שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    תכירו: הפרלמנט של הכדורסל הישראלי

    זה התחיל בדאחקה ונגמר בזירת דיון בין שופטים, שחקנים ואוהדים. כך הפכה "קהילת הכדורסל בפייסבוק" ללהיט עם כ־13,000 חברים. מייסד הקבוצה שי גרינברג: "ככל שהמקום גדל הבנתי שהוא יכול לתת מקום לקשת רחבה בענף"

    למרות שענף הספורט הפופולרי בישראל הוא הכדורגל, הענף לא ממש מניב הישגים ביחס לתקציבים המושקעים בו. רוב הכותרות בתקשורת המקומית מגיעות מהכדורגל, למרות שהכדורסל הישראלי רושם הצלחות גדולות בהרבה – הן ברמת הקבוצות והן ברמת הנבחרות. נבחרת כדורסל מופיעה באופן כמעט קבוע באליפויות אירופה (מה שהמקבילה מעולם לא עשתה) והקיץ השלב הראשון של הטורניר ייערך בת"א.

     

    היעדר הפרופרציות בין שני הענפים הציקה מאוד לשי גרינברג, בחור אלמוני מרחובות שנושם כדורסל כחול־לבן. שי החליט לעשות מעשה והקים את "קהילת הכדורסל בפייסבוק", המונה כיום כ־13,000 חברים. נפגשתי עם שי ושוחחנו על הפרויקט השאפתני, ההשפעה שלו על אוהדי הכדורסל ועל התוכניות לעתיד.

     

    שי גרינברג (צילום: פרטי)
    שי גרינברג(צילום: פרטי)

     

    לפני שנדבר על קהילת הכדורסל, ספר לנו קצת על עצמך?

    "אני בן 37, נשוי, גר ברחובות בעשור האחרון, במקור מחולון".

     

    בוא נחזור לתחילת 2014, ליום שבו הקמת את קהילת הכדורסל. איך זה בעצם התחיל?

    "גלשתי לתומי בפייסבוק ונתקלתי בקבוצה הנקראת "שחקנים אפורים ובינוניים בכדורגל", שם אנשים העלו תמונות של שחקני עבר ואחרים היו צריכים לנחש מי אלה. אמרתי לעצמי, עכשיו אני מרים קבוצה כזאת גם בכדורסל".

     

    בהתחלה לקבוצה היה שם אחר, נכון?

    "נכון, המצאתי שם שנראה היום די הזוי, "שחקני כדורסל מן העבר, הווה ועתיד".

     

    מתי החלטת לשנות את השם?

    "האמת, זה לקח זמן, אבל ככל שהמקום גדל הבנתי שהוא יכול לתת מקום לקשת רחבה בענף. מאוהדים, דרך שופטים ועד שחקנים. בכלל, כל אחד ששייך לענף יכול למצוא משהו שאיתו הוא מזדהה עם דגש לכדורסל ישראלי, ליגת העל ומטה, ומפה זה נהיה קהילה".

     

    לצערנו בישראל אין ממש תרבות ספורט וזה כמובן מקרין לאוהדים. איך זה בא לידי ביטוי בקהילה?

    "כמובן שבהתחלה זה לא היה קל, האנשים הכי קרובים אליי הלכו נגדי ולא פירגנו. אני אוהד הפועל חולון, והיו אוהדים שפשוט החלו לקלל ולא קיבלו את זה שאני ניטרלי ונותן במה לכולם, מה שלא סתר את האהדה שלי. הם חשבו שאני הולך נגדם".

     

    אתה נוהג לערוך ראיונות עם שחקנים ובעלי תפקידים, ספר לנו איך זה התחיל ועל ראיון שזכור לך במיוחד.

    "הראיון הראשון היה עם ניצן חנוכי, בהחלט אבן דרך. התקדים היה שיצרתי דיאלוג בין שופטים לאוהדים. חייב לציין את שון דוסון, שישב שלוש שעות וענה בסבלנות לכולם. גם דגן יבזורי, אפיק ניסים, שלומי הרוש ועוד כמה שחקנים זרים התראיינו אצלי".

     

    לוגו הקהילה
    לוגו הקהילה

     

    אתה מקבל פידבקים גם מבעלי תפקידים באיגוד ובמינהלת?

    "כן, בהחלט. במינהלת מאוד מחבקים אותנו ותומכים, ובנוסף מכירים בנו כגוף תקשורת. באיגוד היו קצת חשדנים בהתחלה, אבל גם זה השתנה. אני חייב לציין את שלומי פרי, דובר המינהלת, בנאדם מדהים שכל מילה שאגיד עליו לא תתאר את גודל הלב שלו".

     

    ספר לנו על דברים נוספים שאתה מארגן דרך הקהילה.

    "יש לנו מפגש מסורתי בספורטק ת"א. במפגש האחרון חגגנו יום הולדת לחבר, ואפילו אבירם זליקוביץ' בא לכבד. בנוסף אירגנתי ארבעה טורנירים של חובבים, והחמישי ייערך בסוכות. בשנתיים האחרונות חשבנו גם על תרומה לקהילה, ובפורים נחלק מתנות במחלקת ילדים בבית החולים תל השומר".

     

    איפה אתה רואה את קהילת הכדורסל בעוד שלוש שנים?

    "ממשיכה לגדול ולהתפתח לעוד מחוזות, כמו רדיו ואולי גם ערוץ אינטרנטי, ובעיקר ממשיכה להיות מקום שנהנים להיכנס אליו, להתווכח ולהכיר חברים חדשים".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים