שתף קטע נבחר

המשאית נתקעה? מה לבדוק מראש מול חברת הובלה

כדי שלא תמצאו את עצמכם מתווכחים ביום ההובלה על עניין האחריות לתכולת הבית שלכם, אתר "המקצוענים" עם כמה דברים שכדאי לסגור מראש בהסכם ההתקשרות

הבית שלכם ארוז בארגזים, ותכולתו על משאית ההובלה כשמגיע הטלפון מחברת ההובלה שמבשר לכם שהמשאית נתקעה בדרך. מה עושים? ובכן, יש דברים בלתי צפויים שיכולים לקרות לכל אחד. אבל כדי שכשהבלתי צפוי קורה, כדאי שתהיו ערוכים לכך, ותדאגו מראש לסכם את הדברים בכתב.

 

עוד כתבות בנושא:

הובלה צריכה כיסוי

אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלה

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה לדאוג לכתוב מראש בהסכם ההתקשרות? 

כשמדובר בהזמנת הובלה, הישראלים מתחלקים לשניים. אלו שאומרים: 'יהיה בסדר, לי זה לא יקרה' ומוותרים על חוזה כלשהו בכתב ואלו שתכולת ביתם יקרה להם (תרתי משמע) והם מסכמים את עיקרי הדברים מראש.

 

לא מדובר בחוזה שצריך ללכת ולהחתים עורך-דין בשבילו, אבל יש כמה דברים שחשוב שיהיו מוסכמים על שני הצדדים, לפחות בהסכם עבודה שיפרט את כמות הארגזים, כמות הרהיטים, מועד ההובלה (כולל בחירת שעה מדויקת), הסכם על קנס במקרה של איחור או ביטול וחלוקת האחריות במקרה של תקלה למשאית.

 

בכתבה זו נתמקד בעניין האחריות לתכולת הבית שלכם. "האחריות לתכולה היא בידי חברת ההובלה, ולכן במקרה של תקלה שנגרמת למשאית, זו אחריות החברה לספק פתרון חלופי להעברת תכולת הבית עוד באותו היום", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם זוהי חברה גדולה יחסית שמחזיקה במספר משאיות, היא אמורה לדאוג לשלוח משאית חלופית. אם מדובר בחברה קטנה, או בחברה גדולה אשר בחודשי הקיץ כל המשאיות שברשותה תפוסות, יהיה עליה לדאוג לחברת הובלה חלופית שתגיע בזמן אמת, ולספוג את העלות על חשבונה.

 

"המובילים יצטרכו להעביר את תכולת הבית על גבי משאית חלופית, ולהשלים את ההובלה באותו היום. אם הדבר אינו אפשרי, באותן נסיבות מסיבה זו או אחרת (שעת הובלה מאוחרת, למשל), ייתכן שהיא תעביר את הציוד למחסן שבבעלותה, ותמשיך את ההובלה למחרת".

 

   (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מה שבטוח, ביטוח: אל תסתפקו בפוליסה המכסה נזקי המשאית בלבד 

כדי למנוע חוסר נעימות, מצב שבו תכולת הדירה שלכם בתנאי אחסון לא נאותים וכדי למנוע עיכובים, התחמקויות וחוסר נעימות מול חברת ההובלה, דאגו לסגור מראש בכתב תרחיש אפשרי שכזה.

 

"זה המקום לציין שחשוב לוודא שלחברת ההובלה יש ביטוח עבור תכולה, ולא להסתפק בכך שהחברה מציגה בפניכם ביטוח של המשאית", מזהירים במוקד השירות. "זאת, מפני שביטוח זה מכסה רק נזקים שיגרמו למשאית במהלך ההובלה, ולא לתכולת הדירה שלכם. זכרו שתכולה ממוצעת שווה כמה עשרות אלפי שקלים בממוצע (ןכ-200 אלף שקל עבור תכולת דירה של זוג עם ילדים). הפוליסה שאמורה להיות לחברת ההובלה נקראת 'פוליסת ביטוח סחורות בהעברה', וחשוב שמספר הרכב של המשאית המבוטחת זהה למספר המשאית שמעבירה את הסחורה שלכם בפועל".

 

מחפשים חברת הובלה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים