שתף קטע נבחר

החלה אכיפת חוק האופניים בת"א: "ללא סדר, חיי הולכי הרגל הפכו להפקר"

פקחי עיריית תל אביב החלו לאכוף את החוק שנועד להגן על הולכי הרגל מפני כלי רכב דו-גלגליים. סגנית ראש העירייה: "אנחנו אוכפים רק במדרכה ובמעברי חצייה". מנגד, רוכב אופניים מתריע: "דרוש קמפיין שיסביר כיצד לרכוב על הכביש - רק ככה אנשים לא ייפגעו"

 

 

עיריית תל אביב-יפו החלה אתמול (ב') באכיפת "חוק האופניים", שנועד להגן על הולכי הרגל מפני כלי רכב דו-גלגליים הנוסעים על המדרכות ובראשם האופניים החשמליים. "ללא סדר, חיי הולכי הרגל על המדרכות הפכו להפקר", אמרה סגנית ראש עיריית תל אביב מיטל להבי בראיון לאולפן ynet.

 

להבי, מחזיקת תיק התחבורה בעירייה, אמרה כי לא מדובר בהחלטה חדשה של העירייה, אלא יישום של החלטת ממשלה בנושא. להבי הוסיפה: "אנחנו אוכפים רק במדרכה, מדופן המבנה ועד שפת הכביש, ובמעברי חצייה. אנחנו לא אוכפים בכבישים, בכבישים ימשיכו לאכוף השוטרים". היא ציינה כי האכיפה תבוצע ברחובות שבהם יש שביל אופניים חלופי, באזורים שהנסיעה בהם הוגבלה למהירות מרבית של 30 קמ"ש או שקיימת בהם הפרדה כלשהי עבור רוכבי האופניים.

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

אושרי אלימלך, רוכב האופניים, אמר בהתייחס להחלת החוק כי "מה שאנחנו הכי זקוקים לו, במיוחד עכשיו כשהשימוש באופניים מתגבר, זה קמפיין הסברה. קמפיין שיסביר לאנשים איך לרכוב על הכביש, איך לנהוג על הכביש ביחד עם האופניים. זה משהו שלא קיים וככה ימנעו את הסכנה הזאת. ככה אנשים לא ייפגעו על הכביש".

 

"לרוכבי האופניים שרוכבים על הכביש לא מסבירים מה לעשות. הרוכבים מפקירים את החיים שלהם, לא מקשיבים לחוקי התנועה, הנהגים מפקירים את החיים של רוכבי אופניים כי הם לא יודעים לעקוף, הם לא יודעים להתנהג", הוסיף.

 

להבי הבהירה כי בעירייה חושבים שיש ליצור שפה חדשה של תמרורים והנחיות לרוכבי אופניים. "אנחנו לא יכולים לבד לייצר את זה, אנחנו צריכים את משרד התחבורה. משרד התחבורה ואנחנו, חלק מהצוות, מכינים עכשיו סט הנחיות חדש - דברים כאלה לוקחים זמן לצערי", היא הוסיפה.

 

 

בעיריית תל אביב ציינו כי מטרת האכיפה שהחלה אתמול היא להביא לצמצום מספר הפגיעות על ידי הקפדה על הפרדת השימושים בסוגי הדרך השונים. ברחבי העיר יסיירו פקחים עירוניים שהוסמכו לאכוף את החוק, בין היתר באמצעות עיכוב ותפיסת כלי הרכב וכן באמצעות מתן הודעות תשלום קנס לעוברים על החוק. בימים הראשונים תחל האכיפה בחלוקת אזהרות בלבד.

 

על שימוש בטלפון נייד בעת רכיבה "יזכה" אותו רוכב אופניים בקנס של אלף שקלים. רוכבים שייסעו על מדרכות או בשבילים שאינם מיועדים לאופניים ייקנסו בסכום שבין 250-100 שקלים. גם על שימוש באוזניות לרוכב במדרכה יינתן קנס בסך 250 שקלים. הולך רגל שייתפס הולך בנתיב המיועד לרכיבת אופניים ייקנס בסכום של 500 שקלים. כמו כן, לפקח תינתן הזכות החוקית להחרים אופניים או להוציא אוויר מגלגליהם.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
רוכבת על אופניים חשמליים בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים