שתף קטע נבחר

יוון – זה לא רק רודוס

בשנים האחרונות למדנו להכיר יותר ויותר חלקים במדינה השכנה שלנו - יוון. אבל עדיין רובנו טועים לחשוב שהיא בעיקר מורכבת מהאיים: רודוס, כרתים ומיקונוס. בכתבה הבאה תגלו את שאר הצדדים היפים והמעניינים שיש למדינה הגדולה הזאת להציע. מי אמר "רק לא רודוס" ולא קיבל?

בשיתוף xplorer

 

 

 

לפני מספר ימים נתקלנו בפוסט הזה בפייסבוק: "מחפשת המלצה לטיסה קרובה לישראל, אבל לא יוון כי הייתי כבר ברודוס". הפוסט הוביל לכתבה הבאה שתראה לכם חלקים אחרים במדינה המגוונת והמשתנה. או בקיצור: כדאי לדעת כי יוון היא ממש "לא רק רודוס".

מדינת אינספור האיים והחופים: יוון על כל צדדיה (צילום: ליאור קורן) (צילום: ליאור קורן)
מדינת אינספור האיים והחופים: יוון על כל צדדיה(צילום: ליאור קורן)

היית באי אחד? זה ממש לא אומר שהיית בכולם. יוון מציגה עושר וגיוון גדול באיים שהיא מציעה לתיירים. 14,900 ק"מ של חופים וכ-3,000 איי יוון (מתוכם רק כ-150 מיושבים) המחולקים לאזורים שונים שכל אחד מהם מציע נופים יחודיים ואופי שונה. לכך מצטרף החלק של מדינת יוון ביבשת אירופה עצמה שגם הוא מהווה כר פורה לטיול וחופש בפני עצמה.

 

יוון ביבשת

אתונה - עיר הבירה של יוון היא עיר מרתקת עם היסטוריה עשירה שמתפרשת על פני אלפי שנים. בעיר ישנם אתרים מפורסמים לדוגמת האקרופוליס ואתרים נוספים פחות מוכרים אך מעניינים במידה שווה. באתונה ניתן למצוא מגוון גדול של מסעדות, בתי קפה, טברנות ומקומות בילוי נוספים לשעות היום והלילה.

מגוון מסעדות ובתי קפה באתונה היפה (צילום: אלי כרמי) (צילום: אלי כרמי)
מגוון מסעדות ובתי קפה באתונה היפה(צילום: אלי כרמי)

העיר שסבלה בעבר מתשתיות גרועות וזיהום אוויר גבוה למדי, עברה שדרוג משמעותי בשנת 2004 - אז התקיימו בה המשחקים האולימפיים, וכיום יש בה רכבת תחתית, התשתיות לתיירים השתפרו פלאים וגם זיהום האוויר ירד.

 

אתונה משמשת כצומת התחבורה הראשית של יוון וניתן להגיע ממנה לכל מקום במדינה. לאיים ניתן לצאת בטיסה פנימית או במעבורת ואל צפון המדינה או אל חצי האי פלופונס, ניתן להגיע עם אוטובוס או רכבת.

בירת יוון: אתונה (צילום: אלי כרמי) (צילום: אלי כרמי)
בירת יוון: אתונה(צילום: אלי כרמי)
 

חצי האי פיליון נמצא בין סלוניקי שבצפון מזרח - לבין אתונה. הנופים המקומיים מציעים הרים שיורדים אל הים ועליהם בנויים כפרים בטרסות, נחלים ומקורות מים נוספים, יערות ומטעי עצי פרי.

 

השלכת יפה בחודשי הסתיו (בתקופת החגים בישראל) ועץ הדולב הגדול והעתיק ביותר ביוון נמצא בכיכר של הכפר צנגרדה. הר אולימפוס הגבוה בהרי יוון (2,917 מטרים) מציע אינספור שבילי הליכה ולינה בבקתות הרים, הוא נמצא כ-90 ק"מ מדרום לסלוניקי.

 

צפון יוון

מטאורה – כאן נמצאים המנזרים התלויים המפורסמים אשר נבנו על סלעים גבוהים ונישאים אל על. אפילו אחד מסרטי ג'יימס בונד צולם כאן. המנזר הגדול ביותר בנוי על צוק בגובה 613 מטרים מעל פני הים והנוף סביב מרהיב.

המנזרים התלויים, מטאורה (צילום: DepositPhotos) (צילום: DepositPhotos)
המנזרים התלויים, מטאורה(צילום: DepositPhotos)
 

רכס הרי זגוריה נמצא בצפון מערב יוון - קרוב יחסית לגבול עם אלבניה ובו נמצא הערוץ הכי עמוק באירופה. כפרי זגוריה מציעים אווירה שקטה, נופים מרהיבים, סמטאות ציוריות ומסלולי טרקים לאגמים, נהרות ויערות סמוכים בהרים.

 

דרום יוון

חצי האי פלופונסוס בדרום יוון מופרד מהיבשה ע"י תעלת קורינתוס. העיר השנייה בגודלה בחצי האי פלופונס היא עיר נופש עם חופים יפים ומלונות ברמה גבוהה. העיר מפורסמת בתעשיית המשי שלה ובגידול זן יחודי של זיתים שחורים (סמל הזית השחור מוטבע כמעט על כל פריט אומנות שמיוצר בעיר). בעיר ניתן למצוא חנויות רבות שמציעות למכירה מוצרי טקסטיל וחפצי אומנות. ברובע העתיק בעיר ניתן לראות מבצר מעניין מהמאה ה- 13. קלמטה היא בסיס מצויין ליציאה לטיולים באיזור הדרומי של פלופונס.

 

איי יוון

אלפי איי יוון מחולקים לקבוצות שונות.

 

האיים הספורדים: ממוקמים בחוף המזרחי של יוון, בינם ניתן למצוא את אוויה, סקירוס ואלוניסוס. באזור יש גן לאומי עם בעלי חיים שנחשבים למוגנים, כמו כלב ים נזירי, דולפינים, שחפים וגם בז חופים.

 

איי יוון הקיקלאדים: הידועים בקבוצה זו הם מיקונוס וסנטוריני, שנחשב לאחד האיים הקסומים ביותר ביוון ונוצר לפני אלפי שנים מההתפרצות האדירה של הר הגעש סטרונגילי. על האי שלוש ערים קטנות שכל אחת מהן בנויה על צלע ההר.

סנטוריני: אחד האיים היפים במדינה (צילום: איתמר קוטלר) (צילום: איתמר קוטלר)
סנטוריני: אחד האיים היפים במדינה(צילום: איתמר קוטלר)
 

סגנון הבנייה היחודי גורם למקום להראות כמו העיר של אלאדין עם סימטאות צרות ובתים לבנים בעלי כיפות כחולות. בין הבתים ניתן למצוא בתי קפה קטנים, חנויות למזכרות ונקודות תצפית שמשקיפות אל הים. החופים הפזורים ברחבי האי יפים ומיוחדים ובהחלט מומלץ לשכור רכב או אופנוע ולצאת לטיולים באיזורים השונים של האי.

 

האיים במערב: קורפו, זקינטוס ולפקדה. קורפו הוא האי הירוק ביותר בקבוצת האיים היווניים ויש שמחשיבים אותו לאי היפה ביותר ביוון. האי כולו מלא במטעים של התושבים מקומיים שחיים בכפרים קטנים ונהנים מהשלווה והרוגע של הטבע. החופים באי ציוריים וחלקם נמצאים במפרצים שבין הצוקים שמקיפים את האי.

לא צריך להרחיק עד תאילנד: זקינטוס (צילום: DepositPhotos) (צילום: DepositPhotos)
לא צריך להרחיק עד תאילנד: זקינטוס(צילום: DepositPhotos)
 

על האי ישנם גם לא מעט מלונות ואתרי נופש, מסעדות טובות, בתי קפה ומקומות בילוי. החופים היפים ביותר נמצאים בצידו המערבי של האי. למי שחובב טיולי טבע מומלץ לשכור רכב ולנסוע לחפש את הנקודות היפות שחבויות על האי. כדאי לדעת שניתן לעבור עם הרכב (באמצעות מעבורת) לאיזור הצפוני של יוון.

אי ירוק בים: קורפו היפה (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
אי ירוק בים: קורפו היפה
 

האיים האגאיים: לסבוס, לימאנוס ותאסוס. לסבוס הוא האי השלישי בגודלו ביוון, ממוקם אל מול החופים של טורקיה ובניגוד לאיים האחרים באזור הוא לא התמסחר ולא הפך להמוני מידי. על האי ישנם פחות מ- 100,000 איש אבל גדלים עליו יותר מ-11 מליון עצי זית שמהווים את מקור הפרנסה העיקרי של התושבים המקומיים.

נוף כחול עמוק: לסבוס (צילום: DepositPhotos) (צילום: DepositPhotos)
נוף כחול עמוק: לסבוס(צילום: DepositPhotos)
 

במהלך האביב מגיעה אל האי כמות גדולה של ציפורים נודדות שעושות את דרכן מאפריקה לאירופה. בין הציפורים הרבות שמגיעות אל האי ניתן למצוא את ציפורי הפלמינגו המרהיבים שצובעים את האגמים בוורוד.

 

האיים במפרץ הסארוני: אגינה, אגיסטרי, הידרה, פורוס וספצס. אל האיים האלו מגיעים בהפלגה ממפרץ פיראוס באתונה. האי אגיסטרי הוא אי קטן ופחות מוכר לתייר הישראלי. אל האי מגיעים בהפלגה של פחות משעה וחצי מנמל פיראוס. אגיטסרי הוא אי שקט שאינו סובל מהמולת התיירים, אבל זהו בדיוק המקום ליהנות מחוויה יוונית אותנטית, כפרים ציוריים, אוכל טוב בטברנות המקומיות וחופים משגעים עם מי טורקיז. באי ישנן מספר אפשרויות לטיולי יום ופעילויות ספורט ימי כמו שייט בקיאקים, שנורקלים וצלילה.

 

האיים הדודקנאסים: רודוס, קוס וקרפאטוס. האיים בקבוצה זו קרובים יחסית בטיסה קצרה לישראל ופופולריים בעיקר לנופשונים קצרים.

פינוק במרחק של שעה וקצת: האי קוס (צילום: ליאור קורן) (צילום: ליאור קורן)
פינוק במרחק של שעה וקצת: האי קוס(צילום: ליאור קורן)
  

כרתים: זהו מחוז עצמאי, הגדול באיי יוון והאי השני בגודלו במזרח הים התיכון (אחרי קפריסין), אורכו כ-260 ק"מ ממזרח למערב. יש בו הרים שמגיעים לגובה 2,452 מטרים ורצועת חוף בלתי נגמרת שנמתחת על פני יותר מ-1,000 ק"מ. בעיר הרקליון נמצאים שרידי ארמון קנוסוס מתקופת הברונזה אשר יש כאלו שמדמיינים כי היה הלבירינת (מבוך) בו נכלא המינוטאורוס (יצור שחלקו אדם וחלקו שור) מהמיתולוגיה היוונית.

אי קטן ושקט עם חופים מרהיבים: קרפאטוס (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
אי קטן ושקט עם חופים מרהיבים: קרפאטוס(צילום: שירי הדר)
 

דדלוס ממציא המבוך נכלא בו בעצמו עם בנו איקרוס ולאחר שברחו ממנו בעזרת הכנת כנפי ציפור מנוצות שמצאו, עף איקרוסס קרוב מדי אל השמש, הדבק שהחזיק את הנוצות נמס והוא נפל לים.

האי הגדול ביוון: כרתים (צילום: DepositPhotos) (צילום: DepositPhotos)
האי הגדול ביוון: כרתים(צילום: DepositPhotos)
 

במערב כרתים נמצאת חאניה שנחשבת לעיר היפה בכרתים, בזכות העבר הוונציאני שלה, הסמטאות הציוריות והנמל הישן היפה. חובבי טבע ישמחו לשמוע על ערוץ סמאריה שנחשב לארוך ביותר באירופה (16 ק"מ) ומציע מסלול הליכה מפותל בין ההרים, מלא באביב בפרחי בר. אתר מפורסם נוסף בכרתים הוא אי המצורעים, "ספינלונגה" ליד הכפר פלאקה בזכות הספר רב המכר "האי של סופייה".

 

לפרטים נוספים ולטיסות זולות הכנסו לאתר.

 

הכתבה נעשתה בשיתוף xplorer

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Xplorer
צילום: איתר קוטלר
הכירו את יוון על שאר חלקיה
צילום: איתר קוטלר
מומלצים