שתף קטע נבחר

קר וצונן: כך תשמרו על תקינות המקרר ותחסכו כסף

הטמפרטורות הגבוהות בהחלט לא מקלות על פעילות המקרר הביתי. כשדלת המקרר נפתחת ונסגרת, הגומיות אינן אטומות וכשיש כמות גדולה של אבק על המנוע - חשבון החשמל מתנפח. אתר "המקצוענים" עם טיפים שיחסכו לכם כסף

בחודשי הקיץ החמים אנו עושים שימוש רב במקרר ובמקפיא: ממלאים בקבוקי מים רבים ופוקדים את מתקן קוביות הקרח שבמקפיא לעיתים קרובות. מהן התקלות שנגרמות בעיקר בחודשי הקיץ, וכיצד ניתן לשמור על תקינות המקרר באמצעות תחזוקה נכונה? לפניכם הסקירה.

 

"תקלות במקררים באות לידי ביטוי בעיקר בתופעת 'ההזעה', שנובעת מפתיחה וסגירה תכופה של דלת המקרר, או השארתה פתוחה למשך זמן רב", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "מדובר במצב שבו יש הצטברות טיפות מים על גוף המקרר בפנים או בחוץ. תקלה זו נפוצה בעיקר בעונת הקיץ, משום שהבדלי הטמפרטורות בין המקרר לסביבה החיצונית גבוהים יותר".

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הקפידו שדלת המקרר תהיה אטומה 

"לשם כך יש להקפיד בכל העת כי דלת המקרר סגורה לחלוטין, אומרת גילה ליבנת, מנכ"לית שירות בקבוצת פל. "וכי אין לכלוך שהצטבר על גומי האטימה העלול למנוע מהדלת להיסגר. דלת שאינה אטומה לגמרי עשויה לגרום למקרר לבזבז אנרגיה, ולהפעלת מנוע המקרר בתדירות גבוהה בהרבה מהנדרש".

 

כיצד נדע אם דלת המקרר אטומה? "ניתן לערוך בדיקה פשוטה ומהירה", אומרת ליבנת. "דלת מקרר אטומה צריכה להחזיק דף נייר בין הגומי לגוף המקרר מבלי שהנייר ייפול. אם הבדיקה נכשלה והנייר נופל, סימן שיש צורך להחליף את אטם הגומי המקיף את הדלת".

 

מקמו אותו הרחק ממכשירים פולטי חום וכוונו לטמפרטורה מתאימה

גם למיקום המקרר חשיבות רבה. "מקרר שנמצא ליד מכשירי חשמל אחרים כמו תנור אפייה או מדיח כלים, צורך אנרגיה רבה יותר ומתאמץ יותר בקירור", אומרת ליבנת. "לכן, יש להציב את המקרר רחוק ממכשירי חשמל הפולטים חום וכמובן גם הרחק מקרינת שמש ישירה".

 

במקרה שהמקרר אינו מקרר מספיק או לחילופין מקפיא מוצרים, יש לבדוק את בקר הטמפרטורה הנמצא בתוך המקרר. ליבנת: "לעיתים מקור הבעיה הוא שמזיזים בטעות את הבקר, או שמכוונים אותו לטמפרטורה גבוהה או נמוכה מדי".

 

כמות מוצרי המזון במקרר ובמקפיא: לא יותר מדי ולא פחות מדי 

גם לכמות המזון שיש במקרר או במקפיא משמעות על צריכת החשמל. "כאשר יש מעט מוצרי מזון במקרר, מבחינה הגיונית נדמה לנו שהוא יעבוד פחות ויחסוך באנרגיה", אומרת ליבנת. "בפועל, הדבר לא כך. לצורך השוואה, אם נלך לים עם צידנית של 50 ליטר ונשים בתוכה ארטיק קרח אחד, תוך מספר דקות הארטיק יימס. לעומת זאת, אם נמלא את הצידנית בהרבה ארטיקים הקור שלהם יקרר את חלל הצידנית והם יחזיקו מעמד ולא יפשירו למשך זמן רב".

 

לדבריה, "כאשר המקרר והמקפיא פועלים, החלל שלהם פועל כמו צידנית. ללא מוצרים, החלל מגיע לטמפרטורה הרצויה, והתרמוסטט מפסיק את פעילות המדחס, אך מכיוון שאין בהם מוצרים קרים הטמפרטורה עולה במהירות. התרמוסטט מזהה את עליית הטמפרטורה ומפעיל את המדחס וכך, בפועל מקרר ומקפיא עם מעט מוצרי מזון, גורם להפעלה תכופה של המדחס ולפיכך לצריכת חשמל גבוהה יותר. כאשר הטמפרטורה בחוץ גם ככה גבוהה מאוד בקיץ, יש להקפיד על כך אפילו יותר".

 

לעומת זאת, גם כמות גדולה מדי של מוצרי מזון יכולה לפגוע בתקינות פיזור האוויר ולתקלות במקרר ובמקפיא. "יש להיזהר שלא להעמיסו יתר על המידה", אומרת ליבנת. "כדי לאפשר פיזור אוויר תקין. לדוגמה, אם מניחים בחלל המקפיא כמות גדולה יחסית של מוצרים אך דואגים למרווחים כך שתתאפשר 'זרימת אוויר' ביניהם, זה יגרום לפחות תקלות".

 

ודאו שאין הצטברות של אבק על המנוע 

כדאי לבצע ניקיון כללי למקרר לפחות פעם בשנה על מנת לשמור על תקינות המקרר. "ככל שמצטבר לכלוך על המנוע של המקרר, כך פעולת הקירור מתבצעת בקושי רב יותר ומתבזבזת יותר אנרגיה", אומרת ליבנת.

 

איך עושים זאת? "בניגוד למזגנים, במקררים אין פילטרים שניתן לנקות, אך ישנם מקומות שבהם מצטבר אבק שמקשה על פעולת המקרר. במקררים ישנים, המעבה נמצא בדרך כלל בגב המקרר מאחורי הצנרת, כאשר מעליה צלעות הקירור, וישנה גישה נוחה אליו. במקררים חדישים יותר, המעבה נמצא מתחת למקרר ובחזית מתחת לדלתות ישנו 'גריל'. הוא ניתן לפירוק על מנת לאפשר ניקוי של האבק והלכלוך שהצטבר עליו".

 

בגוף המקרר או המקפיא יש תמיד חום שתפקידו למנוע את תופעת ההזעה ליד הגומיות. ליבנת: "כאשר מרגישים שהוא חם יותר מתמיד, סימן שיש הצטברות של אבק הסותמת את זרימת האוויר או שיש תקלה במאוורר החיצוני של המעבה. במקרה כזה הדבר הראשון שיש לעשות הוא להוציא את הגריל ולנקות את האבק. אם המקרר עדיין מפיק חום רב, יש להזמין טכנאי מקררים".

 

כמה זה עולה? מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "ניקוי המעבה במקרר ובמקפיא הוא בעלות של ביקור טכנאי, כלומר, 150-250 שקל".

 

מחפשים טכנאי מקררים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים