שתף קטע נבחר

דברו מדויק: הדרך להגשמה עצמית

הרבה אנשים משתמשים כיום במילה "לדייק" ואומרים כמה שחשוב לעשות את זה. מה זה אומר "לדייק את עצמנו" ומדוע זה טוב לנו ויכול לשנות חיים? מיכל פולת מסבירה

ככל שאנחנו מדייקים יותר, כך יותר קל לנו בחיים. ככל שאנחנו מדייקים, ככה אנחנו יותר קרובים לעצמנו, וזה כשלעצמו חוסך הרבה אנרגיה ומקל על החיים. כדי להבין את זה, אפשר להסתכל על תינוקות; אמנם יש להם קשיים ואתגרים, אבל הם קלילים; הם לא מעמיסים על עצמם שום דבר מעבר לאתגר שהם מתמודדים איתו ברגע הנוכחי. תינוקות לא סוחבים על עצמם משקעים, והם לא עסוקים בלהסתיר את עצמם.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ככל שאנחנו גדלים, אנחנו עוטים על עצמנו כל מיני שכבות של מסיכות, פחדים, דעות של אחרים, דפוסים מקבעים ועוד. כל שכבה כזו היא כמו בגד. הייתם פעם בסקי או במדינה קרה? גם אם לא, דמיינו איך אתם מרגישים כשאתם לובשים בחורף הרבה שכבות של בגדים, לעומת איך אתם מרגישים כשאתם מסתובבים עם גופיה ותחתונים - יש יותר קלילות וחופש תנועה ככל שיורדות השכבות, נכון? זה מה שקורה באופן מטאפורי בחיים שלנו ככל שאנחנו יותר מדויקים עם עצמנו.

 

דיוק עצמי גם מקרב אותנו לייעוד שלנו - ככל שאנחנו יותר קרובים לעצמנו, כך אנחנו מגשימים את הייעוד והתסריט שלנו באופן מלא יותר.

התסריט הוא תכנית חיים שיצרנו לעצמנו לפני שנולדנו – ברמה הלא מודעת. זאת מעין רשימה של חוויות שהנשמה שלנו רוצה ובחרה לחוות בתוך גוף פיזי. ברגע שאנחנו נולדים, אנחנו שוכחים את התוכנית.

 

אז איך אפשר בכל זאת לממש אותה? על ידי דיוק של עצמנו, וצעידה שלב אחר שלב בנתיב שאנחנו נמשכים אליו ושאנחנו מזהים מבפנים שנכון לנו.

 

בצעדים מדויקים

הצעד הראשון בלדייק את עצמו הוא לשאול את עצמנו מה אנחנו באמת רוצים. יש בתוכנו הרבה קולות ורצונות; יש רצונות שמגיעים כתוצאה מהשפעות חיצוניות, כמו, למשל, דברים ששמענו מההורים או מהמורים שלנו, או דברים שראינו בפרסומות שמכרו לנו שזה מה שצריך כדי להיות מאושרים; יש דברים שאנחנו רוצים כי אנחנו מאמינים שזו הדרך היחידה להשיג כסף או אהבה. הרצונות מהסוג הזה הם כמו שכבות בגדים כבדות ומסורבלות שמסתירות את מי שאנחנו - אפילו מעצמנו.

 

מתחת לרצונות האלו יש רצונות עמוקים יותר. הרצונות האלו מגיעים מהנשמה שלנו והם מכוונים אותנו לתסריט שלנו. הרצונות האלו מדליקים ומרגשים אותנו, והם מובילים אותנו ליציאה מאזורי נוחות ולעבר אזורים חדשים ומפתחים. מדובר בדברים שהיינו שמחים לעשות גם בחינם אם לא היינו צריכים כסף, ואפילו הרבה פעמים לא נעים לנו מהמחשבה שישלמו לנו עבורם. אלו הרצונות העמוקים שכדאי לשאוף לגלות כצעד ראשון לדיוק של עצמנו.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הצעד השני הוא לזהות את היכולות שלנו. כשיש לנו רצון נשמתי ועמוק כלשהו, יש לנו את היכולת להביא אותו ליידי מימוש. כשהנשמה משבצת לעצמה יעדים ברשימה שלה, היא מכינה את כל מה שצריך כדי שנוכל להגשים אותם. המערך הזה כולל את הכישרונות שלנו ואת התכונות שלנו. לכולנו יש הרבה מאוד יכולות, ורובנו לא מספיק מעריכים אותן ולא מספיק מביאים אותן לידי ביטוי.

 

בנוסף, כולנו צברנו במהלך החיים ידע, מיומנויות וניסיון שיכולים לשרת אותנו כדי להשיג את המטרות שלנו. יש לנו גם משאבים שמאפשרים לנו להשיג את המטרות שלנו: קשרים בעולם האמיתי וברשתות החברתיות, נכסים כאלו ואחרים, ציוד מסוים ועוד. כדי לדייק את עצמנו, אנחנו צריכים להתבונן על מכלול היכולות והמשאבים שלנו - בלי הקטנה עצמית או ביקורת, ולשאול את עצמנו איך המכלול הזה יכול לשרת אותנו בהגשמת החלומות והמטרות שלנו.

 

הצעד השלישי הוא לזהות האת המגבלות שלנו. מגבלות הן ההיפך מהיכולות שלנו – והן לא פחות חשובות מהן. התפקיד שלהן הוא לדייק אותנו לעבר מה שהנשמה שלנו רוצה שנעשה. מגבלות זה מלשון גבול. כדי לזהות אותן, אפשר לשאול את עצמנו מה ה"גדר" שאנחנו לא מצליחים לחצות בחיים שלנו, לא משנה מה אנחנו עושים. איפה אנחנו מרגישים שאנחנו נתקלים בקיר שוב ושוב?

 

לזהות את המגבלות זה טריקי, כי לפעמים נראה לנו שאנחנו לא יכולים לעשות משהו, אבל בעצם זה רק בראש שלנו. לפעמים פשוט אפשר להסתכל על דברים מזווית אחרת, או להתפתח ולהתעלות מעליהן. כל דבר יכול להיות מגבלה אמיתית או תירוץ.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

למשל, יכול להיות שיש לנו נכות מסוימת מאחר ובגלגולים קודמים התעסקנו הרבה עם ספורט והתמכרנו לזה, ובגלגול הזה הנשמה שלנו רצתה לוודא שנעבוד יותר עם הראש. לעומת זאת, יכול להיות שבחרנו נכות כאתגר שיאפשר לנו לחוות ולהצליח בספורט למרות מגבלות פיזיות. אז איך יודעים? אין חוקים, אבל אני יכולה להציע 2 כיווני חקירה:

  1. לבדוק את רמת האנרגיה בזמן שבו אנחנו מתמודדים עם מה שנראה כמגבלה; כשאתם כנים עם עצמכם, האם יש לכם תחושה שיש לכם אנרגיה ויכולת להתמודד, או שהמחשבה על ההתמודדות מעייפת אתכם? האם הרצון לחצות את המגבלה באמת מדליק אתכם, או שהוא מגיע מצורך להוכיח משהו למישהו אחר או מרצון אחר של האגו?
  2. לשים לב האם ככל שאתם מתמודדים עם המגבלה אתם חווים שיפור והתקדמות מסוימת, או שיש תחושה שהדברים נהיים קשים יותר ויותר.

 

כל אחד יכול לדעת עבור עצמו, כשהשאלות נשאלות ממקום של שקט ופתיחות אמיתית לקבל תשובות. ככל שאנחנו מבינים את המגבלות שלנו ומה הן מאפשרות לנו, אנחנו חווים יותר שלמות פנימית ותחושת חיות באזורים שבתוך הגבול שלנו. לעומת זאת, כשאנחנו שמים על עצמנו מגבלות במקומות שהם לא באמת קיימים, אנחנו חווים צמצום, דעיכה והתנגדות.

 

כסף יכול להיות מגבלה אמיתית או מדומה. לפעמים אנחנו רוצים לעשות משהו ובאמת אין לנו תקציב עבורו. במקרים כאלו, אם נהיה קשובים לעצמנו, נזהה שקט פנימי מתחת לאגו כשנוותר על הדבר שחשבנו שאנחנו רוצים. אם נגמיש את המחשבה שלנו אולי נוכל למצוא דרכים אחרות לממש את הרצון שלנו. למשל: אולי אין לנו כסף ללמוד 4 שנים עיצוב גרפי, אבל יכול להיות שכדי להגשים את החלום שלנו, מספיק לקחת כמה קורסים בגרפיקה. לפעמים אנחנו רוצים ללמוד תואר שלם כשבעצם כל מה שאנחנו צריכים זה מיומנויות וידע במשהו מאוד ספציפי מתוך מסלול הלימודים.

 

לעומת זאת, הרבה פעמים אנחנו לא מעזים לחשוב על להגשים את החלומות שלנו כי נראה לנו שאין לנו מספיק כסף כדי להגשים אותם. כאן הוויתור מלווה בתחושת החמצה ודעיכה, ואולי אפילו קנאה באנשים אחרים שכן מגשימים חלום דומה. גם כאן, גמישות מחשבתית היא התשובה. אנחנו צריכים לראות אם יש דרך אחרת בה אנחנו יכולים להגשים את הרצון שלנו - למרות מצבנו הכלכלי הנוכחי. נרצה גם לבחון אם ככל שאנחנו עושים צעדים אל עבר ההגשמה, אנחנו מתמלאים אנרגיה ומתפתחים, או שלחילופין - אנחנו רק נכנסים לחובות ולתחושה שאנחנו נלחמים בחיים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

לסיכום, דיוק הוא תהליך מתמיד שדורש גמישות מחשבתית, הקשבה עצמית והתבוננות פנימית כנה. זה לא נקודה אחת בזמן שמגיעים אליה, אלא מצפן, שאיפה כללית. זהו מסע מתמיד שכולל השלת שכבות מעצמנו: הורדת הצעיפים של הפחדים וההשפעות חיצוניות כדי לזהות את הרצונות העמוקים שלנו, קילוף שכבות החוסר בטחון והביטול עצמי כדי לזהות את הכוחות והעוצמות שלנו, הסרת שכבות ההתנגדות שלנו כדי לזהות את המגבלות האמיתיות שלנו. ובתוך המסע הזה, ככל שאנחנו יותר מדייקים, כך יותר קל לנו ואנחנו חווים יותר התפתחות, קלילות ואפילו הנאה מהחיים.

 

מיכל פולת , יועצת ומלווה תהליכי שינוי והגשמה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בדרך אל האושר
צילום: shutterstock
צילום: מאיה חבקין
מיכל פולת
צילום: מאיה חבקין
מומלצים