שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    דונאט- לא מה שחשבנו
    הטרנד הקולינארי השולט באיזור בימים אלו הוא הדונאט. מי צריך זיגוג כשיש דונאט ספגטי או סושי? וזו רק ההתחלה

    כישראלים, מצאנו את עצמנו לא פעם, על רקע התופעות שסובבות אותנו בחלק הזה של הכדור, מצקצקים את המשפט 'אוי זה כל כך אמריקאי'. כן, זה כנראה עבר לכל אחת ואחד מאיתנו בראש יותר מפעם אחת. בדרך כלל סביב דברים מקובעים מדי, נוצצים מדי, מוגזמים מדי או שמנים מדי. אז הפעם, הרשו לנו להקדים אתכם ולומר את הברור מאליו- הטרנד שלנו השבוע הוא כל כך אמריקאי!

     

    לנו יש את הסופגניות, אבל לאורך מה שנראה כמו מאות שנים, תלוי את מי שואלים, לאמריקאים יש את הדונאטס. סופגנית חישוק מטוגנת בשמן עמוק, לפעמים היא מזוגגת, לפעמים היא מרופדת ברויאל אייסינג צבוע בצבעי מאכל ולפעמים גם מפזרים שם למעלה כמה סוכריות. אבל בדיוק כשחשבנו שיותר שמן, מתוק, פחממתי, עמוס וטעים מזה לא יכול להיות, הצליחה ניו יורק בחודשים האחרונים להפתיע אפילו את דאנקן!

     

    ממש בשבוע שעבר נפתחה בוויליאמסבורג המסעדה החדשה של השף הניו יורקי וויליאם דופרנס, Du's Donuts and Coffee. המסעדה נפתחה בתוך בית המלון

    החדש William Vale Hotel. השף, שידוע כהרפתקן, החליט להגיש דונאטס שונים מאוד מהגרסה המוכרת. בשנה האחרונה עבד עם הקונדיטור קולין קול כדי לשכלל את המתכונים ולהמציא את החישוק הפחממתי מחדש. "לא חשבתי שזה יהיה קל להמציא את הדונאט בגרסא חדשה, אבל גם לא תיארתי לעצמי שזה יהיה קשה כל כך", אמר. התוצאה היא דונאטס העשויים למעשה מעוגות משובחות בטעמים מפתיעים, מכוסות מכל הכיוונים בציפויים שהרכיב עם מתכונים משלו. תותים וקצפת, תפוח קינמון, שוקו מקסיקני, קרמל, פיסטוק וורוד ואפילו טחינה.

     

    הספגטי דונאט. מישהו אמר פחמימות?
    הספגטי דונאט. מישהו אמר פחמימות?

     

    בניו יורק לא חייבים רק סופגניות עדינות ומשובחות כעוגה, לפעמים לדונאט יש את הכוח להכניס את כולנו לאווירה. The Doughnut Project שבווסט ווילג' כבר לא מסתפקים בדונטאס מעוטרים בביקון. בשבוע שעבר החלו להגיש סדרת דונאטס שמבוססים על קוקטיילים פופולאריים של הברים המוכרים בסביבה. למשל דונאט על בסיס קוקטייל של אננס, ליקר בננה, תערובת פארנום וגרדניה. השבוע יגישו דונאט המבוסס על קוקטייל “Starfish & Coffee”. את הדונאט מכנים DEATH AND CO. DOUGHNUT והוא מורכב מרום, טוניק, וניל, ועוד הפתעות. בשבוע הבא יגישו את THE DUTCH DOUGHNUT. דונאט בהשראת הקוקטייל "Oh Snap!” עם טקילה, לימון, טרגון ועוד. בהמשך יקבלו קוקטיילים נוספים את הטאץ' הפחממתי ובכל שבוע יגישו דונאט מפתיע ואלכוהולי חדש.

    עד עכשיו זה נשמע מושחת, מקורי, אבל זה עוד כלום לעומת הדונאט הניו יורקי הבא- דונאט סושי!

     

    למקרה שלא שיכנענו אתכם שהדונאט הם הטרנד החזק בעיר, עדות לכך שהיום כל מאכל (או משקה) בניו יורק מקבל את הגרסא הדונאטית שלו, סופגנית הדונאט לא משאירה מקום לספק. POKEE נפתחה בשנה שעברה בווסט ווילג' ואחרי שהציעה דונאט סושי מיהרה להוריד אותן מהתפריט. עכשיו הן חזרו ובגדול. ספייסי סלמון מעל טבעות ממולאות אורז עם שכבות של צנון, מלפפון, זרעי שומשום, אצות, קרקרים אפויים מאורז, בשילוב לבחירה של טונה או ילו טייל. האמת שגם לנו זה נראה קצת יותר מדי, אבל הטעם הצליח להפתיע.

     

    הסושי דונאט. כי לא צריך קרם שוקולד כשיש טונה אדומה
    הסושי דונאט. כי לא צריך קרם שוקולד כשיש טונה אדומה

     

    אה, ויש גם את הדונאטס שהשתלטו על האינסטגרם של כל מי שחולף לו בעיר. הספגטי דונאטס. במסעדת ה-Pop Pasta, מסבירים מדוע החליטו על ההמצאה האחרונה והמצליחה שלהם. "פופ פסטה משלבים בין מנה נפוליטנית פופולארית, הספגטי פאי, והמנה האמריקנית האייקונית, הדונאט. כשאוכל איטי פוגש אוכל מהיר", טענו. "במסורת הנפוליטנית הפאי עשוי משאריות ספגטי, ביצים וגבינה ובסוף מטוגן", כך מכינים גם את הדונאט.

    הדונאט הקריספי ונימוח גם יחד מגיע בטעמים של שמן זית ושום, מגיע גם בטעם קלאסי וגם בתוספת של בייקון או בולונז.

    כל כך אמריקאי, כבר אמרנו?

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "דונאט- לא מה שחשבנו "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים