שתף קטע נבחר

בייבי בום: כך תיצרו חדר בטיחותי לילדכם

מדוע חשוב לעגן את הריהוט לקירות, מה צריך להיות רוחב סורגי מיטת התינוק, מה צריך לדעת על שידת ההחתלה וכיצד לאוורר את החדר? אתר "המקצוענים" וארגון בטרם לבטיחות ילדים עם מדריך מציל חיים

עוד כשהתינוק בבטן, רבים מתחילים בתכנון חדר הילדים. מה יהיה גוון הקירות, איזה שטיח נבחר וכמה יעלו שידת ההחתלה ומיטת התינוק. במקביל למחשבה על עיצוב החדר, חשוב לתת את הדעת לבטיחות החדר לילדים.

 

מדוע? מפני שדווקא בבית, שנתפס בעיני ההורים כמקום המוגן והבטוח ביותר עבור ילדיהם, מתרחשות תאונות רבות. "הנתונים מראים שחלק ניכר מהילדים מקפחים את חייהם בתאונות בביתם", אומרת אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים. "על מנת למנוע זאת, יש לנהוג באחריות ולהקפיד על כללי בטיחות בסיסיים שיהפכו את המרחב הביתי לבטוח ככל שניתן עבור הילדים".

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

   (צילום: SHUTTERSTOCK) (צילום: SHUTTERSTOCK)
(צילום: SHUTTERSTOCK)

בחירת הריהוט והתקנה נכונה בחדר

"ודאו שהריהוט שבחרתם הינו חזק ויציב", אומרת סילבינגר. "אם הוא שבור או מתנדנד, פשוט סלקו אותו". "אם מדובר ברהיטים כבדים במיוחד, כמו ספריה, שידה או מעמד טלוויזיה, דאגו לעגן אותם לקירות", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"ילדים הם סקרנים ושובבים וכחלק ממשחק הם יכולים לנסות ולטפס על ארונות ועל כונניות", מוסיפה סילבינגר. "טיפוס על רהיט עלול להוביל לנפילתו על הילד. ארון או כוננית שמחובר לקיר אינו יכול להשתחרר, וכך נמנעת הנפילה. יש לוודא שהריהוט שרוכשים אינו מכיל חומרים רעילים, ולהקפיד על הרחקתו מהחלון. זאת, על מנת שילד לא יוכל לטפס עליהם, וכך תימנע נפילה מחלון".

 

אבזור החדר  

קבעו מעמד לטלוויזיה. "טלוויזיה שלא ניתן לקבע לקיר יש לקבע לרהיט עליו היא מונחת ולהרחיק מקצה הרהיט", אומרת סילבינגר. "אין להניח טלוויזיה על שידות או על רהיטים שבבסיסם יש גלגלים בחדר או בבית שבו מתגוררים ילדים הצעירים מגיל 6".

 

הימנעו מתליית תמונות כבדות או מדפים מעל מיטות הילדים, בשל הסיכון שהם יפלו עליהם. "כדאי גם להרחיק את חבלי הווילונות המשמשים להסטת הווילון, שכן אלו מהווים סכנת חנק", אומרת סילבינגר. "מומלץ להרים אותם ולקשור אותם כך שיהיו מחוץ להישג ידם של ילדים".

 

אביזרים בטיחותיים בחדר הילד

ישנים כמה אביזרים בטיחותיים שכדאי להתקין בחדר המיועד לילדים קטנים: "מכסי שקיעות לשקעים אשר אינם בשימוש (או התקנת שקעים מיוחדים נגד התחשמלות), גלאי עשן (שאתם מקפידים לבדוק מדי פעם את תקינותם), אביזר בטיחות המונע את טריקת הדלת כדי למנוע צביטת אצבעות והתקנת סורגים בחלונות".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מיטת תינוק, לול או עריסה – בעלי תקן בלבד

"חשוב מאוד לרכוש רק מיטת תינוק, לול או עריסה בעלי תו תקן", ממליצה סילבינגר. "יש לוודא שהרווח שבין סורגי המיטה הוא בין 5.4 ס"מ ל-5.6 ס"מ, שאין בהם פינות חדות או חלקים פגומים, שאין סדקים בעץ ושאין עודף של לכה או גושי דבק. עריסה מתאימה לשימוש רק לילדים עד גיל שלושה חודשים".

 

מה לגבי מגנים למיטת תינוק? סילבינגר: "אין חובה להשתמש במגנים, מפני שגם אם תתרחש פגיעה מדפנות המיטה היא לא תהיה חמורה. במידה ובוחרים להשתמש במגנים, יש להדק אותם אל דפנות המיטה, לדאוג שהם דקים ואינם מרופדים וששרוכי הקשירה שלהם לא יהיו נגישים לתינוק. מומלץ מאוד להוריד את מגן הראש עם הגיע הילד לגיל חצי שנה – שכן זהו הזמן שבו התינוק מתחיל לזוז יותר, למשוך ולנסות לטפס על המגן. בנוגע לשמיכות וכריות – הרי שעד גיל שנה מומלץ שלא להשתמש בכרית או בשמיכות כבדות או רכות מאוד (פוך). עדיף להלביש את הילד במספר שכבות של בגדים או לחמם את החדר באמצעות מכשירי חימום בטוחים".

 

לדבריה, "מומלץ לכסות את הילד רק עד לקו החזה שלו (ולא מעבר לכך) ולהשאיר את ידיו מחוץ לשמיכה. ניתן להדק את השמיכה מתחת למזרון התינוק. אין לשים אביזרים מחממים במיטת התינוק (כמו סדין חשמלי או כרית חימום) ואין לשים במיטתו מוצרים רכים בעת השינה (כמו צעצועים רכים)".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אוורור וחימום החדר  

לצורך אוורור וחימום החדר השתמשו רק במזגן או ברדיאטור (בחורף). סילבינגר: "כאשר הנכם פותחים את החלון הגבילו את פתיחתו ל-10 ס"מ, ושימו לב שהרשתות בחלונות המיועדות למניעת כניסת חרקים לבית אינן מגנות מפני נפילות ילדים. לשם כך, יש להתקין סורגים העומדים בתקן או מוצרים למניעת נפילות".

 

"חשוב לוודא שהפילטרים של המזגן נקיים ומאפשרים פליטה ויניקה של אוויר נקי ולא כזה המלא באבק", אומרים במוקד השירות. "כמו כן, יש לוודא שאין עובש על קירות החדר, ובמידת הצורך יש לצבוע אותו מחדש. יש לעשות זאת מספיק זמן לפני לידת התינוק, על מנת לאפשר לו לשהות בחדר נקי מאדי הצבע. כמובן שחשוב בכל מקרה לצבוע חדר זה בצבעים ידידותיים לסביבה שאינם מכילים חומרים רעילים".

 

שידת החתלה

"בשידת מגירות מומלץ להתקין אביזר המיועד לנעילת מגירות", ממליצה סילבינגר. "זאת, לשם מניעת שימוש במגירות כסולם על-ידי הילדים. יש לוודא שהשידה בעלת תו תקן ישראלי או עם אישור של מכון התקנים הישראלי. מלבד זאת, יש לבדוק שהמגירות אינן נשלפות החוצה, אלא נבלמות על ידי מעצור".

 

לדבריה, "למרות ששידת ההחתלה מצוינת כמקום אחסון רצוי שלא להשאיר או למקם את סלסלת התרופות, משחות למיניהן, טיפות וכו' על שידת ההחתלה. חשוב לזכור שהתינוקות זריזים ובעת ההחתלה התינוק יכול להגיע במגע עם התרופות או חפצים אחרים שיכולים להזיק לו".

 

היא מוסיפה כי "לפני שמניחים את התינוק על שידת ההחתלה יש לוודא מראש כי קיים על השידה כל הציוד הנדרש להחתלה כגון: משטח החתלה, חיתולים, מגבונים, משחת החתלה ובגדים להחלפה כדי למנוע הסחות דעת וחוסר השגחה על התינוק ולו לרגע אחד ולהקפיד על קשר עין ולשמור על מגע ישיר עם גופו. ההמלצה, אגב, היא דווקא לחתל ולהלביש את התינוק על משטח החתלה אלטרנטיבי המונח על הרצפה, ובכך להעניק לתינוק הגנה מקסימאלית מפני נפילה".

 

מחפשים נגר? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים