שתף קטע נבחר

מייצאים חדשנות בתחום הבנייה

מכון היצוא משיק מסלול לקידום חדשנות ישראלית בתחום הבנייה. "תחום החדשנות בבנייה הינו תחום חדש, בעל פוטנציאל צמיחה משמעותי", אומר ליאור קוניצקי, משנה למנכ"ל מכון היצוא. "קיים ביקוש גואה לחדשנות בתעשיית הבנייה העולמית ומדובר בענף בעל מחזורים של למעלה מ-10 טריליון דולר בשנה"

העולם המודרני הולך ונהיה צפוף ועירוני יותר. פרויקטים של תשתית מתבצעים באופן שוטף, כך שמתעורר הצורך בשילוב של קיימות וחדשנות פורצת דרך על מנת לייעל את התהליכים, לדייק בביצועים ולמקסם משאבים. תחום חדש ומתפתח זה נוגע בעולמות התוכן של ענף הבנייה וכולל טכנולוגיות לאתרי בנייה ותשתיות.

 

כעת, מכון היצוא משיק מסלול לקידום תחום החדשנות בבנייה Construction-tech. ירית הפתיחה של הפעילות התקיימה לפני כחודשיים וכללה משלחת של 22 קבלנים מאיטליה מחברות בנייה ותשתיות שהגיעו לישראל על מנת להכיר את החברות הישראליות. כמו כן התקיים וובינר מקצועי אשר חשף את האקו-סיסטם הישראלי למול הנספחויות הכלכליות של ישראל בעולם ובמהלך חודש ספטמבר צפוי להתקיים אירוע Meet-up בנושא יצוא טכנולוגיות מתקדמות לענף הבנייה העולמי אשר יאגד תחת גג אחד את כל החברות בתחום, יחד עם מובילי דעה ונציגי הענף השונים.

בנייה מתקדמת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בנייה מתקדמת(צילום: shutterstock)

"חדשנות בבנייה הינו תחום חדש, בעל פוטנציאל צמיחה משמעותי", אומר ליאור קוניצקי, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת ענפים טכנולוגיים במכון היצוא. לדבריו, מדובר בענף שמרני שטרם עבר מהפכה טכנולוגית כפי שקרה בענפים אחרים דוגמת ענף הרכב, התקשורת וכעת גם בענף האנרגיה.

 

קונצקי מציין כי קיים ביקוש גואה לחדשנות בתעשיית הבנייה העולמית, ומדובר בענף בעל מחזורים של למעלה מ-10 טריליון דולר בשנה. "ישראל יכולה למנף את יכולותיה ולספק פתרונות חדשניים לשוק הגלובאלי, היא מהווה אקסלרטור מדינתי של פיתוח טכנולוגיות ויכולה ליזום ולהוביל את הפיתוח בתחום צומח זה, הודות לאופי הייחודי של הסטארטאפ ניישן לפעול בצורה זריזה, גמישה וממוקדת לפתרון בעיות. מדינת ישראל מובילה בפיתוח טכנולוגיות אשר יכולות להשתלב בתעשיית הבנייה היטב, כמו בתחומי הרובוטיקה, חיישנים, רחפנים, הדפסות תלת ממדיות, אוטומציה ודיגיטציה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

להערכת מכון היצוא, פועלות כיום בשוק הישראלי כ-150 חברות, מתוכן כ-50 חברות מייצאות או פועלות לקראת יצוא הטכנולוגיות לרחבי העולם. כעת פועל המכון לאיתור הגורמים הבינלאומיים הרלבנטיים ויוזם פעילות בינלאומית במדינות יעד נבחרות. הפעילות הצפויה תכלול איתור שותפים עסקיים, מפיצים ומשקיעים וכן סיוע בשיווק בינלאומי, השתתפות בתערוכות וכנסים מקצועיים. "חשוב לנו להנגיש את כלי הסיוע של מכון היצוא, המשאבים והקשב לתחום על מנת לסייע בהתפתחותו".

 

תחום החדשנות בבנייה מתייחס למספר וקטורים מרכזיים: ניהול הבנייה וניהול פרויקטים, דיגיטציה של אתרי הבנייה, טכנולוגיות ניטור מתקדמות, חומרים מתקדמים, בטיחות, התייעלות משאבים, בניה ירוקה ותקנים, הדפסת תלת-מימד, רובוטיקה ומכניקה.

 (הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית) (הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית)
(הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית)

הכירו כמה מהחברות הישראליות הבולטות בתחום:

 

חברת RIDARTECH

החברה עוסקת בדיגיטציה של אתר הבנייה. טכנולוגיה לניהול פרויקטים של בנייה ותשתית. תוכנה ייעודית המופעלת באמצעות מכשירים ניידים (טאבלטים) תוך הנגשת כלל תכניות הבנייה ויכולת ניהול מלאה בשטח.

 

חברת Astralink

החברה מציעה פלטפורמה אקטיבית למניעת ליקויים באתרי בנייה ע"י טכנולוגיה של עיבוד תמונה. המטרה לתת לאנשים בשטח (מנהל העבודה/מהנדס) כלי שיעזור להם לייעל את תהליך העבודה הקיים, ימנע טעויות בנייה לפני שהן הופכות לנזק כלכלי וגם יקצר את זמן מסירת הפרויקט.

 

חברת שייפדו

החברה פיתחה טכנולוגיה להשוואת תכניות בניה, אשר מאפשרת השוואת גרסאות מדויקת בלחיצת כפתור, ובכך מונעת עיכובים וטעויות ביצוע. החברה עובדת עם פרויקטים של בנייה ותשתיות מובילים בארץ ובעולם בהיקפי ביצוע כוללים של מיליארדי דולרים.

 

חברת Byond3D

מייצרת זרועות רובוטיות לבניית אלמנטים שונים לעולם הבנייה.

 

בשיתוף מכון היצוא

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים