שתף קטע נבחר

קצין משטרה זוכה מעבירת התנהגות בלתי הולמת כלפי פקודתו: "נרקמה נגדו עלילה"

סנ"צ רועי ולדמן, ראש מפלג המודיעין בימ"ר מרכז, הורשע בקיום קשר רומנטי עם חוקרת שלו. הקצין פנה לבית הדין לערעורים שזיכה אותו. הדיינים מתחו ביקורת על מח"ש, רמזו לעלילה מצד החוקרת ופקוד אחר של ולדמן והביעו אי נחת מעדותה של המתלוננת: "יש לצפות לזיכרון מפורט מחוקרת במשטרה"

בית הדין לערעורים של המשטרה זיכה היום (ה') את סגן-ניצב רועי ולדמן מעבירה של קשר רומנטי עם פקודתו ביחידת העילית ימ"ר מרכז. בהכרעת הדין ציינו הדיינים בנוגע למתלוננת כי "גברו תהיותינו על עדות המתלוננת". הדיינים אף קבלו כי המתלוננת לא זכרה באופן גורף פרטים שייחסה למערער.

 

סנ"צ ולדמן נחשב לאחד הקצינים הצעירים המבריקים של משטרת ישראל, ובתפקידו כראש מפלג המודיעין של היחידה המרכזית במחוז מרכז הוא נתפש כקצין איכותי שמתמודד עם הפשיעה החמורה. חוקרת שלו התלוננה במחלקה לחקירות שוטרים כי השניים ניהלו קשר רומנטי שכלל שני מפגשים אינטימיים.

ולדמן טען מלכתחילה כי מדובר בעלילה (ארכיון) (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ולדמן טען מלכתחילה כי מדובר בעלילה (ארכיון)(צילום: ירון ברנר)

בית הדין המשמעתי הרשיע את ולדמן לפני תשעה חודשים בעבירות של התנהגות שאינה הולמת קצין ואי מילוי הוראה. ולדמן מצדו טען כבר מלכתחילה כי מדובר בעלילה שנרקמה נגדו על ידי המתלוננת וקצין פקוד של ולדמן בשם תומר. בעקבות כך פנה הקצין לבית הדין לערעורים.

 

הדיינים, שזיכו כאמור את ולדמן, רמזו על עלילה אפשרית מצדם של המתלוננת והקצין תומר, ואף מתחו ביקורת על מח"ש: "למעשה, בעקבות חקירה שפגמיה אינם מועטים ואינם מבוטלים, הניחה התביעה לפני בית הדין גרסה של המתלוננת ובה מיעוט פרטים הנדרשים להרשעה". הם הוסיפו כי היו מחדלי חקירה חמורים בחקירת מח"ש, מפני שלא נבדקו איכונים טלפוניים והיכן היה רכבו של ולדמן באירועים המדוברים.

 

בנוגע למתלוננת ציינו עוד הדיינים כאמור כי לא זכרה פרטים חשובים יותר או פחות. "יש לצפות לזיכרון מפורט כזה מאישה שהיא חוקרת במשטרה, אשר כישרונותיה וסגולותיה האישיות הוכרו על ידי מפקדיה, ושהיא עצמה הייתה מעורבת בעשייה חשובה כסוכנת משטה שהביאה להפללת עבריינים".

"הצדק יצא לאור". עו"ד חימי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"הצדק יצא לאור". עו"ד חימי(צילום: מוטי קמחי)

לאחר מכן הקדישו הדיינים עמודים שלמים שבהם הובעה התייחסות למהימנות התלונה ולקשר בין המתלוננת לקצין תומר שהניע אותה להתלונן: "מה קרה אפוא שתומר הבחין בניונאסים שהובילו אותו לדבר על המעשה חמישה חודשים לאחר הפסקת הקשר? (בין הקצין למתלוננת). המתלוננת ותומר לא נדרשו לספר מה היו אותם ניואנסים. איך קרה שאנשים אחרים שעובדים במפלג לא הבחינו באותם אירועים שהיוו פנייה של תומר למתלוננת?".

 

עוד ציינו הדיינים: "איך קרה שאחרים דווקא הבחינו בקשר ההולך ומתהדק בין המתלוננת לתומר? איך קרה שנסתרו באופן מלא טענותיו של תומר רעילו המערער מתנהגת בצורה שאינה הולמת גם כלפי פקודות? קל לומר שלתומר היה אינטרס להעצים את התלונות. מוזר לומר שתומר לא הבין את שאמרה לו".

 

עו"ד אבי חימי, סנגורו של ולדמן, טען כי לקצין תומר היה אינטרס. הדיינים קבעו כי "היה לתומר חלק גדול בדיבוב המתלוננת. כיצד היא ראתה בתומר איש ישר עם הוא טען לדברים שהיא לא אמררה לו? ובכלל, מה טיב היחסים בין תומר לבין העדה?". הסנגור חימי סיכם: "הצדק יצא לאור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים