שתף קטע נבחר

נאסד"ק ננעל בשיא חדש; הדולר בשפל של חצי שנה

נאסד"ק עלה ב-0.3%, דאו ג'ונס ירד בשיעור של פחות מ-0.1%; שתי קרנות השקעה שנכנסו להשקעה ב-Etsy דורשות שינוי אסטרטגי - המניה זינקה ב-21%. יאהו עלתה ב-2.2% לאחר הודעה על רכישה עצמית של מניות

וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת. נאסד"ק עלה ב-0.3% לשיא חדש, דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בשיעור של פחות מ-0.1%.

 

ברקע למסחר

הדולר מאבד היום גובה לעומת המטבעות המובילים בעולם, על רקע הדיווחים שלפיהם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חשף מידע מסווג בפגישה עם בכירים ברוסיה.

 

מדד הדולר העולמי, ICE, מאבד 0.8% - לרמה הנמוכה ביותר מאז 9 בנובמבר, לאחר ניצחונו של טראמפ בבחירות. ריצ'רד פרי, אנליסט ב-Hantec Markets, אמר כי השטר הירוק מאבד גובה עקב "נתונים מאכזבים ודאגה הולכת וגוברת של המשקיעים מטראמפ".

 

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד היום ב-0.4% ל-48.7 דולר לחבית.

 

מחיר החוזה על הזהב עלה היום ב-0.5% (6.40 דולר) ונקבע על 1,236.40 דולר לאונקיה. זה היה היום הירוק החמישי ברציפות של המתכת הצהובה.

 

נעילה באירופה: מדד פוטסי של לונדון עלה ב-0.9% לשיא חדש, ולראשונה מעל 7,500 נק' - 7,522.03 נק'. דאקס נסגר ביציבות וקאק נחלש ב-0.2%, סטוקס 600 ננעל ביציבות. איזיג'ט נפלה ב-7.3% בלונדון לאחר הדוחות.

 

מאקרו ארה"ב: הייצור התעשיתי גדל בחודש אפריל ב-1% - שיעור העלייה הגבוה ביותר מאז פברואר 2014. התחזיות עמדו על עלייה של 0.4% בלבד, לאחר עלייה של 0.4% במרץ.

 

מאקרו ארה"ב: ירידה של 2.6% בהתחלות הבתים בחודש אפריל, לקצב שנתי של 1.17 מיליון בתים (0.7% מעל נתוני החודש המקביל); מספר היתרי הבניה החדשים ירד ב-2.5% לקצב שנתי של 1.23 מיליון (5.7% מעל החודש המקביל). הנתונים היו נמוכים מהתחזיות.

 

מאקרו אירופה: גוש האירו סיים את הרבעון הראשון בצמיחה של 0.5%, וב-1.7% על בסיס שנתי - בשני המקרים בדומה לתחזיות.

 

מאקרו אירופי: מדד הייצור התעשייתי של גוש האירו ירד ב-0.1% והשלים עלייה של 1.9% ב-12 החודשים האחרונים. הירידה הייתה נמוכה מהצפי, ונבעה בעיקר מהירידה במחירי האנרגיה (עקב מזג האוויר החם מהרגיל בתקופה) במיוחד בגרמניה.

 

סנטימנט הצרכנים והמשקיעים (מדד SENTIX עלה מעל לצפי ל-27.4 נקודות) המשיך לעלות בגוש האירו, עקב הירידה בסיכונים הפוליטיים והשיפור בצמיחה ובתעסוקה. יחד עם זאת, נגיד הבנק המרכזי ציין בנאומו האחרון שעוד לא הגיע הזמן להתחיל לדבר על צמצום המדיניות המוניטרית המרחיבה.

 

המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת כאשר בצד החיובי נמצאות בורסות טוקיו שעלתה ב-0.3% ושנגחאי שהוסיפה 0.4% לערכה. בצד השלילי נמצאת בורסת הונג קונג שירדה ב-0.1%. ברקע למסחר: הצהרתו של ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, שאמר בראיון ל-CNBC כי הוא מקווה שארה"ב תחזור לשולחן המשא ומתן בנוגע לשותפות הטראנס-פסיפיק.

 

אמש בניו יורק, חברות הסייבר דחפו את וול סטריט לשיא חדש: S&P 500 ונאסד"ק הוסיפו 0.5% וננעלו בשיא כל הזמנים ודאו ג'ונס עלה ב-0.4% וקטע רצף של ארבעה ימי ירידות. פאלו אלטו עלתה ב-2.7%, פייראיי ב-7.5%, סימנטק ב-3.2% וצ'ק פוינט ב-2.5%.

 

מניות מרכזיות

יאהו הודיעה על רכישה עצמית של מניות בהיקף של 3 מיליארד דולר לפני עסקת המכירה לוריזון. הרכישה תיעשה בטווח מחירים שבין 44.74 ל-50.79 דולר. וריזון הסכימה לרכוש את עסקי הליבה של יאהו באינטרנט תמורת סכום שעמד במקור על 4.83 מיליארד דולר במזומן, אולם ירד בהמשך ב-350 מיליון דולר בעקבות חשיפת שתי מתקפות הסייבר שפגעו בחברה.

 

אטסי (Etsy): שתי קרנות השקעה פרטיות דיווחו על כניסה להחזקה במניה ברבעון הראשון: TPG Group רכשה נתח של 4.3% ו-Dragoneer Investment רכשה נתח של 3.7%. שני הגופים ציינו כי פנו להנהלת החברה בבקשה לפתוח בשיחות על שינויים אסטרטגיים.

 

בתגובה להודעה אמר מנכ"ל אטסי ג'וש סילברמן (Josh Silverman) שהחברה "בוחנת את התוכנית האסטרטגית שלה". יו"ר אטסי פרד ווילסון (Fred Wilson) ציין בעניין זה כי "הדירקטוריון יבחן בזהירות את כל האפשרויות שישפרו את הערך לבעלי המניות".

 

סטרטסיס: יצרנית מדפסת התלת ממד סיימה את הרבעון הראשון עם הכנסות של 163.2 מיליון דולר, לעומת 167.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. סטרטסיס חתמה את הרבעון בהפסד של 13.9 מיליון דולר או 26 סנט למניה (נתוני GAAP), לעומת הפסד של 23.1 מיליון דולר או 44 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם (Non-GAAP) עמד על 2.4 מיליון דולר, והרווח למניה היה כמעט כמעט אפסי (0.05 דולר), מול רווח של 600 אלף דולר או 0.01 דולר למניה ברבעון המקביל.

 

קרן הגידור של ג'ורג סורוס (Soros Fund Management) דיווחה על כניסה משמעותית להחזקה בסנאפ (Snap), החברה האם של סנאפצ'ט. הקרן רכשה ברבעון הראשון 1.7 מיליון מניות סנאפ, ובמקביל הגדילה את החזקותיה בפייסבוק, מונדלז (Mondelez) ו-Hewlett Packard Enterprise. מנגד, הקרן יצאה במהלך הרבעון מהחזקותיה באמזון, אבוט (Abbott Labs), דלתא אייר ליינס (Delta Air Lines) ואי.ביי (eBay).

  

דו"חות סטייפלס (Staples): קמעונאית המוצרים המשרדיים סיימה את הרבעון הראשון עם הפסד של 815 מיליון דולר או של 1.24 דולר למניה, לעומת רווח של 41 מיליון דולר או 6 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 17 סנט למניה, בדומה לתחזיות האנליסטים.

 

הכנסות החברה ירדו ב-4.9% ל-4.15 מיליארד דולר, מתחת לצפי האנליסטים שעמד על 4.52 מיליארד דולר. הכנסות החנויות הזהות ירדו ב-2.6%, כאשר האנליסטים צפו לירדיה גדולה משמעותית, של 4.1%. לרבעון השני (הנוכחי) צופה סטייפלס רווח מתואם של 13-10 סנט - הצפי בשוק עומד על 13 סנט.

 

דו"חות הום דיפו (Home Depot): ענקית הקמאונאות למוצרי הבית רשמה ברבעון הראשון הכנסות של 23.89 מיליארד דולר, מול 22.76 מיליארד דולר ברבעון המקביל. המכירות בחנויות הזהות עלו ב-5.5% הרווח הנקי עלה ל-2.01 מיליארד דולר או 1.67 דולר למניה, מול 1.80 מיליארד דולר ו-1.44 דולר למניה ברבעון המקביל. החברה אישרה את התחזית השנתית לעלייה של 4.6% במכירות. 

 

פורד (Ford) יוצאת למהלך קיצוצים: יצרנית המכוניות האמריקנית הודיעה אתמול לאחר נעילת המסחר, שבמסגרת היעד שהציבה לחיסכון של 3 מיליארד דולר ב-2017, תצמצם כ-10% מכוח האדם הגלובלי שלה. הפרטים המלאים של התוכנית יתפרסמו בימים הקרובים, ככל הנראה כבר השבוע, ובשלב זה לא ברור מהו היקף הקיצוצים של המשרות במפעליה בארה"ב. פורד מעסיקה 200 אלף עובדים ברחבי העולם, מחציתם במפעלים בצפון אמריקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הנפקה מניות סנאפצ'ט חברת סנאפ ב בורסה ב ניו יורק ארה"ב
צילום: AP
מומלצים