שתף קטע נבחר

בונקרים ומטהרי אוויר. יפן בלחץ מצפון קוריאה

היפנים חוששים ממתקפה כימית בעקבות המתיחות בין צפון קוריאה לארה"ב: המכירות של מקלטים גרעיניים ומטהרי אוויר מזנקים, הממשלה הורתה לתרגל ירידה למקלטים והרשויות הודיעו לאזרחים כי במקרה של מתקפה יהיו להם עשר דקות להתכונן

המכירות של מקלטים גרעיניים ומטהרי אוויר חוסמים קרינה מזנקים ביפן בשבועות האחרונים, בגלל החשש מהסלמה במתיחות בין צפון קוריאה השכנה לארה"ב. חברה שמתמחה בבניית מקלטים גרעיניים, בדרך כלל מתחת לבתי מגורים, קיבלה באפריל שמונה הזמנות בהשוואה לשש הזמנות בממוצע לשנה.

 

גם הדיון האמריקני לא מרתיע: "צפון קוריאה ערכה תרגיל צבאי ענק"

 

החברה, אוריבה סייקי סייסקושו ממערב יפן, מכרה גם יותר מ-50 מטהרי אוויר שווייצרים, שאמורים לסנן קרינה וגז רעיל, ומנסה להשיג מטהרים נוספים בעקבות הביקוש. מטהר אוויר לשישה אנשים נמכר תמורת 620 אלף יין (5,630 דולר), ומטהר ל-13 אנשים שבדרך כלל מותקן במקלט עולה 1.7 מיליון יין (15,440 דולר).

מפגן כוח צבאי בצפון קוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגן כוח צבאי בצפון קוריאה(צילום: רויטרס)
 

החשש ממתקפה כימית גבר ביפן, אחרי שראש הממשלה שינזו אבה אמר בדיון החודש בפרלמנט כי צפון קוריאה מסוגלת לחמש טילים עם גז העצבים סארין. בחברת אוריבה אמרו כי "צריך זמן וכסף לבנות מקלט, אבל כל מה שאנחנו שומעים בימים האלה, באווירה המתוחה הזו, זה שהם רוצים מקלט עכשיו. הם מבקשים מאיתנו להגיע מיד ולתת להם הערכת מחיר".

 

חברת אוריבה מסרה כי חלק מהפניות היו של בעלי חברות וחלק של משפחות. עלות הקמת מקלט גרעיני לעד 13 אנשים היא כ-25 מיליון יין (227,210 דולר), והבנייה נמשכת כארבעה חודשים. מנהל מכירות בחברה קטנה נוספת, Earth Shift, סיפר כי ההתעניינות במקלטים תת קרקעיים עלתה פי 10. המגמה החלה בהדרגה בפברואר, והמתעניינים מגיעים מכל יפן.

 

ביום שישי קראה ממשלת יפן לממשלות האזוריות לערוך תרגילי פינוי למקרה של מתקפה כימית. בתגובה לפניות הציבור הודיעו הרשויות ביפן כי לאזרחים יהיו עשר דקות בלבד להתכונן למתקפת טילים בלסיטים של צפון קוריאה - משך הזמן המשוער שייקח לטיל בליסטי לעשות את המרחק מצפון קוריאה לאוקינאווה (כ-1,600 ק"מ).

 

מסמך שפורסם באתר ההגנה האזרחית מייעץ ליפנים למהר במקרה של מתקפה לבניין הבטון החזק ביותר, או לרדת למקלט תת קרקעי. כשיגיעו למחסה הם נדרשים להסתתר מתחת לשולחנות ולהתרחק מחלונות. מספר הכניסות לאתר עלה מ-450 אלף בפברואר ל-2.6 מיליון באפריל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
תרגיל ארטילרי של צפון קוריאה, ארכיון
צילום: EPA
מומלצים