שתף קטע נבחר

הודו עוד ועוד: השיגעון הבוליוודי בדרך לישראל

לא צריך להיות חובב מחול או מחזות זמר כדי ליהנות מהמיזוג הייחודי בין מסורות מזרחיות אקזוטיות למקצבים מערביים עכשוויים בהופעה של שוגר & ספייס, שתופיע בין היתר בחודש הבא בפסטיבל כרמיאל

בשיתוף פסטיבל כרמיאל

 

בתחילת החודש נחת ראש הממשלה ההודי, נרנדרה מודי, לביקור היסטורי בארץ וסימן את חיזוק השותפות הכלכלית והתרבותית בין ישראל להודו. עם הגעתו של מודי לציון 25 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין הודו לישראל, נודע כי במקביל לשיתופי הפעולה הכלכליים המתוכננים בין שתי המדינות, מתקיימים גם מגעים להבאת הפקה בוליוודית לארץ.

 

מדובר בחדשות מרעישות של ממש: בוליווד, תעשיית הקולנוע ההודית המשגשגת והרווחית ביותר בעולם (כן, כן, אפילו יותר מהוליווד), היא כבר מזמן לא רק מכונה משומנת של ייצור סרטים, אלא תופעה תרבותית חוצת גבולות: השחקנים הבוליוודים הם כוכבים ענקיים לא פחות מבראד פיט ומאנג'לינה ג'ולי והתעשייה שמגלגלת מיליונים הולידה שלל סגנונות בידור חדשים ומצליחים ובראשם - הריקוד הבוליוודי.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

נראה שהטרנד הבוליוודי מתחיל לסחוף גם את הישראליים כשיריית הפתיחה היא להקת שוגר & ספייס, שתגיע לארץ בתמיכת השגרירות ההודית למספר מופעים בחודש הבא במסגרת פסטיבל המחול בכרמיאל.

 

שוגר & ספייס היא אחת הלהקות הבוליוודיות הבולטות בהודו והיא מזוהה עם מופעי הריקוד המושקעים והקצביים שלה, שמבוססים על סרטי בוליווד המפורסמים, המשלבים בין מלודרמה, קומדיה ומיוזיקל. המופעים של הלהקה מביאים את הניחוחות והמקצבים הייחודים של תת היבשת המפוארת בליווי תלבושות ססגוניות ועשירות, תפאורה מרהיבה ושירים מקפיצים ומלאי אדרנלין שנעים בין הינדית לאנגלית.

 

למרות שרק לאחרונה חדר לעולם המערב, הקולנוע הבוליוודי קיים עוד מתחילת המאה שעברה. השם בוליווד ניתן לו בשנות השבעים על ידי מפיק קולנוע אמריקני, שהתייחס לשילוב בין הוליווד לבומביי - מומבאיי של היום - העיר הגדולה בהודו שבה צולמו והופקו הסרטים. בשנות השלושים הקולנוע הבוליוודי קיבל תפנית חדה בהשפעת ז'אנר הסרטים המוזיקליים בארצות הברית, אבל הם היו תיאטרליים ודרמטיים הרבה יותר ולכן גם נראו מעט מוזרים לעין המערבית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בסרט בוליוודי ממוצע יש בין 5 ל-9 קטעי ריקוד ושירה. אלו סצנות משעשעות למדי, שהפכו לסימן ההיכר של הקולנוע ההודי, שבהן השחקנים והניצבים פוצחים בספונטאניות בקטעי ריקוד ושירה מקפיצים. אמנם הם נראים משונים למדי, אבל הם למעשה משמשים כקטעי מעבר בסיפור או כאמצעי להעברת תחושות של אהבה ושמחה. הריקודים הבוליוודים הם קופצניים ושמחים, בין היתר בגלל המקצבים המהירים, הבעות הפנים, תנועות האגן ומחוות הידיים הבולטות שממחישים רגשות והתרגשות.

 

בעשורים האחרונים הריקוד הבוליוודי יצא מגבולות המסך הקטן, הוא הפך לישות בפני עצמו והוא זוכה לפופולאריות רבה בכל העולם. זהו למעשה סגנון חדש של מחול שמשלב בין מזרח ומערב. מצד אחד, הוא נשען על מסורות הריקוד הדתיות של הודו (למשל הקטאק הקלאסי שמתאפיין בתיפוף רגליים ובמימיקה של הפנים) ומצד שני מושפע מצורות מחול מערביות כמו היפ-הופ, דאנס וג'אז.

 

השילוב הזה סוחף בשנים האחרונות את כל העולם והופך את להקות הריקוד הבוליוודי לסנסציה עולמית. המופע המרהיב של להקת שוגר & ספייס, שתגיע לישראל בחודש הבא, ממחיש את סוד הקסם של הריקוד הבוליוודי: ממש לא צריך להיות חובב מחול או מחזות זמר כדי ליהנות מהמיזוג הייחודי בין מסורות מזרחיות אקזוטיות למקצבים מערביים עכשוויים.

 

להקת שוגר & ספייס תגיע לארבע הופעות בפסטיבל המחול בכרמיאל (9.8), במודיעין (10.8), בבאר שבע (11.8) ובפתח תקווה (12.8)

 

להזמנת כרטיסים: http://www.karmielfestival.co.il

 

 

בשיתוף פסטיבל כרמיאל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים