שתף קטע נבחר

מחוץ לקופסה: שמונה טעויות באריזת דירה

לארוז ספרים בארגזים גדולים מדי, לא לתכנן את כמות ציוד האריזה, לארוז בסדר שגוי ולהתחיל במשימה בדקה ה-90'. לקראת עונת מעברי הדירות, אתר "המקצוענים" עם טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן

לרובנו יש נטייה לדחות משימות מעיקות שמכבידות עלינו עד לרגע האחרון, כמו למשל אריזת תכולת דירה. אז מתי נכון להתחיל, מאילו טעויות כדאי להימנע ואיך תוכלו לחסוך זמן וכסף? לפניכם הסקירה.

 

עוד כתבות בנושא:

הובלה בחורף צריכה כיסוי

אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלה

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

 

   (shutterstock) (shutterstock)
(shutterstock)

הטעות: להוציא הרבה כסף על ציוד אריזה 

ההוצאה עבור ציוד אריזה אינה מבוטלת. קרטונים, ניילון בועות (פצפצים), טושים ונייר דק. לכן, כדאי מאוד לסגור עסקה עם חברת ההובלה, לפיה היא תספק לכם את ציוד ההובלה במחירי עלות. חברת ההובלה רוכשת ציוד זה בסיטונאות, ויכולה להשיג לכם תעריף מופחת משמעותית.

 

כמו כן, ישנן חברות הובלה שמספקות קרטונים משומשים ללא עלות. במקרה זה, חשוב לוודא שלא נארז בקרוטונים אלו מזון ושהם במצב טוב. טעות נוספת הקשורה לציוד, היא תכנון לא נכון של כמויות. וכך, לעתים נתקעים ללא כמות מספקת בערב לפני ההובלה.

 

הטעות: להתחיל לארוז בדקה ה-90'

הטעות הנפוצה היא לדחות לדקה ה-90' את פעולת האריזה המתישה. ואז, כשאורזים מתוך לחץ, כל הטעויות האפשריות קורות. זה לא מאפשר לכם למיין את החפצים ביעילות ולהיפטר מאלו שכבר לא משמשים אתכם. 

 

אתם משלמים יותר על הובלה, ועוברים לדירה החדשה עם כמות ציוד מיותרת. הדבר החכם הוא להתחיל לארוז את הדברים שסביר להניח שלא תצטרכו מיד לאחר המעבר. כמו למשל בגדי העונה הקודמת, מצעים, מגבות, ספרים ישנים, קלסרים ומגירות שמחכות למיון שנים רבות.

 

כדי להקל על מלאכת המיון, תוכלו למיין את החפצים לפריטים שאתם לוקחים אתכם, פריטים שאתם נפרדים מהם ולגבי פריטים שאתם מתלבטים לגביהם, תוכלו למקם בארגזי "סימן שאלה". התחושה שאינכם צריכים לקבל החלטה סופית יכולה לזרז את הליך המיון. בסיום, ארזו את הפריטים שתצטרכו בשבוע הראשון שלאחר המעבר, עדיף במזוודה נפרדת ולא עם כלל הארגזים.

 

כמה זמן לפני כדאי להתחיל? אם מדובר בדירה גדולה עם כמות תכולה רבה, כדאי להתחיל לארוז כ-3 שבועות לפני המעבר, ולהתחיל עם פריטים שלא תצטרכו בתקופה הקרובה.

 

הטעות: למלא קרטונים גדולים בפריטים כבדים

זו טעות לחשוב שרק משום שהקרטון גדול יותר, הוא עמיד למשקל כד יותר. יש לארוז את הפריטים הכבדים (כמו פסלים וספרים) בקרטונים קטנים יותר. זה ימנע מהם להיקרע במהלך ההובלה, ויאפשר למובילים להוביל בקלות רבה יותר את הציוד.

 

הטעות: לארוז בארגזים פריטים שווי ערך

ישנם דברים שלא כדאי לתת לחברת ההובלה להוביל. הסירו מעצמכם מתחים מיותרים וקחו אתכם תכשיטים, שעונים, מחשב נייד, פנקס המחאות, מחשבים ניידים וכל ציוד אלקטרוני קטן אחר.

 

הטעות: לא לארוז נכון כלי מטבח שבירים  

אם שווה להוריד מעצמכם עול אחד קטן במהלך אריזת דירת 5 חדרים, ייתכן ששווה שזה יהיה המטבח. ברגע שחברת ההובלה היא שאורזת עבורכם את המטבח, היא גם אחראית נגד שברים שנגרמים לציוד השביר במהלך ההובלה.

 

עלות האריזה, לעתים מצדיקה את אובדן ימי העבודה והסיכון שייגרמו נזק לכלים היקרים שלכם. אם אתם מתכוונים לחסוך ולארוז בעצמכם, בקשו הדרכה מהמוביל והעדיפו ניירות אריזה בהירים, ולא עיתונים שיכולים להשאיר סימנים שחורים על כל כלי המטבח. גם במקרה זה, חשוב לארוז את הכלים בקרטונים קטנים ולא בקרטונים גדולים שלא יעמדו בעומס המשקל.

 

הטעות: לארוז בקבוקים וחומרי ניקוי עם שאר הציוד

הרחיקו משאר תכולת הדירה כל דבר שיכול להישפך במהלך ההובלה, וארזו כך שהקרטונים פתוחים. זה ימנע מצב שהמובילים יהפכו בטעות קרטונים וייגרמו לבקבוקים להיפתח ולהישפך בתוך המשאית ולגרום לנזק לציוד שלכם.

 

הטעות: לארוז לפי נושאים ולא לפי חדרים

לעתים, גם חודשים ארוכים לאחר המעבר חלק מהארגזים עדיין סגורים. כדי לא למצוא את עצמכם חיים בתוהו ובוהו בדירה החדשה, דאגו לארוז כל חדר בנפרד. למשל, אין טעם לארוז את כל מוצרי החשמל, הכבלים והמטענים בארגז אחד. בדירה החדשה, תתקשו לאתר מה שייך למה, ומלאכת פריקת הציוד תהיה משימה מתישה עד בלתי אפשרית.

 

הפתרון היעיל יותר הוא לארוז כל חדר בנפרד ולסמן את הארגזים המיועדים לכל חדר בצבע אחר. את המדבקות כדאי לשים גם על החלק העליון של הקרטון וגם ב-2 צדיו של הארגז, כדי שבמצב של מספר ארגזים אחד על השני, מלאכת האיתור תהיה קלה יותר. חשוב מאוד להקפיד לכתוב את המילה שביר מעל ארגזים שבהם ציוד עדין, ולא לסמוך על טוב ליבם ועל מקצועיותם של המובילים.

 

המהדרין, יכולים למספר את הארגזים, ולערוך רשימה ממוספרת הכוללת בקצרה את תכולתם. כך, תוכלו לבצע מעקב לגבי הובלת כל התכולה. אם ייעלם ארגז, תדעו מאיזה חדר ומהו מספרו.

 

הטעות: לא לשמור עותק זמין של הסכם ההובלה  

"בייחוד אם סגרתם על מחיר שכולל שירותי אריזה, הובלה פירוק והרכבה, דאגו שהוא יהיה זמין לכם ביום ההובלה", מציעים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אפשרות נוחה היא לצלם אותו ולשמור העתק דיגיטלי שלו, אם אתם חוששים שתאבדו אותו בין כל החפצים במהלך ימי האריזה.

 

"לעתים, המובילים שנשלחים מטעם חברת ההובלה, לא מודעים לפרטי ההסכם שנחתם ביניכם לבין חברת ההובלה. כדי לחסוך דיונים וויכוחים מיותרים בשעת לחץ, פרטי הסכם כתובים יפתרו את העניין בקלות".

 

מחפשים חברת הובלה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים