שתף קטע נבחר

מחפשים לשכור דירה? אלו הליקויים שכדאי לבדוק

לאילו ליקויים כדאי לשים לב לפני שחותמים על חוזה שכירות? אתר "המקצוענים" עם הפגמים הנפוצים בדירות שכורות והסעיפים שאמורים להגן עליכם

אם יש בעיות בניקוז המים או בלחץ המים בדירה - זה מסוג הליקויים שתוכלו להתמודד איתם. לעומת זאת, כשיש שיבושים במערכת הארקה במערכת החשמל בדירה או כשלי איטום שגורמים לרטיבות ולעובש - כדאי לוותר על הדירה.

 

עם כל הכבוד למאבק אחר חיפוש דירה לשנה הקרובה, כשמדובר בבטיחות - יש כמה דברים שממש לא כדאי להתפשר עליהם. מה צריך לבדוק במהלך הדקות שיש לכם להתרשם מהדירה? לפניכם הסקירה.

 

עוד כתבות בנושא:

מים חמים ומהר: הכל על מאיץ חום בדוד

דוד שמש: העיקר האמינות

להתקין דוד שמש במקום דוד חשמל - זה כדאי?

 

בדקו: מה מצב לוח החשמל של הדירה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדקו: מה מצב לוח החשמל של הדירה?(צילום: shutterstock)

מה כדאי לבדוק בעת הביקור בדירה  

תקינות מערכת החשמל: אחד הדברים החשובים ביותר מבחינת הבטיחות שלכם הוא מצב החשמל בדירה. בדירות ישנות במיוחד, צנרת החשמל אינה לתקנית ועשויה מחוטי בד. כמו כן, בדירות ישנות יש פעמים רבות בעיות בהארקה. המשמעות היא שקיים סיכוןגבוה להתחשמלות באותן דירות.

 

"תקינות הארקה זה לא דבר שניתן לבדוק לבד, אלא רק באמצעות חשמלאי", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לכן, אמנם בעת הסיור הראשוני בדירה לא ניתן לבדוק זאת, אך חשוב לברר מתי לאחרונה נעשתה בדיקת הארקה על ידי בעל הדירה. אם בעל הדירה מתחייב על כך שמערכת החשמל תקינה, דאגו שזה יצוין בכתב".

 

מה כן ניתן לבדוק לבד? "מצב השקעים בדירה", אומרים במוקד. "אם עדיין יש שקעים של 2 פינים, סביר להניח שמערכת החשמל ישנה במיוחד. כמו כן, ניתן לבקש לראות את לוח החשמל, ולבדוק האם המפסקים שבו ישנים והאם יש בדירה חוטי חשמל חשופים".

 

דוד שמש או דוד חשמל: אם אין בדירה דוד שמש, אתם תצטרכו לשלם בסופו של דבר הרבה יותר כסף עבור חשבון החשמל. לא תוכלו לנצל את אנרגיית השמש לצורך חימום המים, ובפועל דירה מסוג זה תעלה לכם במצטבר הרבה יותר כסף.

 

מכיוון שיש כיום הרבה דירות מחולקות, חשוב שתבדקו האם יש מונה נפרד ליחידת הדיור שלכם. אם הדירה מפוצלת ואין בה מונה חשמל נפרד, תוכלו למצוא את עצמכם לעתים בלי מים חמים ועם חשבון חשמל מנופח.

 

על מה אפשר להתפשר? אם הדלקת דוד החשמל היא ללא טיימר, זו לא סיבה לפסול את הדירה. זה מסוג הדברים שתוכלו להתקין בעצמכם תמורת כמה מאות שקלים, וליהנות מחורף עם מים חמים גם בלי לקום ב-5 לפנות בוקר כדי להדליק את הדוד.

 

האם הניקוז תקין או שתסבלו מסתימות חוזרות ונשנות? (צילום: רותם פלדנר) (צילום: רותם פלדנר)
האם הניקוז תקין או שתסבלו מסתימות חוזרות ונשנות?(צילום: רותם פלדנר)

לחץ מים תקין: כדי לבדוק זאת פתחו את כל הברזים בדירה, ובדקו שלחץ המים תקין הן בברז המים החמים והן בברז המים הקרים.

  

מערכת ניקוז תקינה: כדי למנוע מצב שבו תקראו לבעל הדירה לעתים קרובות בגלל סתימה בכיור, באסלה או באמבטיה, בדקו את מצב ניקוז המים בדירה.

 

"אם הצנרת ישנה, זה יכול לגרום לסתימות חוזרות ונשנות", אומרים במוקד. "כדי לוודא שאין בעיות של נזילות מים, יש לסגור את כל הברזים בדירה, ולגשת לשעון המים. אם הוא עדיין מסתובב, סימן שיש נזילת מים מאחד הצינורות, מה שיעלה לכם בחשבון מים מנופח".

 

סימני עובש ורטיבות על הקירות: עובש ורטיבות על הקירות יכולים להעיד על כשלי איטום בדירה. זה מסוג המפגעים שלא כדאי להתפשר לגביהם ומומלץ לבחור בדירה אחרת.

 

מעבר לכשל התברואתי המובהק, הרי שאתם יכולים למצוא את עצמכם בעונה הגשומה עם נזק לרכושכם הפרטי (רהיטים שנרטבו, מזרן ושטיחים שהוצפו במים).

 

הדרך לזיהוי קלה יחסית: הביטו בכל הקירות (גם מאחורי דלתות, ואם ניתן אף מאחורי רהיטים) ובדקו האם יש נפיחויות, קילופי צבע וכתמי עובש.

 

"גם אם תצבעו את הקירות מחדש (עם חומר מונע עובש), זה לא יעזור במקרה שמדובר בכשלי איטום חמורים", אומרים במוקד. "אם מקור הבעיה הוא בבעיית איטום בקירות, בחלונות או החדר האמבטיה של השכנים מלמעלה – רק איטום מחדש יעזור וספק אם בעל הדירה מתכוון להשקיע בכך. אם קיבלתם מבעל הדירה התחייבות לתיקון, דאגו שהדבר יעשה בחודש הקרוב, לפני תחילת עונת הגשמים.

 

מחפשים חשמלאי? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף ב"אתר המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים