שתף קטע נבחר

דליפת שתן: הסיבות והפתרונות שיעזרו

דליפת שתן וצניחת איברי האגן הם תופעה שכיחה מאוד בקרב נשים, הפוגעת קשות באיכות החיים. מהן הסיבות לכך ומה יכול לעזור להתגבר?

בשיתוף ג'ונסון

 

אי שליטה במתן שתן כלומר דליפת שתן וצניחת איברי האגן היא תופעה מאוד שכיחה בקרב נשים. מדובר בבעיה שפוגעת באופן קשה באיכות החיים ומגבילה את האישה בחיי היום יום. ולמרות שהבעיה שכיחה, נשים ממעטות לדבר עליה ונבוכות לפנות עם התלונות לרופא.

 

צפו בפרופ' דוד גורדון שמסביר מהן הסיבות לתופעה וכיצד ניתן לטפל בהן, ואת הזווית האישית של ויויאן לנדסברג.

 

 

אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית שלנו

 

פרופ' גורדון: "דליפת שתן או איבוד שתן בלתי רצוני היא תופעה מאוד שכיחה בנשים. אחת משלוש תסבול מן הבעיה. קיימות סיבות רבות לאי שליטה במתן שתן בנשים. שתי הסיבות השכיחות הן דליפת שתן במאמץ ואיבוד שתן מדחף, או מה שאנחנו קוראים לו: שלפוחית רגיזה. אלה שתי הסיבות השכיחות ביותר לאיבוד שתן בנשים".

 

איך ניתן לאבחן את התופעה?

"אישה עם דליפת שתן במאמץ תתלונן על איבוד שתן בצחוק, שיעול, עיטוש, קפיצה, פעילות גופנית אירובית, כל פעילות שמעלה את הלחץ התוך בטני. לעומתן, נשים שיש להן שלפוחית רגיזה תתלוננה על דחיפות, תכיפות ואי הגנה בזמן לשירותים, כולל לקום בלילה לצורך מתן שתן".

 

מהו הטיפול היעיל?

"הטיפול בדליפת שתן במאמץ יכול להיות שמרני, תרגול שרירי רצפת האגן שאת זה מציעים בתחילת הדרך.הוא יעיל מאוד במקרים קלים עד בינוניים. אם זה לא מצליח, במקרים יותר קשים אנחנו מציעים ניתוח TVT, שהוא ניתוח זעיר פולשני ללא פתיחת בטן, הוא נמשך כרבע שעה, עם אשפוז של יום או אפילו פחות וחזרה מאוד מהירה לפעילות יומיומית ואחוזי הצלחה גבוהים".

 

ומה לגבי צניחת איברי האגן?

"צניחת איברי האגן נגרמת בגלל נזק לרצפת האגן שקורה בדרך כלל בלידות. הנזק הזה יכול להביא לדליפת שתן כמו שאמרנו קודם או לצניחה של השלפוחית או של הרחם. הטיפול במקרים האלה, הקלים יותר, הוא שוב: תרגול של רצפת האגן. במקרים המורכבים יותר, הקשים יותר: ניתוחים".

 

רוצים לקבל מידע בנושאים בריאותיים שונים? אתם מוזמנים ממש עכשיו להיכנס אל עמוד הבית שלנו 

 

המידע והתכנים הנמסרים ונאמרים בתכנית זו, ניתנים כמידע כללי בלבד, והם אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי אישי או לבדיקה וטיפול רפואיים הולמים. על חולים להתייעץ באופן אישי עם רופא מומחה, המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלהם, על מנת למצוא עבורם ולהמליץ בפניהם על דרך טיפולית המתאימה למחלתם

 

בשיתוף ג'ונסון


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דליפת שצן אצל נשים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים