שתף קטע נבחר

נולד לי ילד באמצעות פונדקאית

הדרך להיות הורים היא לא תמיד פשוטה וזוגות רבים מוצאים עצמם פונים לפתרון הפונדקאות. שתי משפחות מספרות על הקשיים, על ההתמודדות ועל תמונת האושר שלהם - כשהם חובקים ילד

בשיתוף ויוה פמילי

 

ב' (השם המלא שמור במערכת) היא בת 43, נשואה לאהוב נעוריה מהתיכון כמעט 16 שנה. הם חובקים את בנם הבכור בן ה-12 ותאומות בנות שלושה וחצי חודשים, שנולדו באמצעות פונדקאית מתרומת ביצית. היום הם משפחה מאושרת, אבל הדרך לשם הייתה ארוכה וכואבת.

 

"אנחנו ביחד המון שנים, ולפני שהתחתנו גילו לי אנדומטריוזיס בשחלות. אבל לא חשבנו אז שזה יפריע לנו להגשים את החלום שלנו - להקים משפחה", היא מספרת.

 

בשנת 2005, אחרי שנים של טיפולים לא פשוטים, נולד בנם הבכור של ב' ובעלה. "זו הייתה לידה מאוד מסוכנת וארוכה, אבל ידעתי שבסוף התהליך אני אהיה אמא, וחיכיתי לזה כל כך הרבה זמן".

 

ידעתי שמישהו יקרא לי "אמא" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ידעתי שמישהו יקרא לי "אמא"(צילום: shutterstock)

 

כמה שנים אחר כך, הם ניסו את מזלם בלהרות את הילד השני, אבל כל הניסיונות כשלו. "במשך השנים, כשהבן שלנו גדל הוא כל הזמן אמר שהוא רוצה אח או אחות, ובנסיעות ברכב היה מניח על המושב תיקים ובובות כדי לא להרגיש לבד. זה שבר את לבי, אבל לא היה טיפול שלא עשיתי והוא היה בגיל שבו הוא היה מודע לזה. הוא ידע שאמא ואבא מנסים ללדת לו אח".

 

אחרי שנים של כאב וסבל, חלחלה בהם ההבנה שלא תהיה ברירה אלא להשתמש בתרומת ביצית. "התלבטתי המון בסוגיה הזו, וככה הגענו להכרה שהילד הבא שלנו יגיע באמצעות פונדקאית. לפני שבחרנו בחברת ויוה פמילי, בדקנו את כל החברות שיש בארץ שעוסקות בתחום הזה", היא מספרת. "וכשאני אומרת את כל החברות, אני מתכוונת לכך.

 

"כשהחלטתי לסגור איתם, זה היה בגלל שראינו את המקצועיות הבלתי מתפשרת שלהם, לצד היחס, האכפתיות והחום של כל העובדים בחברה בכל השלבים של התהליך, עד לסיומו המוצלח".

 

500 ילדים שנולדו בשש שנים

גל  להק - סבה, הבעלים והמנכ"ל של ויוה פמילי - חברה לליווי הליכי פונדקאות ותרומת ביצית, יודע בדיוק על מה ב' מדברת. "המוטו שלנו זה ללוות את הזוגות שמגיעים אלינו, לעטוף אותם בתמיכה ובאהבה, עד שהם יוצאים מפה עם ילד בידיים. זה אחד הדברים הכי מרגשים שיש".

 

החברה הוקמה בשנת 2011 וכבר רושמת לזכותה 500 ילדים שנולדו באמצעותה. "אנחנו עובדים עם זוגות שמגיעים אלינו מכל מיני סיבות. בין השאר עם זוגות שעברו תהליכי פוריות בארץ ולא הצליחו, זוגות מבוגרים, זוגות חד מיניים, הורים יחידנים והרשימה ארוכה.

 

"על פי החוק, אנחנו יכולים לעבוד עם כל סוגי המשפחות בארה"ב וקנדה, ומשפחות הכוללות גבר ואישה כזוג גם בגיאורגיה ובאוקראינה. המחירים משתנים על פי המדינה בה מתבצע ההליך", מסביר גל.

 

תהליך רגשי וטעון. פונדקאות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תהליך רגשי וטעון. פונדקאות(צילום: shutterstock)

 

"מערכת של תמיכה"

ע' (השם המלא שמור במערכת) ובן זוגו התחילו את המסע שלהם לקראת הפיכתם להורים בתאילנד. "התחלנו לפני ארבע שנים, אבל אחרי שההחזרה הראשונה לא הצליחה, נאלצנו לחזור לישראל ולנטוש שם עוברים מוקפאים אחרי שאפשרות זו הפסיקה להיות חוקית".

 

הוא מספר כי בשלב הזה הסוכנות נכנסה לתמונה. "הם תמכו בנו במעבר מתאילנד לארה"ב, ייעצו לנו לאן ללכת, עטפו אותנו בכל שלב של דרך. שם התהליך הלך די חלק, למרות שאת התורמת הראשונה פסלו לנו בגלל בדיקה גנטית וגם את הפונדקאית פסלו לנו בגלל הערכה פסיכולוגית.

 

"תורמת הביצית שבחרנו היא שחקנית תיאטרון, פרי ספיריט, הקשר היה מיידי בינינו. היינו כל כך רגועים וכל כך שמחים בבחירה שלנו וחלק מהבחירה שלנו אנחנו רואים יום יום. פגשנו גם את הפונדקאית, הקשר בהתחלה הוא מאוד מלאכותי בהתחלה. הקשר מאוד אינטימי ומאוד לא אינטימי בו זמנית, זו סיטואציה מוזרה כזו.

 

"אבל אחרי שטסנו לסקירת המערכות נוצר קשר יותר קרוב, ואז נודע לנו שזה בן. החלטנו שנגיע יותר משבועיים לפני, הלכנו איתה לבדיקות. בקליפורניה מוציאים צו הורות לפני הלידה וההליך מאוד מסודר, בזמן שהפונדקאית מתאשפזת ואנחנו מקבלים צמידים על שמה וכשהיא יולדת מחליפים את הצמידים על שמנו.

 

"חדר הלידה הוא בעצם החדר שהיא שוהה בו עד השחרור מבית החולים, יש שם ספות, סביבה מאוד תומכת. יש אפס הפרדה, מהרגע שהיא ילדה עברנו לחדר שלנו, הרופא מגיע לכל הבדיקות אלינו לחדר. המחשבה שבארץ הגבר לא יכול להישאר בכלל עם היולדת, החוויה שם הייתה הרבה יותר נעימה".

 

ע' מודה שהקשר עם ויוה לא התנתק עד היום. "נוצר בינינו לבין המלווה שלנו קשר חברי. אתה מוצא את עצמך מדבר בשעות הלילה המאוחרות על דברים מאוד טעונים רגשית ונוצר חיבור רגשי. גם אם נרצה אח או אחות לילד ברור לנו שזה יהיה דרכם.

 

"בחרנו בויוה כשהם היו ממש בתחילת דרכם, גל (הבעלים והמנכ"ל) הביא ילד בפונדקאות ופתח את הסוכנות. זה היה מאוד חשוב לנו כי התהליך הזה מאוד טעון, שהוא יכול להיות מלווה בתחושה של ניצול. רצינו מישהו שעושה את זה על סמך הניסיון שלו וזה באמת הוכיח את עצמו".

 

לדברי להק - סבה, יש בישראל מאות פניות להליכי פונדקאות. "מדובר בתהליך רגשי וטעון מאוד. ללדת ילדים ולהקים משפחה זה אחד הדברים הכי בסיסיים, אבל רק כשזה נמנע מאיתנו, אנחנו מבינים כמה אנחנו רוצים את זה".

 

בשיתוף ויוה פמילי

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
החלום להביא ילד
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים