שתף קטע נבחר

המזגן מטפטף? אלו הסיבות ומה אפשר לעשות

סתימה בצינור הניקוז, פילטרים מלוכלכים או מחסור בגז. אם אתם סובלים מנזילת מים של המזגן בתוך הבית, יש מקרים שתוכלו להסתדר בעצמכם מבלי להזמין טכנאי מזגנים. "המקצוענים" עם הסקירה

הדלקתם את המזגן וכעבור כמה דקות מים מטפטים אל תוך חלל הבית מכיוון מכסה הפלסטיק. מה הסיבה לכך, כיצד תוכלו לפתור את הבעיה ומתי תצטרכו לקרוא לבעל מקצוע?

 

"כמעט בכל המקרים, כאשר מתרחשת נזילה מעין זו, היא נובעת מתוך היחידה הפנימית בבית", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". לפני שממהרים לקרוא לבעל מקצוע יש כמה דברים שאפשר לעשות לבד".

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

מזגנים וחשבונות חשמל: איך לקרר ולחסוך

 

הסיבות העיקריות לנזילת מים מהמזגן  

סתימה בצינור הניקוז: סתימה בצינור ניקוז מי המזגן עלולה לגרום לעליה של מפלס המים וגלישתם אל תוך הבית.

 

הפילטר מכוסה באבק ובלכלוך: סתימה כתוצאה מלכלוך מקשה על פעולת המאייד (השואב את החום בתוך המבנה אל תוך המזגן, מקרר אותו ומוציא אותו שוב לחלל). יש צורך לפתוח את היחידה הפנימית ולנקות אותה מהלכלוך שהצטבר בה ואשר סותם את המעבר החופשי של המים.

 

חדירת לכלוך לתעלת הניקוז: תפקידה של תעלה פנימית זו הוא לנקז את מי המזגן החוצה. במקרה זה, הימצאות לכלוך בתוך התעלה יוצר סתימה בפתח היציאה שלה. כתוצאה מכך לנזילה של מים מתוכה לתוך הבית. כמו כן, גם חור או סדק שנוצרו בתעלה יכולים לגרום לנזילת מים.

 

חוסר גז במזגן: במצב של חוסר גז במזגן, עלול להיווצר קרח על גבי המאייד. כתוצאה מכך, מים יתחילו לנזול מהיחידה הפנימית אל תוך הבית.

 

   (צילוםף shutterstock) (צילוםף shutterstock)
(צילוםף shutterstock)

מה תוכלו לעשות בעצמכם?

"ברוב המקרים ניתן לפתור את הבעיה עצמאית על ידי תחזוקה ובדיקה תקופתית של שניים מהרכיבים הבאים", מסבירים במוקד השירות.

 

ניקוי הפילטרים אחת לחודשיים: "יש להקפיד על בדיקה וניקוי קבוע של המסננים אחת לחודשיים", אומרים במוקד. "זו פעולה שמרבית הצרכנים יכולים לבצע לבד. יש להרים את מכסה המזגן, לשלוף את הפילטרים ולשטוף אותם תחת זרם של מים חמים עם סבון נוזלי, ניתן להיעזר בעדינות במברשת ולהסיר ביסודיות את הלכלוך שהצטבר. לאחר הניקוי יש להקפיד על הייבוש שלהם, כדי למנוע מצב של עובש בתוך המזגן".

 

צינור ניקוז: יש לאתר את צינור הניקוז של המזגן ולבדוק שאינו סתום. "הצינור ממוקם מחוץ לבית", מסבירים במוקד. "יש לבדוק האם הצינור מקופל או קשור בקצהו. אם הוא מכופף יש למתוח אותו ולאפשר למים לזרום בקלות דרכו. כמו כן, כל חפץ שמונח על גבי הצינור עלול לגרום לסתימה, לכן יש להימנע מהנחת חפצים עליו".

 

שיטה לניקוי סתימה בצינור: "יש לינוק אוויר מקצה הצינור ולהסיט אותו מהפה החוצה", אומרים במוקד. "אם אכן קיימת סתימה היא אמורה להשתחרר ומים מלוכלכים יצאו מתוך הצינור החוצה. לא מומלץ להחדיר ענף אל תוך הצינור שכן הוא יכול להישבר בתוכו, ואז לא ניתן יהיה לתקן זאת".

 

באילו מקרים יש צורך לקרוא לבעל מקצוע  

"עבור ניקוי הפילטרים אין טעם לשלם דמי ביקור טכנאי", אומרים במוקד השירות. "אך בכל מקרה שמגיע טכנאי לבדיקה או לטיפול בתקלה אחרת, כדאי לבקש ממנו כחלק מהשירות לנקות גם את הפילטרים. לגבי טיפול בסתימה בצינור הניקוז, זה משתנה מצרכן לצרכן. יש כאלו שיעדיפו להשאיר את הטיפול לטכנאי, או לכל הפחות להנדימן".

 

חוסר גז במזגן: "במקרים רבים, מצב של חוסר גז במזגן נוצר כתוצאה מדליפת גז. בעל המקצוע יבדוק בעזרת מכשור לבדיקת לחץ, הקרוי מניפולד, אם אכן קיים חוסר גז במזגן", מסבירים במוקד. "לעיתים טכנאי גז ימלא גז במזגן לבקשת הלקוח, ללא גילוי הדליפה בשל חישובי עלות של הלקוח. אם מדובר בדליפה קטנה, המזגן יספק קור למשך כמה חודשים ספורים. במקרה של דליפה משמעותית יותר, על בעל המקצוע לחזור לבדיקה מקיפה יותר לאיתור הדליפה".

 

חדירת לכלוך לתעלת הניקוז במזגן: "בעל המקצוע יפתח את המכסה התחתון של תעלת הניקוז וינקה את כל הלכלוך מתוכה", מסבירים במוקד. "הוא ידאג למעבר תקין של מים בצינור הניקוז, ויוודא שהשיפוע של הצינור, מפתח הניקוז ועד לקצה הצינור, תקין".

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים