שתף קטע נבחר

המשטרה: כתב אישום יוגש השבוע נגד השייח ראאד סלאח

המשטרה הגישה הצהרת תובע נגד מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית החשוד בהסתה לטרור ולאלימות. מעצרו הוארך בחמישה ימים

 

 

המשטרה הגישה היום (ב') הצהרת תובע לקראת הגשת כתב אישום נגד מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השייח ראאד סלאח, החשוד בהסתה לטרור ולאלימות. מהמשטרה נמסר כי מעצרו של סלאח הוארך היום בחמישה ימים וכי עד סוף השבוע יוגש נגדו כתב אישום.

 

השייח סלאח נעצר בשבוע שעבר. כוחות משטרה גדולים הגיעו בשעת לילה לשכונת מחאג'נה באום אל פחם, פשטו על ביתו ועצרו אותו - לאור חקירה משותפת של משטרה ושב"כ שהתנהלה על דעת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.

 

לאחר מעצרו נמסר מהמשטרה: "בכמה הזדמנויות שונות, כולן לאחר הוצאת התנועה מחוץ לחוק, התבטא המסית בפני קהל וכן פורסמו שורה מהתבטאויותיו בכלי התקשורת. התבטאויות הנוגעות לתפיסת עולמה של התנועה. בחינת מכלול החומרים מעלה כי חלק מן האמירות מקימות חשד לביצוע העבירות האמורות ובעניינן ניתן אישור החקירה. בהמשך להתפתחויות בחקירה יוחלט אם להביא את החשוד לבית המשפט לדיון בעניינו".

ראאד סלאח בדיון הארכת מעצרו בשבוע שעבר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ראאד סלאח בדיון הארכת מעצרו בשבוע שעבר(צילום: מוטי קמחי)

הפגנה מחוץ לבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפגנה מחוץ לבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)
מאוחר יותר באותו היום בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו של סלאח בשלושה ימים. בדיון אמר סלאח: "אמרתי לחוקרים שאני מלמד במסגדים ואמרתי להם שאלה תובנות איסלאמיות שאנו מקבלים אותן מהקוראן הסוני. אתם לא מעמידים אותי לדין, אתם מעמידים לדין את הקוראן. מה שאתם עושים הוא ביטוי להמשך הרדיפה של הציבור שלנו על ידי הממשלה הישראלית, זו רדיפה פוליטית. זה ניסיון לעשות משהו לתקשורת כדי שזו תדבר על המעצר שלי".

 

בחודש ינואר 2017 סלאח שוחרר מכלא רמון, לאחר שריצה תשעה חודשי מאסר בגין הרשעתו בהסתה לאלימות וגזענות, בעקבות דרשה שנשא במזרח ירושלים ב-2007. מאות מתושבי אום אל פחם קיבלו את פניו בחגיגות ובזיקוקים.

 

בחודש נובמבר 2015 הקבינט המדיני-ביטחוני הכריז על הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית בישראל כהתאחדות בלתי מותרת. המשמעות היא שהתנועה בראשות השייח סלאח הוצאה מחוץ לחוק, וכי כל גוף או אדם שמשתייך לארגון זה וכל אדם שנותן לארגון שירות או פועל במסגרתו, עובר עבירה פלילית וצפוי לעונש מאסר. בנוסף, ניתן להחרים כל רכוש השייך לארגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ראאד סלאח בדיון בעניינו
צילום: מוטי קמחי
מומלצים