שתף קטע נבחר

כך תיפטרו מהנמלים שהתמקמו בעציצים במרפסת

אם המרפסת שלכם מלאה בנמלים, והם כבר החלו להיכנס אל תוך הבית, אתם בטח רוצים לדעת איך להיפטר מהן. תתפלאו, אך לא בכל המקרים צריך מדביר. אתר "המקצוענים" עם הטיפים

הן מצליחות להגיע גם לקומה 20, מקימות קן בתוך אחד העציצים ואתם סובלים מהן במרפסת שלכם - הנמלים כבר כאן. לפני שהן נכנסות אל תוך הבית, הנה כמה דברים שאפשר לעשות ואשר יכולים למנוע מכם את הצורך בהדברה כל כמה חודשים. לקראת העונה החמה באמת, קבלו את המדריך.

 

עוד כתבות בנושא:

הדברת חולדות ירוקה

חומרי הדברה וסכנותיהם

הדברה או מניעה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה מזמין אותן? שאריות מזון, אדמה לחה והצמחים עצמם

"שאריות מזון במרפסת והפרחים שבעציצים, מזמינים את הנמלים", אומר אייל מור יוסף מיהב הדברות באתר "המקצוענים". "בייחוד עצי הדר, שמגדלים לעתים על עציצים בגגות פנטהאוז, ואשר בעלים שלהם יש סוכר. גם לחות גבוהה באדמה היא קרקע מעולה לנמלים. לכן, כדאי להימנע מהשקיית יתר של העציצים במרפסת. מעבר לכך שזה מזיק לצמחים עצמם, זה מזמין נמלים להתמקם בתוך העציצים".

 

כך תיפטרו מהם באמצעים ביתיים  

"הדרך הטובה ביותר היא באמצעות פיתיונות, ולא באמצעות ריסוס חומרי הדברה ביתיים", מסביר מור יוסף. "כדי להיפטר מהנמלים בצורה יסודית, יש להתחקות אחר מיקום הקן שלהן. הפיתיונות שולחים את הרעל למלכה, ובכך מחסלים את כל הקן".

 

לדבריו, "ישנם שני סוגי פיתיונות עיקריים לנמלים: פיתיונות ג'ל ופיתיונות גרגרים. נמלים אדומות, מעדיפות את פיתיונות הגרגרים. אלו חומרים שניתן להשתמש בהם ללא צורך ברישיון מדביר, רק שהם יקרים יותר בחנויות לצרכן".

 

"אם כבר מזמינים מדביר בתחילת העונה, ישתלם יותר לרכוש ממנו שפופרת, אשר יכולה להחזיק מעמד למשך שנתיים ולמנוע את הצורך בקריאה למדביר כל כמה חודשים", ממליץ מור יוסף. "כך, במקרה שהבעיה חוזרת, ניתן יהיה להיפטר מהן לבד. עלות שפופרת של 5 גרם, תעלה כ-80 שקל, ותספיק לשימוש אחד, בדרך-כלל. עלות שפופרת של 15 גרם אצל מדבירים, תעלה 120-150 שקל, כך שמדובר בחיסכון משמעותי".

 

היכן יש למרוח את הג'ל או לפזר את הגרגרים? מור יוסף: "ברגע שמזהים נמלים, יש למרוח את הפיתיונות לאורך קו השיירה שלהן. כ-3 ס"מ של חומר לאורך הקו, במרחק של כל 5 ס"מ. בדרך-כלל כעבור 10 דקות עד רבע שעה, יתווספו נמלים נוספות והן כבר יביאו את הפיתיונות אל תוך הקן. אין לשלב עם הפיתיונות גם חומרי ריסוס אחרים, שכן זה משמיד את הנמלים, ופוגע באפקטיביות של הפיתיונות. בנוסף, חשוב להימנע מהשקיה של העציצים ביומיים שאחרי פיזור הפיתיונות, כדי לא לשטוף את החומר".

 

תוך כמה זמן הבעיה אמורה להיפתר? "תלוי בגודל הקן, אך לרוב תוך כמה ימים עד שבוע", אומר מור יוסף. "אין צורך לאחר השמדת הקן להחליף את האדמה בעציץ, זה הופך להיות זבל אורגני. הוצאת כל הצמחים מהעציצים והחלפת תערובת האדמה יכולה לגרום לנזק לעציצים, וגם לא מבטיחה שהבעיה לא תחזור על עצמה. לכן, כדאי להימנע מכך להמלצתי".

 

האם סתימת החורים בקירות או ברצפת המרפסת יכולה למנוע הגעתן? מור יוסף: "מניסיון, הן מצליחות תמיד למצוא חור קטן אפילו ברובה ולהשתחל דרכו, ולהגיע דרך הצנרת גם לקומה ה-20. אין טעם להשקיע בפעולות אלו יותר מדי. מה שכן, חשוב לשמור על ניקיון המרפסת ולהימנע מהשארת מזונות ומשקאות מתוקים חשופים לאורך זמן".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

האם הדברה של המרפסת בלבד משתלמת?  

"הדברה רק של המרפסת תעלה לכם לא פחות מאשר קריאת שירות (כ-180-250 שקל), ולכן אינה משתלמת", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "בנוסף, הנמלים יכולות לעקוף את אזור הריסוס ובכל זאת לחדור אל תוך הבית. הדברה של דירת 3 חדרים תעלה 300-330 שקל, ועבור המרפסת תידרשו לשלם תוספת של כ-50 שקל. לכן, הרבה יותר משתלם לנצל את הגעת המדביר לצורך הדברת הבית והמרפסת, ואף ישתלם לרכוש ממנו את הפיתיונות, כדי שהבעיה לא תחזור על עצמה כעבור מספר חודשים. הדברה של גג בשטח של כ-100 מטר, תעלה כמו הדברה של בית (270-300 שקל)".

 

האם ניתנת אחריות להדברה זו?

"ניתנת אחריות על הדברת נמלים רק בתוך שטח הבית, כשנהוג בתחום זה לתת אחריות למשך 3 חודשים", אומר מור יוסף. "עבור מרפסות וגינות, לא נהוג לתת אחריות. לכן, כדאי שיהיו בבית אמצעי ההדברה הביתיים, כדי שלא יהיה צורך לקרוא למדביר שוב ולשלם על הדברה נוספת".

 

מחפשים מדביר? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים