שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    כוחות חדשים עולים באפריקה

    מוקדמות המונדיאל ביבשת מתקרבות להכרעה, כשנבחרות כמו אוגנדה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ובורקינה פאסו מנסות לערער את השליטה של הכוחות הוותיקים, ומצרים חולמת על חזרה לטורניר

    כשאנחנו חושבים על המונדיאל, תמיד יקפצו לנו לראש רונאלדו ופורטוגל, מסי וארגנטינה, אולי גם יוגי לב והאלופה גרמניה. אבל את לוב דמיינתם שם? אולי הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו? טוניסיה או גיניאה? כי אחת מהנבחרות שרק עכשיו שמעתם עליהן הולכת להיות שם, יחד עם הגדולות מכולן. התחרות לא קלה, וגם נבחרות אטרקטיביות שונות מחכות בדרך, כמו ניגריה, קמרון ואלג'יריה - הנבחרות שחווינו בברזיל 2014. רק שלפחות שתיים מהן לא יגיעו לרוסיה. מוכנים לקרוא על היבשת הרבגונית בעולם?

     

    53 נבחרות השתתפו במוקדמות, כשבשלב הראשון הנבחרות המדורגות נמוך שיחקו בשיטת נוקאאוט, בית וחוץ, ובשלב השני הצטרפו 27 החזקות ביבשת ששיחו באותה שיטה. היו שם כמה הפתעות - כמו למשל ניז'ר שגברה 0:6 על סומליה, ואיך אפשר בלי ה-1:8 של סווזילנד על ג'יבוטי. לשלב השלישי והסופי הגיעו 20 נבחרות שחולקו ל-5 בתים, 4 קבוצות בכל בית. הראשונה בכל בית תעפיל למונדיאל. עד כה שוחקו 2 מחזורים מתוך 6.

     

    רונאלדו מול אפול הגנאי במונדיאל 2014 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
    רונאלדו מול אפול הגנאי במונדיאל 2014(צילום: EPA)

     

    בית הסנסציה: הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, טוניסיה, גיניאה, לוב

    מקום ראשון: הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו - 6 נקודות: זאיר לשעבר, המדורגת 39 בפיפ"א, זכתה להגיע, בדומה לישראל, למונדיאל אחד בלבד בהיסטוריה שלה. באותה שנה מדהימה מבחינתה, 1974, זאיר גם זכתה גם באליפות אפריקה. מאז הנבחרת משוטטת לה באפריקה, וסובלת מהרבה בעיות, בעיקר פנימיות, שרובן לא קשורות לכדורגל. עכשיו, אחרי 44 שנים, לנבחרת סיכוי מזהיר להעפיל. לאחר שעברה את בורונדי בסיבוב השני, היא זכתה בבית יחסית קל. היא פתחה עם 0:4 ביתי מרשים על לוב, והשיגה 1:2 בגיניאה. 

     

    מקום שני: טוניסיה - 6 נקודות: הנבחרת השתתפה בארבעה מונדיאלים, ומצפה בקוצר רוח להופיע גם ברוסיה. לסיבוב השלישי היא העפילה לאחר שעברה את מאוריטניה, והגיעה מוכנה. עם 0:2 ביתי על גיניאה ו-0:1 קטן על לוב, המשחק הבא מול הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אותו תארח טוניסיה ב-1 בספטמבר, יהיה קריטי מאוד בדרך להכרעה על המקום הראשון.

     

    מקום שלישי: גינאה - 0 נקודות: לאחר שני הפסדים, המשחק הבא נגד לוב יהיה משמעותי. במידה שגיניאה לא תנצח, סיכוייה להעפיל למונדיאל הראשון בהיסטוריה יהיו אפסיים.

     

    מקום רביעי: לוב - 0 נקודות: הנבחרת שעוד זוכרת את ה-0:21 הגדול על עומאן באפריל 1966 נמצאת במצב גרוע יותר מגיניאה, לאחר שהספיקה לספוג 5 שערים ולא לכבוש כלל. בלי ניצחון חוץ אין על מה לדבר. 

     

    מונגונגו מהרפובליקה מתקל את אקישי הטוניסאי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
    מונגונגו מהרפובליקה מתקל את אקישי הטוניסאי(צילום: רויטרס)

     

    בית המוות: ניגריה, קמרון, זמביה, אלג'יריה

    מקום ראשון: ניגריה - 6 נקודות: שלוש נבחרות בבית הזה שיחקו במונדיאל הקודם, ורק אחת תעלה הפעם (ואולי אף אחת?). הניגרים, מבחינתם, לא מתכננים להיות אלה שיישארו בחוץ. הם פתחו את השלב 1:2 דחוק בזמביה, וכשהגיעו למה שנראה כמו "משחק העונה" של בית המוות, נגד אלג'יריה, הם לקחו את מלוא 3 הנקודות עם 1:3. בהתחשב בתוצאות הנבחרות האחרות, והפרש 4 הנקודות מהמקום השני, מצבה מעולה. כעת קמרון מחכה לה פעמיים תוך מספר ימים, בבית (28.8) ובחוץ (2.9), והיא תוכל להתחיל לחגוג את ההעפלה, גם אם לא רשמית, אם תשיג תוצאות טובות.

     

    מקום שני: קמרון - 2 נקודות: שתי תוצאות תיקו 1:1 נגד זמביה ואלג'יריה משאירות את הקמרונים במקום השני, אך כעת היא תהיה חייבת להתמודד בהצלחה פעמיים ברציפות מול ניגריה. 

     

    מקום שלישי: זמביה - נקודה אחת: לא הייתה קרובה ממנה להעפיל למונדיאל - ואז הגיע האסון. בשנת 1994, רגע לפני המשחק בסנגל שהיה יכול לקרב אותה להעפלה, 18 מחברי הנבחרת נהרגו בהתרסקות מטוס בדרך למשחק. הנבחרת המחודשת, עם כל הרצון הטוב, לא הייתה איכותית כמו זאת שלפני האסון, וברגע האמת הפסידה למרוקו. זמביה, עד היום, בלי הופעה בודדת במונדיאל. הפעם זמביה פתחה בהפסד לניגריה, ואחרי התיקו מול קמרון מחכים לה שני משחקים מול אלג'יריה בהם היא חייבת להוציא נקודות כדי להישאר בתמונה.

     

    מקום רביעי: אלג'יריה - נקודה אחת: למרות שעברו רק 2 מחזורים, אלג'יריה היא ללא ספק המאכזבת של הבית. אחרי הופעה מכובדת במונדיאל 2014 היא נכנסה לבוץ, ורק המשחקים מול זמביה יכולים להותיר לה סיכוי להעפיל.

     

    סופיאן פגולי מאוכזב. אלג'יריה תתאושש? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
    סופיאן פגולי מאוכזב. אלג'יריה תתאושש?(צילום: רויטרס)

     

    הבית הצפוי: חוף השנהב, מרוקו, גאבון, מאלי

    מקום ראשון: חוף השנהב - 4 נקודות: אחרי שטיילה מול ליבריה, היא הגיעה חדה לבית שקיבלה. את מאלי היא ניצחה 1:3 בבית, והשיגה 0:0 במרוקו, שנראית כמו היריבה העיקרית. זה לא בית קל, אך עדיין הפילים נראים כמו פייבוריטים מוחלטים לעלות בגלל שהיריבות לא עמוקות מספיק.

     

    מקום שני: מרוקו - 2 נקודות: 20 שנה מאז ההשתתפות האחרונה במונדיאל, מרוקו מקווה לחזור לבמה הגדולה, אבל לשם כך הייתה חייבת לנצח בבית את חוף השנהב. המרוקאים חייבים להתעורר כדי להשאיר לעצמם סיכוי להעפלה.

     

    מקום שלישי: גאבון - 2 נקודות: הנבחרת שאף פעם לא הייתה שם מחכה בקוצר רוח להגיע לרוסיה. לשלב הסופי היא העפילה אחרי קרב קשוח מול מוזמביק, ועכשיו זה הזמן שלה להוכיח שאולי, גם לה, מגיע לזכות בכרטיס למונדיאל.יש לה סופרסטאר ענק בדמות פייר-אמריק אובמיאנג, אך גם גאבון, פתחה בצמד תוצאות 0:0 - ועכשיו עוד מחכה לה חוף השנהב.

     

    מקום רביעי: מאלי - 1 נקודות: המאכזבת של הבית. הנבחרת שציפינו שתתמודד על המקום הראשון נמצאת במעמקי הטבלה. עם הפסד לחוף השנהב ותיקו עם גאבון, המשחק מול מרוקו יהיה קריטי ביותר עבורה.

     

    דיראר ממרוקו מוריד את קאלו מחוף השנהב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
    דיראר ממרוקו מוריד את קאלו מחוף השנהב(צילום: EPA)

     

    הבית המותח: בורקינה פאסו, דרום אפריקה, סנגל, קייפ ורדה

    מקום ראשון: בורקינה פאסו - 4 נקודות: הנבחרת שאף פעם לא הופיעה במונדיאל נותנת פייט מפתיע לשאר הקבוצות בבית. ה-1:1 נגד דרום אפריקה במחזור הראשון נתן ללא ספק מוטיבציה לנבחרת, וכשיצאה לקייפ ורדה ניצחה 2:0. עם זאת, לא נראה שיש לה יתרון איכות משמעותי על דרום אפריקה וסנגל, והבית הזה יהיה צמוד עד לרגע האחרון.

     

    מקום שני: דרום אפריקה - 4 נקודות: מארחת מונדיאל 2010 סיימה בתיקו מאכזב מבחינתה נגד בורקינה פאסו, אבל ה-1:2 על סנגל הראה שיש לה מה למכור. המומנטום אמור להימשך מול קייפ ורדה.

     

    מקום שלישי: סנגל - 3 נקודות: לאחר שעברה את מדגסקר בשלבים הראשונים, היא פתחה את הצעד האחרון לעבר המונדיאל עם 0:2 קליל על קייפ ורדה. אבל ההפסד לדרום אפריקה היה משמעותי, בטח לאור העובדה שכעת מחכה בורקינה פאסו המאיימת.

     

    מקום רביעי: קייפ ורדה - 0 נקודות: עצם ההגעה של הנבחרת לשלב הסופי מפתיע, אחרי שהדהימו את קניה בסיבוב השני. כן כבר אין הפתעות - שני הפסדים, ולא ברור מאין יגיעו הנקודות.

     

    אריסטיד באנסה. בורקינה פאסו מאיימת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
    אריסטיד באנסה. בורקינה פאסו מאיימת(צילום: AFP)

     

    הבית הקשוח: מצרים, אוגנדה, גאנה, קונגו

    מקום ראשון: מצרים - 6 נקודות: "הפרעונים" סובלים מ-26 שנים של יובש אז מונדיאל 1990. בסיבוב השני הם ספגו 1:0 מביך בצ'אד, אבל 0:4 בקהיר שלח אותם לבית הזה. משם זה רק השתפר עם 1:2 על קונגו ו-0:2 נגד המועמדת המרכזית לעלייה, גאנה, בתקופה שאברם גרנט עוד אימן אותה. המצרים במצב אופטימלי, ושני ניצחונות רצופים על אוגנדה יוכלו להבטיח את המקום ברוסיה.

     

    גרנט בהפסד במצרים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
    גרנט בהפסד במצרים(צילום: AFP)

     

    מקום שני: אוגנדה - 4 נקודות: "העגורים" עוד לא זכו להיות במונדיאל, אבל אולי הפעם. לאחר שעברו את טוגו, זה יקרה. הם פתחו את הבית הקשה עם 0:0 מכובד ביותר בגאנה, וניצחו 0:1 את קונגו. אבל עכשיו מגיע האתגר האמיתי.

     

    מקום שלישי: גאנה - נקודה אחת: "הכוכבים השחורים" הם ללא ספק אכזבת הטורניר עד כה. הנבחרת שהגיעה ל-3 המונדיאלים האחרונים נראית אבודה עוד מהסיבוב השני, שם התקשתה יותר מדי נגד איי קומורו. ה-0:0 הביתי מול אוגנדה במחזור הראשון סידר לה נקודת פתיחה גרועה, וההפסד במצרים סיבך אותה. גרנט כבר הוחלף, ועכשיו השחקנים חייבים לייצר קאמבק גדול כדי להעפיל שוב.  

     

    מקום רביעי: קונגו - 0 נקודות: הנבחרת הבינונית, שעברה בצורה יפה את אתיופיה, הגיעה לבית קשה מדי מבחינתה, וכבר ספגה שני הפסדים למצרים ולאוגנדה. כנראה שהמשחקים מול גאנה יגמרו את הסיפור.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: AFP
    פייר-אמריק אובמיאנג
    צילום: AFP
    מומלצים