שתף קטע נבחר

תושב דרום ת"א על הקביעה לטובת הפליטים: "לא זוכר ששמתי בבחירות פתק לבג"ץ"

דורון אברהמי מגיב לפסיקת בג"ץ שתגביל את המדינה בגירוש מסתננים: "הם משלמים הון תועפות לבעלי נכסים ומוציאים אותנו לאט לאט מהשכונות שלנו. אם מישהו חושב שהם פליטים הוא טועה". מנגד, עו"ד מעיין נייזנה טוענת: "המדינה מסרבת לקבוע מדיניות הגירה נורמלית"

 

 

שופטי בג"ץ קבעו אתמול (יום ב') כי המדינה לא יכולה לכלוא מסתננים ליותר מ-60 ימים, גם אם הם מתנגדים ל"גירוש מרצון". ההחלטה, שמגבילה את יכולת המדינה לכפות גירוש על המסתננים, מעוררת מחדש זעם מצד תושבים בדרום תל אביב, ומאידך אנחת רווחה בקרב ארגוני זכויות אדם. 

 

דורון אברהמי, תושב שכונת שפירא בדרום תל אביב, התייחס לפסיקה באולפן ynet: "בג"ץ הוא מזמן לא בית המשפט שפוסק לטובת האזרחים. בג"ץ מפקיר אותנו פעם אחר פעם, אין לנו באמת למי לפנות. אני לא זוכר בבחירות האחרונות שהלכתי לבחור ושמתי פתק לבג"ץ - אני הצבעתי לממשלה. ממשלה קובעת ובג"ץ עוצר, פעם אחרי פעם".

 

עו"ד מעיין נייזנה, מהמוקד לפליטים ומהגרים, התייחסה גם היא להחלטה. "בואו נחדד את מה שהיה אתמול בבית המשפט. התוכנית שעמדה בפני בית המשפט - למדינת ישראל יש הסכמים עם מה שקוראים מדינות שלישיות באפריקה, שהסכימו שיורחקו אליהן מבקשי מקלט בהסכמה. מה שהמדינה אמרה - 'מי שלא מסכים נחזיק אותו בכלא בלי הגבלת זמן עד שהוא יסכים'. בית המשפט אמר אתמול שלמדינה מותר להרחיק למדינה שלישית בן אדם שלא היה בה אף פעם בלי הסכמה שלו".

 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)
 
מוחים אתמול, אחרי קביעת בג"ץ (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
מוחים אתמול, אחרי קביעת בג"ץ(צילום: יריב כץ)

 (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

בתשובה לשאלה על כך שתושבי דרום תל אביב מרגישים הם בכלוב, השיבה נייזנה: "גרתי שנתיים בדרום תל אביב ואני מסכימה שהמציאות שם קשה, אבל חלק מהבעיה היא לא עניין של קבוצה אחת שהמשאבים שלה מאוד מוגבלים נגד קבוצה אחרת, אלא מדינה שמסרבת לקבוע מדיניות הגירה נורמלית ומסרבת להתמודד עם הסוגיה של מבקשי מקלט כסוגיה שצריך לפתור, בהתאם לדין ולהוראות בינלאומיות וכל מה שאנו רואים זה עוד סיבוב של כלא וגירוש וכלא וגירוש".


אברהמי מתעקש מנגד: "אומרים כאן כל הזמן פליטים, אני עוצר את זה ואני אומר לכם: מסתננים נטו. יש פה כתבה של מסתנן שאומר 'שילמתי 20 אלף דולר כדי להגיע לכאן'. אז תסבירו לי, פליטים שיש להם סכנת חיים, משלמים 20 אלף דולר, פותחים עסקים בשפירא, מסלקים אותנו מבתי כנסת ופותחים שם סופרמרקטים, פותחים עסקים, נוסעים בלימוזינות בחתונות שלהם, מתלבשים בצורה הכי יפה. הם באים, משלמים הון תועפות לאנשים שבבעלותם נכסים בדרום תל אביב ומוציאים אותנו לאט לאט מהשכונות שלנו - בכסף. הם משלמים שם הרבה כסף. אם מישהו חושב שהם פליטים הוא טועה, יש להם הרבה כסף וממון.

 

"אם מישהו חושב שזו בעיה של תושבי דרום תל אביב הוא טועה - כי מחר מחרתיים אם יקימו מגדלי יוקרה בשפירא הם לא יהיו שם, הם יעברו הלאה לערים

אחרות. כשזה קורה במקומות אחרים זה נוח. בג"ץ החליט שאצלי בבית זה בסדר. אם בג"ץ כל כך רוצה אותם שיקח אותם אליו. שמרים נאור תיקח אותם לרחביה. אם הם יגורו אצלי אני אגור אצל מרים נאור".

 

בתשובה לשאלה אם קיימת בדיון על המסתננים נימה גזענית, השיב אברהמי: "המשטרה לא מוציאה באמת את הנתונים של רמת הפשיעה שם. אתה לא תשמע על אונס, על גניבות טלפונים, על שוד. מבצעים אותם אבל לא אומרים לך מי מבצע אותם. אם תקרא היום בעיתונות תקרא 'אונס של נתין זר', אף אחד לא יכתוב מסתנן. בעיתונות תראה דברים שלא מצביעים על האוכלוסייה זאת - והאוכלוסייה הזאת היא מסוכנת. אם מישהו רוצה להגיד שאני גזען - אני לא, אנחנו רוצים את החיים שלנו בחזרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתי עמר, TPS
הפגנות נגד מסתננים. ארכיון
צילום: מתי עמר, TPS
מומלצים