שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    כל הכוכבות של יורו הנשים

    בחודש הבא ייפתח הטורניר הענק בהולנד, עם כמה מהשחקניות הטובות בעולם שרוצות לצאת עם הגביע

    בעוד פחות מחודש תיפתח בשקט בשקט (לפחות בישראל..) אליפות אירופה בכדורגל לנשים. האליפות, שתיערך בפעם ה-12, תתקיים בהולנד, תתפרש על פני שבעה אצטדיונים בשבע ערים שונות וייקחו בה חלק 16 נבחרות. למי שחושב שאין ביקוש למשחקי האליפות, אז רק נזכיר שכל הכרטיסים למשחקיה של המארחת כבר נחטפו, וכמובן שגם למשחק הגמר כבר לא נשארו מקומות פנויים.

     

    עולם כדורגל הנשים האירופי - נטול אלכס מורגן, מרתה וחברותיהן, הוא מקום מרתק שאינו זוכה לחשיפה רחבה מספיק. משחקי כדורגל הנשים באירופה הם הוותיקים ביותר בעולם, ולראייה האליפות הזו, שהתקיימה לראשונה כבר ב-1984, בימים בהם "כדורגל נשים" נחשב לביטוי גס. בזמן שרוב הסיקור התקשורתי עבר עם השנים לארה"ב ולאסיה, הנשים האירופיות נותרו קצת מאחור. כדי לתקן את העוול ההיסטורי הזה, כתבתי את הסיקור הבא, שמספק הצצה מהירה לנבחרות הבולטות בטורניר, לשחקניות המובילות שלהן ולסיפורים המעניינים שמאחוריהן. הדרך הכי טובה לפתוח את הכתבה היא פשוט להתחיל עם המארחת:

     

    נבחרת הולנד. שואפת לתואר ביתי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
    נבחרת הולנד. שואפת לתואר ביתי(צילום: EPA)

     

    הולנד

    הכוכבת: ויוויאן מיאדימה, בת 20, ארסנל. אחת משתי חלוצות העתיד (או ההווה בעצם..) של אירופה, לצידה של אדה הגרברג הנורווגית. מגיעה לאליפות ככוכבת הנבחרת המארחת וכמלכת השערים המכהנת של ליגת האלופות, ורמת הציפיות ממנה גבוהה מאוד. מיאדימה, שנחשבת למכונת שערים, הובילה לפני שלוש שנים את הולנד לזכייה באליפות אירופה עד גיל 19, ותקווה לשחזר את ההישג גם בנבחרת הבוגרת.

     

    הנקודה המעניינת: באפריל 1971, לאחר שנים רבות של כדורגל חובבני ומאבקים מול התאחדויות הכדורגל השונות, קיימה פיפ"א את משחק כדורגל הנשים הבינלאומי הראשון, בו לקחו חלק הולנד וצרפת. במשחק עצמו הפסידו ההולנדיות 4-0, אבל משחק זה נחשב עד היום לאחד האירועים המרכזיים בהתפתחות כדורגל הנשים באירופה.

     

    התחזית: גלי האהדה הרבים והאירוח הביתי דוחפים את ההולנדיות למקום הראשון והמפתיע בשלב הבתים. החגיגה נעצרת ברבע הגמר, שם מודחות ההולנדיות על ידי שוודיה החזקה. את הנחמה היחידה הן מוצאות בזכייתה של ויוויאן מיאדימה בתואר מלכת השערים של האליפות.

     

    גרמניה

    הכוכבת: ג'ניפר מרוז'אן, בת 25, ליון. כשהיא לא פצועה, מרוז'אן היא הכדורגלנית הטובה בעולם. שחקנית השנה בליגה הצרפתית (זכתה בטרבל עם ליון), משחקת בעמדה 10 הקלאסית ומנהלת את משחק ההתקפה של קבוצתה. לאחר מספר שנים בהן לא הובילה את גרמניה להישגים משמעותיים, הצליחה מרוז'אן להוריד את הקוף מגבה וסחבה בקיץ שעבר את הנבחרת לזכייה במדליית הזהב באולימפיאדת ריו.

     

    הנקודה המעניינת: גרמניה היא אלופת אירופה המכהנת, לאחר שניצחה לפני ארבע שנים את נורווגיה בגמר. הייתה זו הזכייה השישית ברציפות (!) של הגרמניות בטורניר, והשמינית בסה"כ – מה שהופך אותה לנבחרת המצליחה ביותר בתולדות האליפות.

     

    התחזית: שש זכיות רצופות הופכות את גרמניה לפייבוריטית הברורה, ובשלב הבתים היא מצליחה להוכיח זאת אחרי מספר ניצחונות מרשימים. בחצי הגמר מגרדת ניצחון משער של אניה מיטאג הוותיקה, אך נעצרת בגמר על ידי צרפת המרעננת. הרצף ההיסטורי מ-1995 נעצר!

     

    שוודיה

    הכוכבת: לוטה שלין, בת 33, רוזנגארד. מלכת השערים של היורו הקודם כבר נמצאת לקראת סוף הקריירה, ובשנה האחרונה אף חזרה לשחק בליגה השוודית, אחרי שנים פוריות מאוד בליון. עדיין מסוגלת לסכן כל שער בעזרת חוש הכיבוש המפותח שלה, ותנסה להוביל את השוודיות לטורניר מוצלח לפחות כמו זה של הקיץ שעבר, אז זכתה הנבחרת במדליית הכסף באולימפיאדת ריו.

     

    הנקודה המעניינת: שוודיה היא האלופה הראשונה של הטורניר, לאחר שניצחה בדו-קרב פנדלים את אנגליה בגמר של 1984. את שוודיה של אז הובילה החלוצה פיה סונדהאגה, אחת הכדורגלניות המפורסמות אי פעם ומי שמאמנת היום את הנבחרת.

     

    לוטה שלין. שחקנית אדירה (צילום: getty images) (צילום: getty images)
    לוטה שלין. שחקנית אדירה(צילום: getty images)

     

    התחזית: כמו ברוב הטורנירים האחרונים, השוודיות לא מרשימות אבל עומדות במשימה הראשונה וצולחות את שלב הבתים. את רבע הגמר הן עוברות בדו-קרב פנדלים, אך בחצי הגמר נאלצות להיפרד מהאליפות. בעקבות ההדחה, פורשות שתי הקפטניות – לוטה שלין וקרולינה סיגר.

     

    צרפת

    הכוכבת: וונדי רנאר, בת 26, ליון. הבלמית האדירה, שמתנשאת לגובה של 1.87 מטר, היא אחת משחקניות ההגנה הטובות שנראו על מגרש הכדורגל. רנאר, שנולדה באי מרטיניק שבקריביים, היא מנהיגה מלידה, בעלת יכולת נגיחה וראיית משחק משובחים. כל אלה הפכו אותה לקפטנית הנבחרת כבר בגיל 23 – לא דבר של מה בכך בנבחרת מלאת כוכבות מנוסות ומצליחות. תנסה להוביל את צרפת לתואר גדול ראשון, לאחר שכבר זכתה באינספור תארים עם ליון.

     

    רנאר מניפה את גביע הצ'מפיונס עם ליון. קפטנית צעירה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
    רנאר מניפה את גביע הצ'מפיונס עם ליון. קפטנית צעירה(צילום: AFP)

     

    הנקודה המעניינת: 21 משחקניות הנבחרת מגיעות מקבוצות הליגה הצרפתית, שבשנים האחרונות קיבעה את עצמה כליגת הנשים הטובה באירופה. בפסגת הליגה שולטת ליון, מחזיקת ליגת האלופות בשנתיים האחרונות, שמאגדת בתוכה את מיטב הכדורגלניות בעולם - שחלקן מופיעות כאן בכתבה ככוכבות הנבחרת שלהן.

     

    התחזית: אחרי שנים של כישלונות באליפויות אירופה השונות, מצליחה צרפת לשבור את קללת רבע הגמר, מגיעה לגמר מול האלופה הנצחית גרמניה, ומנצחת אותה משער נגיחה קטן של רנאר אחרי בעיטת קרן. רחובות השאנז אליזה נצבעים בצבעי הנבחרת, תואר ראשון לכחולות!

     

    נורווגיה

    הכוכבת: אדה הגרברג, בת 21, ליון. הגרברג היא ללא ספק השחקנית הטובה ביותר בנבחרת, ולדעת רבים גם החלוצה הטובה באליפות. ב-2016 היא שברה שיאי שערים, לאחר שכבשה 54 פעמים ב-35 משחקים במדי ליון, שבעקבותיהם היא זכתה בתארי שחקנית השנה של אופ"א וספורטאית השנה בנורווגיה. השנה הנוכחית הייתה רגועה יותר במונחים שלה, אבל עדיין מרשימה לעומת שאר הכדורגלניות האנושיות.

     

    הנקודה המעניינת: נורווגיה היא שיאנית ההופעות באליפויות אירופה השונות, ביחד עם איטליה, ורק פעם אחת היא החמיצה את טורניר הגמר של האליפות. בנוסף, היא הנבחרת השנייה הכי מצליחה בתולדות הטורניר (אחרי גרמניה), אך מאז 1993 לא הצליחה לזכות בו.

     

    התחזית: הנורווגיות מסתבכות מעט בשלב הבתים, אבל מבטיחות את העלייה אחרי ניצחון במשחק מול היריבה המושבעת דנמרק, רק כדי להיות מודחות על ידי גרמניה ברבע הגמר. ההתאחדות הנורווגית פותחת בבדק בית, מחליטה לשחרר רבות מוותיקות הסגל ולהצעיר את הנבחרת לקראת מונדיאל 2019.

     

    אבי וומבאק. מצטערים, ארה"ב לא משחקת ביורו... (צילום: AP) (צילום: AP)
    אבי וומבאק. מצטערים, ארה"ב לא משחקת ביורו...(צילום: AP)

     

    אנגליה

    הכוכבת: סטף האטון, בת 29, מנצ'סטר סיטי. שחקנית ההגנה הנפלאה הזו היא הלב והנשמה של הנבחרת האנגלית. הייתה אחראית במידה רבה על הישג השיא של האנגליות במונדיאל הקודם, בו העפילו עד לחצי הגמר. ב-2012 היא השתתפה בטורניר הכדורגל של אולימפיאדת לונדון, כחלק מנבחרת בריטניה שהוקמה במיוחד לצורך האולימפיאדה, וכבשה בכל אחד מהמשחקים בשלב הבתים. בשנה שעברה היא אף קיבלה תואר אבירות, כהוקרה על תרומתה לכדורגל האנגלי.

     

    הנקודה המעניינת: בזמן מלחמת העולם הראשונה הייתה התעניינות רבה במשחקי כדורגל נשים באנגליה, שמשכו אחריהם עשרות אלפי צופים בכל פעם והיוו תחליף למשחקי הגברים שבוטלו בעקבות הקרבות. המגמה השתנתה ב-1921, אז הודיעה התאחדות הכדורגל האנגלית על החרמת משחקי הנשים. החרם בוטל כמעט חמישים שנים לאחר מכן, בעקבות התערבותן של אופ"א ופיפ"א.

     

    התחזית: האנגליות ממשיכות את רצף הטורנירים המוצלחים ומגיעות עד לחצי הגמר, שם מפסידות ליריבות המרות מעבר לתעלה. הממלכה כולה מתייצבת מאחורי הישגי הנבחרת, והשחקניות מוזמנות לטקס אצל המלכה.

     

    ספרד

    הכוכבת: ורוניקה בוקט, בת 30, פריז סן-ז'רמן. כשמדברים על כדורגל נשים ספרדי, השם הראשון שעולה הוא שמה של בוקט. היא הייתה הכדורגלנית הספרדייה הראשונה שפרסמה אוטוביוגרפיה, הייתה ממובילות המהלך להכנסת נבחרות הנשים למשחקי הווידיאו של פיפ"א, וזו שניצחה על הנבחרת עד גיל 19 שזכתה באליפות אירופה בשנת 2004 – התואר הראשון של הכדורגלניות הספרדיות אי פעם.

     

    הנקודה המעניינת: ספרד הייתה הנבחרת האירופית היחידה שלא עברה את שלב הבתים במונדיאל לפני שנתיים. אחרי ההדחה, פנו כל 23 השחקניות נגד המאמן קווארדה, שאימן את הנבחרת במשך כמעט 20 שנה, ובסופו של דבר גרמו לפיטוריו.

     

    התחזית: לאחר הכישלון להעפיל משלב הבתים במונדיאל ב-2015, מצליחות הספרדיות לנצח במשחק המכריע את סקוטלנד ועולות מהמקום השני בבית. ברבע הגמר הן מוגרלות מול הצרפתיות שטובות מהן בכמה רמות, מפסידות 3-0 ומודחות מהאליפות.

     

    שווייץ

    הכוכבת: רמונה בכמן, בת 26, צ'לסי. אחת מהשחקניות שמייצגות את פריחת כדורגל הנשים השווייצרי, לאחר שנים שבהן המדינה לא בלטה במיוחד בזירה היבשתית. לפני שנתיים, הובילה בכמן את הנבחרת לשמינית גמר המונדיאל, שם נעצרה על ידי קנדה. לאחר הטורניר היא הייתה מחוזרת על ידי מועדוני הכדורגל המובילים באירופה, ואף הייתה בין עשר המועמדות לפרס כדורגלנית השנה של פיפ"א.

     

    הנקודה המעניינת: שווייץ מעולם לא לקחה חלק באליפות אירופה, וזאת למרות שהיא משתתפת בטורנירי המוקדמות עוד מהאליפות הראשונה ב-1984. זו תהיה הופעת הבכורה שלה בטורניר הגמר, שנתיים בדיוק לאחר שערכה את הופעת הבכורה המוצלחת שלה במונדיאל.

     

    התחזית: בהופעתן הראשונה באליפות, צולחות השוויצריות את שלב הבתים הלא פשוט, והציפיות מתחילות לעלות. ברבע הגמר הן ממשיכות ביכולת המשכנעת, אך מפסידות בהארכה לאנגליה המנוסה ומודחות מהטורניר.

     

    אז אחרי כל זה אסור לשכוח! ב-16 ביולי, משחק הפתיחה בין שתיים מהנבחרות הבולטות שצוינו בכתבה - הולנד ונורווגיה..

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גטי אימג'ס
    נבחרת גרמניה
    צילום: גטי אימג'ס
    מומלצים