שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    הפיתרון להתפתחות הלקויה של שחקנים צעירים

    הילדים היום לוקים מאוד בטכניקה. יצירת ליגת קט-רגל תחרותית תאפשר להם לפתח את המחשבה והטיפול בכדור

    לקידום הזוחל של הכדורגלנים הישראלים הצעירים יש סיבות שונות. לפני 40-30 שנה מקור הבילוי העיקרי לילדים היה לשחק כדורגל בשכונה, ואילו היום משחקים במחשב בבית. אז, לשחק כדורגל היה כרוך בתשלום סמלי, ואילו היום גובים המועדונים השונים מאות שקלים בחודש עבור ילדים החל מהגיל הרך! אז מה עושים? מחזירים עטרה ליושנה.

     

    כדורגל הוא משחק עממי, ושחקני כדורגל איכותיים רק צריכים שיגלו אותם, כי הם נמצאים בהרבה מקומות ולאו דווקא במועדוני הכדורגל המובילים שלנו. השחקנים היצירתיים הטובים ביותר לפני 40-30 שנה גדלו במועדוני הנוער המקומיים. מכיוון שהזמנים השתנו ואין היום כמעט מועדוני נוער שמתחרים אחד בשני, הרי ההצעה שתייצר "אלירן וראובן עטר" חדשים:

     

     (צילום: getty images) (צילום: getty images)
    (צילום: getty images)

     

    1. הקמת ליגות קט-רגל שיערכו אימונים ומשחקים במגרשי האספלט המקומיים, שיגבו מהם מחיר סמלי בחסות ההתאחדות לכדורגל.

    2. מאמנים ומגלי כישרונות יחפשו וימצאו כישרונות רבים שלא יכולים להגיע כיום, אם זה מכיוון שההורים לא רוצים או לא יכולים להשקיע כסף וזמן.

    3. כיום, השחקנים בליגות הילדים לוקים מאוד בטכניקה, בטיפול בכדור בשתי רגליים ובמחשבה איטית. שחקן בין גיל 6 לגיל 12 שמשחק בשכונה באזור צפוף חייב ליצר לעצמו מצב להשתחרר משחקן בשטח קטן ולחשוב מהר. נכון ששחקן קט-רגל טוב לא מהווה תעודת ביטוח לכך שהוא יהיה שחקן כדורגל מצטיין במגרש "גדול", אך יהיו לו נתוני פתיחה מצוינים.

     

    כאחד שמסתובב בשנים האחרונות בליגות הילדים/נערים, עצוב לראות כמה לוקים הילדים בטיפול בכדור. היתרונות של הקמת ליגות קט-רגל הם פעילות קרובה לבית לילדים, תעסוקה למאמנים מתחילים, תעסוקה לשופטים ועוד ועוד. חסרונות: שתפו אותי בטוקבקים...

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים