שתף קטע נבחר

חדש בטכניון: התוכנית להנדסת נתונים ומידע

התוכנית מכשירה מהנדסים למיצוי ידע מנתונים תוך שימוש בשיטות ממוחשבות, וזאת תוך בנייה ושילוב של מודלים ושל כלים סטטיסטיים, אנליטיים ואחרים ותוך עיבוד כמויות עצומות של נתונים

העולם שבו אנו חיים מדווח נתונים ללא הרף. חיישנים בחלל, באוויר, באדמה ומתחת לפני הים משדרים נתונים בתדירות גבוהה. ומה שלא מדווח על ידי חיישנים מעודכן על ידי בני אדם: פוסטים, בלוגים, דירוגים ותמונות. כמויות הנתונים העצומות מהוות בסיס למערכות למידה ממוחשבות היכולות לסייע בחיזוי מגיפות ואסונות טבע, בזיהוי הזדמנויות כלכליות, בפיתוח טכנולוגיות חדשות לאבחון רפואי, בתכנון תחבורה יעילה, בחקר הסרטן ועוד. גופים העוסקים בתחומי הרפואה, תכנון עירוני, מדיה חברתית ופיננסים נזקקים יותר ויותר למהנדסי נתונים.

 

לאחרונה הסתיימה בטכניון השנה הראשונה לקיומה של תוכנית הלימודים לתואר ראשון בהנדסת נתונים ומידע (Data Science and Engineering) - תוכנית יחידה מסוגה בישראל אשר הוכרה בטכניון והתקבלה על ידי המל"ג. תוכנית לימודים רב תחומית זו, המשלבת תאוריה ופרקטיקה, חושפת את הסטודנטים לעולם נתוני העתק (Big Data) ולתעשיות מבוססות נתונים.

 

הסטודנטים של השנה הראשונה ביום הפתוח בטכניון (צילום: דוברות הטכניון) (צילום: דוברות הטכניון)
הסטודנטים של השנה הראשונה ביום הפתוח בטכניון(צילום: דוברות הטכניון)

 

פרופ' אביגדור גל, העומד בראש התוכנית, הסביר כי "נתונים הם משאב יקר ערך עבורנו באקדמיה, אבל ארגונים אינם ממהרים למסור אותו - בין אם מסיבות מסחריות ובין אם משיקולים של הגנה על פרטיות. כאשר אנו מצליחים בכך, יש רווח עצום לשני הצדדים: אנחנו מרוויחים נתונים לעבוד עליהם, והם מרוויחים את מה שהטכניון יודע לתת: שילוב מוחות של מומחים מתחומי חקר שונים ובהן סטטיסטיקה, מדעי המחשב, תורת המשחקים וקוגניציה. זו האינטגרציה הנדרשת לתחום זה, אינטגרציה שאפשרה את הקמת תכנית הלימודים החדשה, שנותנת מענה לתחום הצומח והחשוב של מדעי הנתונים וה-Big Data".

 

התוכנית מכשירה מהנדסים למיצוי ידע מנתונים תוך שימוש בשיטות ממוחשבות, וזאת תוך בנייה ושילוב של מודלים ושל כלים סטטיסטיים, אנליטיים ואחרים ותוך עיבוד כמויות עצומות של נתונים. הלימודים מאופיינים בשילוב הדוק בין תיאוריה ופרקטיקה, בין האקדמיה לחברות מובילות בתעשייה, ובהן גוגל, מיקרוסופט ואינטל.

 

"שיתוף הפעולה בין התעשייה לאקדמיה מעשיר את הלימודים התאורטיים המאתגרים בפן מעשי," מסבירה ד"ר גילה מולכו, המרכזת את התוכנית בטכניון, "הדבר בא לידי ביטוי בהרצאות של בכירים בתעשייה, קורסי העשרה בקיץ, פרויקטים משותפים של הסטודנטים עם התעשייה, שיתוף מאגרי נתונים ומרתון יזמות טכנולוגי. במהלך הקיץ תפתח סדנת העשרה ראשונה לסטודנטים בתכנית שתועבר על ידי עידן האן, בוגר הטכניון ומנהל הטכנולוגיה בחברת Waycare. סדנה זו תבסס את יכולותיהם של הסטודנטים בכל מחזור החיים של עבודה עם נתונים".

 

איתי גת, אחד מ-25 הסטודנטים במחזור הראשון של התוכנית, אמר: "השנה הראשונה של הלימודים עלתה על כל הציפיות שלי. שמעתי על התוכנית מחבר והגעתי לכאן ישר מהצבא שבוע אחרי תחילת הסמסטר הראשון. אנחנו לומדים כאן כלים כמו סטטיסטיקה, הסתברות, למידה עמוקה וכריית נתונים שישמשו אותנו אחר כך בתעשייה".

 

התוכנית הייחודית נוסדה בטכניון לנוכח הגידול המתמיד והדרמטי בכמות הנתונים המיוצרת בעולם - גידול של כ-20% בשנה. לדברי בוגר הטכניון יורם יעקובי, מנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט ישראל, "התוכנית החדשה הכרחית לתעשיית ההיי-טק בישראל. היא תספק מענה לצורך ההולך וגדל במומחי נתונים ובאנליסטים ותכין את עובדי ההיי-טק של המחר לעבודה בעולם עתיר נתונים ומידע".

 

https://www.facebook.com/dstechnion/

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים