שתף קטע נבחר

פוארטו ריקו: 200 כלבים ש"נידונו למוות" הועברו לארה"ב

החלום האמריקני: המראות של גופות כלבים בצד הדרך הוא דבר שבשגרה באי הקאריבי, שנאבק כלכלית ולא מצליח להתמודד עם בעיית בעלי החיים המשוטטים. בעזרת ארגוני זכויות, כלבים רבים הועברו לחיים חדשים בארה"ב: "עובדי המקלטים נאלצים להרדים אותם כדי לפנות מקום לכלבים חדשים"

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

חיים חדשים בארץ ההזדמנויות הבלתי נגמרות. 205 כלבים מגזעים וגדלים שונים שננטשו בפוארטו ריקו ועתידם היה מוטל בספק ניצלו השבוע מחיים במקלטי החיות הצפופים במדינה הקריבית וממוות בהרדמה, והועברו בשני מטוסים לחייהם החדשים בארצות הברית.

 

עשרות הכלבלבים נבדקו על ידי וטרינרים ונלקחו לנמל התעופה בבירה סן חואן, שם הוטסו בשני מטוסים שנתרמו על ידי ארגון צדקה למען בעלי חיים. הכלבים נחתו בנמל התעופה בפורט לודרדייל שבפלורידה ובחנו בסקרנות הסבלים שפרקו אותם מבטן המטוס מבעד לכלובים.

 

פוארטו ריקו מתמודדת בשנים האחרונות עם גידול משמעותי באוכלוסיית הכלבים בשל חוסר תקצוב לעיקור וסירוס של כלבים משוטטים ואוזלת ידם של מקלטי בעלי החיים. מצבם של הכלבים במדינה כה גרוע, עד כדי שהמראות של גופות כלבים בצדי הדרכים הוא דבר שבשגרה, ורצועת החוף הסמוכה לעיירה יאבוקואה מכונה בפי התושבים "חוף הכלבים המתים".

 

מחכים לצאת לדרך חדשה (צילום: AP) (צילום: AP)
מחכים לצאת לדרך חדשה(צילום: AP)

לדברי קימברלי אלבום, מנהלת המדיניות באחד הארגונים הגדולים למען בעלי חיים, אמרה כי למקלטי החיות בפוארטו ריקו לא נותר אלא למסור את הכלבים. "המקום במקלטים אזל והעובדים נאלצו בלב כבד להרדים בעלי חיים כדי לפנות מקום", אמרה. "זה נורא חבל כי מדובר בחיות שקל מאוד לאמץ".

 

מצבם הכלכלי הקשה של הפוארטוריקנים, שנמצאים תחת חסותה של ארה"ב ומחזיקים באזרחות אמריקנית, מביא רבים מהם לנטוש את האי לארה"ב ולהשאיר את הכלבים מאחור.

 

נפרדים מהכלבלבים בפוארטו ריקו (צילום: AP) (צילום: AP)
נפרדים מהכלבלבים בפוארטו ריקו(צילום: AP)
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

כריסטינה בקלס, שפועלת במסגרת אחד הארגונים למען הכלבים המשוטטים, אמרה לסוכנות הידיעות AP: "התושבים עוזבים את בתיהם מפאת מצוקה כלכלית, ואף שאני מבינה את מצבם, איני מסוגלת לסלוח למי שנוטש את חיית המחמד שלו". בקלס הוסיפה כי לאחרונה חלה ירידה במספר הכלבים שמוצאים את מותם לאחר שהרשויות החלו לעקר ולסרס כלבים משוטטים.

 

רוב הכלבים הגיעו משני מקלטים, האחד באזור כפרי מרוחק שהביקוש לאימוץ באזור היה מועט מאוד, וממקלט נוסף ששכן בבניין נטוש ללא חיבור לחשמל ולמערכות מים. דלימאר ברנל מרטינז, פעילה נוספת למען זכויות בעלי חיים, חיכתה בנמל התעופה וצעקה משמחה כשזיהתה כלבה שנולדה לפני כשלוש שנים במקלט שבו עבדה. תוך כדי שהיא חיבקה אותה היא אמרה: "התחושות שלי מעורבות. אני עצובה להיפרד ממנה אך מצד שני גם שמחה עבורה, כי היא הולכת למקום הרבה יותר טוב".

 

ארגוני בעלי החיים האמריקנים יפזרו את הכלבים במקלטים ברחבי פלורידה, צפון קרוליינה וניו יורק, שם ימתינו למשפחות המאמצות שיגיעו להעניק להם חיים חדשים. מארי סטפן, מנהלת המקלט בפורט לודרדייל שקיבלה לידיה כעשרים כלבים, אמרה בביטחון: "כולם יזכו לבית חדש, זה לא ייקח הרבה זמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים