעמיות במקום לצבוע קירות

בא לכם קיר צבעוני? לא חייבים לצבוע. אפשר להיעזר במדבקות קיר, שהן קלות יחסית להסרה מהקירות ואף ניתנות לשימוש חוזר. "מדבקות אלו מיוצרות בטכנולוגיה שמאפשרת הדבקה שלהם מחדש, ללא שכבת דבק כימי, שנצמדת בקלות למשטח ולא גורמת לו לנזקים", אומר מיכאל אהרון, מנהל רשת צמר שטיחים יפים. "ניתן להדביק אותן לבד, ללא צורך בניסיון מקצועי. פשוט מניחים את המדבקה על הקיר ומיישרים אותה עם הידיים". 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

העדיפו שטיחים קלים במשקל וקלים לניקוי  

"שטיח יכול להוסיף המון חמימות", אומר כהן. "אך כשמדובר בדירות שכורות צריך לחשוב לא רק על העיצוב, אלא גם הפרקטיות. כדאי לבחור בשטיח קל יחסית במשקל, שניתן יהיה להובילו בקלות מדירה לדירה.

 

"שטיחי צמר פחות מומלצים כי הם כבדים מאוד. לעומתם, שטיחים שעשויים מחומרים סינתטיים נחשבים לאידיאליים הן מבחינת משקלם והן מבחינת קלות התחזוקה שלהם – הם הרבה יותר קלים לניקוי".

 

רכשו וילונות במקטעים ולא ביחידה אחת

טקסטיל, באופן כללי, משנה משמעותית את האווירה בדירה. קל מאוד להתחדש איתו, והוא מאפשר הוספת טאצ' אישי בקלות: כריות, שמיכות, כיסויי מיטה - כל אלו יהפכו גם דירה שכורה להרבה יותר ביתית. הטקסטיל המשמעותי ביותר בדירה, הוא וילונות.

 

"בישראל, הדירות כוללות חלונות גדולים יחסית, בייחוד בחלל מרכזי כמו הסלון", אומרת אלה שלומוב, מעצבת הבית של חברת Domus. "האקלים הישראלי מכתיב לנו חללים בעלי פתחים גדולים שמכניסים הביתה שפע של אור טבעי ובריזה. עם זאת, הרצון של מרביתנו ליצור ממד של פרטיות ולרכך את עוצמת השמש, מצריך מציאת פתרונות פרקטיים שיוסיפו במקביל גם לעיצוב". 

 

תיצרו אווירה הרמונית, בעזרת וילונות ושילובי צבעים  (צילום: יח"צ, באדיבות דומוס) (צילום: יח
תיצרו אווירה הרמונית, בעזרת וילונות ושילובי צבעים (צילום: יח"צ, באדיבות דומוס)

בדירות שכורות, צריך לקחת בחשבון את עניין קדיחת החורים עבור התקנת קרניז. "בחלק מהדירות הישנות עדיין מותקנים קרניזים ישנים", אומרת שלומוב. "אפשר בהחלט להחליט שמשאירים אותם ולתפור את הווילון על פיהם. במקרה כזה, קחו בחשבון שלא בטוח שתוכלו להשתמש בהם בדירה הבאה. אם תרצו להתקין קרניז תואם לווילון ולסגנון העיצוב שלו, תוכלו להחליף את הקרניז, ועם עזיבתכם לעשות תיקוני טיח וצבע נקודתיים באזור זה".

 

כיצד בוחרים את גודל הווילון, כך שיתאים גם לדירות הבאות? מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "מכיוון שגדלי החלון משתנים מדירה לדירה, מומלץ לקנות או לתפור וילונות במקטעים, ולא ביחידה אחת גדולה. כך, יהיה קל יותר להתאימם בעתיד. בנוסף, הרבה יותר קל לכבס אותם כשהם ביחידות קטנות יותר. כדי לבחור בבדים סמי-שקופים שמכנסים את החוץ פנימה בצורה מעודנת ומרוככת ועדיין יוצרים עמימות מצדו החיצוני של הבית. וילונות קלים ואווריריים בגוונים ניטרליים הם השקעה משתלמת".

   (צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה)
 

   (צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה)

 

ותרו על נורת קבלן לטובת גוף תאורה מרשים  

"חלק מהדירות השכורות בארץ מאתגרות מבחינת גובה התקרה, מספר נקודות ההארה ועוצמת האור הטבעי שחודר לדירה", אומר לירן אלקולומברי, סמנכ"ל שיווק בקמחי תאורה. "במקרה של תקרה נמוכה, שבה מותקנות 'נורות קבלן' פשוטות, מומלץ לבחור בגופי תאורה צמודי תקרה שיפיצו תאורה התמצאות מרכזית בחלל, ויצרו מראה פתוח ואוורירי ואשליה של גובה.

 

"חשוב לזכור לאחסן את נורות הקבלן במקום שקל יהיה למצוא בעת עזיבת הדירה, ולהתקין אותן בחזרה בסיום תקופת השכירות. אם אין מספיק נקודות הארה בחלל, ניתן להיעזר בגופי תאורה רצפתיים או שולחניים שכל שצריך הוא לחבר אותם לשקע. הם אינם צורכים כמות גדולה של חשמל, ומרוויחים גם תוספת משמעותית של תאורה וגם תוספת לעיצוב. כל זאת מבלי צורך בקידוחים, תוספת נקודות חשמל ובקשות מבעל הדירה. כשעוזבים, פשוט מעבירים אותם הלאה לדירה הבאה".

 

גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות, אין לכם חשק להתחנן לקרוב משפחה שיגיע ויעזור לכם בשיפוצורים הקטנים ואתם לא יודעים מה זה דיבל, לא בטוח ששווה להזמין בעל מקצוע מומחה לתחום מסויים. במקרה כזה, הנדימן שגובה שכר שעתי יהיה פתרון הרבה יותר משתלם. בביקור אחד תוכלו להיפטר מכמה תיקונים בבת אחת, ומבלי להרגיש חייבים לאף-אחד. 

  (צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה)
 

"כדאי לברר מראש מהי שעת הביקור המינימאלית, ולהכין מראש רשימה של כל התיקונים הנדרשים", אומרים במוקד השירות. "זאת, על מנת לוודא שההנדימן מגיע עם כל הציוד הנדרש, ובמידת הצורך שולח אתכם לרכוש בחנות אביזרים דרושים, כדי לחסוך זמן והגעה מיותרת נוספת.

 

"לרוב הנידמן יגבה 150-180 שקל עבור שעת העבודה הראשונה, ותעריף זול יותר עבור כל שעת עבודה נוספת. לכן, משתלם יותר לסיים מספר תיקונים בביקור אחד, כאשר כל הציוד אצלכם. זה הזמן להרכיב ארונית, לתלות גופי תאורה, וילוונות ומדפים. עבור כל תיקון שכרוך בעבודה עם חשמל, חשוב לוודא שלהנדימן יש אכן רישיון לעבודה עם חשמל, אחרת מדובר בסיכון של ממש שלא מצדיק את החיסכון במחיר".

 

מחפשים חברת הובלה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה
צילום: יח"צ, באדיבות קמחי תאורה
מומלצים