שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מחקר: אנשים שאוכלים הרבה צ'יפס - בסיכון כפול למות
    מחקר רחב טווח שנערך בארצות הברית מצא שאנשים מבוגרים שאכלו תפוחי אדמה מטוגנים פעמיים בשבוע או יותר, היו בסיכון תמותה גבוה יותר פי 2 מאלה שלא אכלו אותם כלל. החוקרים מדגישים: הסכנה היא בטיגון, תפוחי אדמה בצורות הכנה אחרות - בטוחים לאכילה

    חדשות רעות לחובבי הצ'יפס: מחקר אמריקני שנערך במשך שמונה שנים מצא כי אלה שאוכלים תפוחי אדמה מטוגנים בתדירות גבוהה נמצאים בסיכון תמותה גבוה בהשוואה לאלה שנמנעים מהם. המחקר פורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

     

    המחקר ניתח נתונים מ-4,400 נחקרים שגילם נע בין 45 ל-79. במהלך המחקר הלכו לעולמם 236 מהנבדקים. החוקרים מצאו כי אלה שאכלו צ'יפס במסעדות או בביתם פעמיים בשבוע או יותר, היו בסיכון גבוה פי 2 לתמותה מוקדמת, יחסית לאלה שלא אכלו צ'יפס כלל.

     

    דרך ההכנה היא כנראה משפיעה על הסיכון (צילום: shutterstock)
    דרך ההכנה היא כנראה משפיעה על הסיכון(צילום: shutterstock)

     

    החוקרים הדגישו כי סיכון התמותה המוגבר נמצא קשור רק לצריכת תפוחי אדמה מטוגנים, ולא לצריכתם בצורות הכנה אחרות. לכן, נבדקים שאכלו תפוחי אדמה מבושלים או אפויים, לא נמצאו בסיכון מוגבר. החוקרים הדגישו עוד, כי נמצא קשר בין צריכת הצ'יפס המטוגן לתמותה המוקדמת, אך לא ברור האם הצ'יפס עצמו הוא זה שגרם לתמותה.

     

    תפוחי אדמה נחשבים לירק בריא, עתיר סיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן ונוגדי חימצון. הוא אינו מכיל סוכר, נתרן או כולסטרול. מכך משתמע, כאמור, שהסיכון קשור כפי הנראה לדרך הכנתו.

     

    עוד כתבות בנושא:

    למה בריא לפעמים לאכול שוקולד על פני תפוח אדמה

    מטבח בריא: המזונות שיעזרו לכם למנוע סרטן

    מפיג כאב ראש: 7 סיבות בריאות לאכול תפוח אדמה

     

    אקרילאמיד: הכימיקל שאתם לא רוצים באוכל שלכם

    אין זו הפעם הראשונה בה נמצא קשר בין מזון מטוגן לבית סיכון בריאותי: לפני שנתיים פרסם האיגוד הבריטי לבטיחות במזון כי מוצרי מזון מטוגנים משחררים את הכימיקל "אקרילאמיד" שידוע כמסרטן.  

     

     ( )

     

    אקרילאמיד הוא תוצר לוואי של תהליכי אפייה, בישול וטיגון. הוא נוצר כאשר מזונות עמילניים מבושלים בטמפרטורות גבוהות של מעל 120 מעלות צלזיוס.

    מזונות יכילו כמויות גדולות יותר של אקרילאמיד כאשר הם מתבשלים, נאפים או מטוגנים במשך זמן רב יותר בטמפרטורות גבוהות. הכימיקל נוצר ומשתחרר מהמזון גם כשהוא מבושל על גריל.

     

    בשנת 2005 דיווח כתב העת האמריקני Cancer כי ילדות שצורכות צ'יפס בתדירות גבוהה נמצאות בסיכון גבוה ללקות בסרטן השד בבגרותן. במחקר השתתפו 582 נשים עם סרטן שד, אל מול 1,569 נשים בריאות. החוקרים בדקו את תפריטי התזונה של הנשים, ובמקביל נשאלו אמהותיהן של הנחקרות האם הן צרכו צ'יפס בילדותן, ובאיזו תדירות.

     

    מהמחקר עלה כי אלה שצרכו צ'יפס מדי שבוע, היו בסיכון גבוה ב-27% ללקות בסרטן שד משאר האוכלוסייה. עם זאת, הסבירו החוקרים, מאחר שהמחקר מתבסס על נתונים שמסרו אמהותיהן של הנחקרות, יידרשו מחקרים נוספים כדי לאמת את התוצאות. 

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מחקר: אנשים שאוכלים הרבה צ'יפס - בסיכון כפול למות"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים