שתף קטע נבחר

סוף העולם שמאלה: מסעדות מישלן בחורים נידחים בעולם

גם הוייז לא מכיר: טארט דגים באי מבודד בסקוטלנד, פטה כבד במבנה מהמאה ה-18 בספרד, קוויאר עם שוקולד לבן בחווה כפרית בבלגיה וכמהין עם גבינות משובחות במלון ספא באלפים השוויצריים - ארבע מסעדות גורמה במקומות הכי נידחים באירופה עומדות להגיע לארץ

בתוך הנוף הזה נמצאת מסעדת L’Air du Temps בלגיה (  )
בתוך הנוף הזה נמצאת מסעדת L’Air du Temps בלגיה
 

הרים ירוקים נישאים, מים בצבע טורקיז זורמים בנהר, ציפורים עפות ממעל ופרות שמנמנות רועות בשלווה ובאין מפריע באחו הפורח - דמיינו את הלוקיישן הזה והוסיפו לו מסעדת גורמה עם אוכל משובח שמשלב את כל הטוב הזה על הצלחת. כך, פחות או יותר, אפשר לתאר את המסעדות שמופיעות בכתבה שלפניכם - כולן עטורות כוכב מישלן אחד או יותר.

 

אז אם אתם מטיילים באחת מהמדינות האלה ונמאס לכם לאכול במסעדות שעליהן המליצו לכם השכנים, כדאי לכם לגלול את העכבר למטה ולבחור את היעד הקולינרי הבא שלכם בטיול.

 

SILVER 7132, שווייץ

המסעדה הפותחת את הרשימה שוכנת באחד המקומות היותר מרשימים שיש - מלון ספא יוקרתי השוכן בכפר וואלס, שמונה בסך הכול אלף תושבים ושוכן בהרי האלפים השוויצריים, בין נופים ירוקים. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מסעדת SILVER 7132, בעלת שני כוכבי מישלן, נוסדה ב-2014. היא מציעה אווירה יוקרתית כיאה לאזור שבו היא פועלת ומטבח שווייצרי מתוחכם הנשען על חומרי הגלם המקומיים.

 

שף המסעדה בשנתיים האחרונות, סוואן ווסמר, מהשפים הידועים והמוערכים בשווייץ, אוסף את חומרי הגלם למנות מהכפרים הסמוכים למסעדה ותר בהרים אחר פירות מיוחדים, עשבי תיבול ופטריות. את הדגים -הטריים, כמובן - שהם חלק ניכר מהתפריט, הוא דג ממי הקרחונים שבעמק ליד. גם הבשר שמוגש כאן מגיע מעדרים הניזונים אך ורק מהעשב הטרי של האלפים, והירקות שהוא מבשל אורגניים.  

שף סוואן ווסמר. משתמש בחומרי גלם מקומיים (צילום: יח"צ)
שף סוואן ווסמר. משתמש בחומרי גלם מקומיים(צילום: יח"צ)
 

נראה כי התפריט המשובח וחוסר הפשרות בנוגע לחומרי הגלם הוכיחו את עצמם, והמסעדה זכתה בשני כוכבי מישלן נחשקים (את הראשון היא קיבלה ב-2015 והשני ב-2016). ואם זה לא מספיק - המסעדה מחזיקה ב-17 נקודת (מתוך 20) של Gault Millau, מדריך מסעדות צרפתי המתחרה ביוקרתו של מישלן. המגזין הזה אף העניק לווסמר את תואר "תגלית השנה", בין היתר על היכולת שלו לשלב בהצלחה רבה בין המטבח השווייצרי המסורתי, שמאפיין את הכפר שבו נמצאת המסעדה, ובין המטבח האיטלקי, הצרפתי והאוסטרי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אז מה כולל התפריט? 12 מנות מתוחכמות שמלוות בהמלצות יין של הסומלייה של המסעדה, שהיא, במקרה או שלא, גם אשתו של ווסמר. אז אם תזדמנו למקום יום אחד, מומלץ לכם להזמין אחת או יותר ממנות הדגל של המסעדה: כרובית עם טרטר בקר ושמן אשוח, בקר מיושן עם ממרח ירקות צלויים ובצלים, מבחר תפוחי אדמה, כמהין וגבינה אלפינית, פלאן אפונה עם פטריות שנטרל ועשבי תיבול וקרם גבינת הרים שווייצרית עם שבבי שאור.

   

7132 Vals

Switzerland

000 7132 58 41+

 

 

L’Air du Temps, בלגיה

 

 (  )
 

הנה מסעדה שלוויז יהיה קשה למצוא, ככל הנראה. את מסעדת L’Air du Temps ("אוויר הזמן") הקים לפני 20 שנה השף סאנג הון דג'ימברה - יליד דרום קוריאה שאומץ בגיל חמש על ידי משפחה בלגית - בלב חווה כפרית שמשתרעת על פני חמישה דונמים המוקדשים לגידולי ירקות ועשבי תיבול. מומלץ גם להעביר את הלילה באחד מחדרי האירוח הכפריים שבמקום על מנת לשדרג את החוויה.

שף סאנג הון דג'ימברה (  )
שף סאנג הון דג'ימברה

L’Air du Temps בעלת שני כוכבי מישלן - את הראשון קיבלה ב-2000 ואת השני ב-2008. את העיטור הגבוה קיבלה המסעדה בזכות התפריט המולקולרי הייחודי שלה, שמשלב בין המטבח הבלגי למטבח הקוריאני ומתכתב באופן מושלם עם הטבע שמסביב.

 (  )
בין היתר אפשר למצוא שם שילובים מסעירים כמו קוויאר ושוקולד לבן, ברווז בוואקום במשרה של כרוב אדום ומיונז ותבשיל קוריאני מסורתי של בטן חזיר בעשבי תיבול.
 (  )
5310 Liernu

Belgium

84 03 1818 (0) 32+

 

Loch Bay, סקוטלנד

המסעדה הבאה היא יעד קולינרי שתיירי הגורמה כנראה לא ירצו לפספס: באי סקאי - או "אי הערפילים" כפי שהוא מכונה, האי המרוחק ביותר באיי סקוטלנד ויש האומרים שגם היפה מכולם - שוכנת על גדות הים מסעדת Loch Bay. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ניהול המסעדה הוא אתגר מיוחד במינו. המיקום המבודד ותנאי מזג האוויר הקיצוניים (ערפילים וגשם ברוב ימות השנה) מקשים על קבלת משלוחי מוצרים בזמן. לכן, השף מייקל סמית, שהקים את המסעדה ב-2016, מתבסס על התוצרת המקומית בלבד ונעזר לשם כך בתושבי האי - חקלאים, דייגים וצוללים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
   

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

המטבח הסקוטי מושפע מהמטבח האנגלי, והמאכלים הסקוטיים מאופיינים בפשטות ובשימוש מועט בתבלינים. במסעדה מגיש השף סמית אוכל סקוטי מודרני. בין מנות הדגל המומלצות במסעדה תמצאו טארט דגים ושרימפס עם תפוחים; נתח קצבים שכולל צלעות טלה ולשון; קדירת בשר יונה עם קוסקוס חריף ופסטיליה ועוד. 

 

IV55 8G

Scotland

01470 592 235+


Andreu Genestra, ספרד

 

המסעדה הזאת תעניק לכם הצצה לתרבות הצבעונית של מיורקה, האי הספרדי המפורסם. במלון יוקרה כפרי הממוקם במבנה מרשים מהמאה ה-18, מוקף בגינות ירק אורגניות, גפנים ולולי תרנגולות - פתח ב-2012 השף אנדרו ג'נסטרה את מסעדת Andreu Genestra. ב-2015 זכה המקום בכוכב מישלן ובשני כוכבים מטעם Guide Repsol - מדריך הקולינריה הנחשב בספרד.  

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

"בגלל שמיורקה הוא אי, אנחנו יותר מבודדים ולכן קל לנו לשמור על הזהות והתרבות שלנו", אומר ג'נסטרה ומוסיף: "אנשים שמגיעים למסעדה מופתעים למצוא פה מטבח כל כך שורשי, בייחוד לעומת מקומות אחרים בספרד, שבהם יש תערובת של תרבויות".

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
     

ג'נסטרה מגיש במסעדה מנות כמו פסטרמה כבש עם צ'ילי, בטטה ומשרה בירה עסיסי, פטה כבד על לחם ג'ינג'ר עם תאנים רכות ביין ועוד. 

Son Molto. 07580

Mallorca, Spain

0034 608 578 198+ 

 

נפתח לכם התיאבון? יופי, כי לא חייבים להרחיק עד אירופה: המסעדות המופיעות בכתבה יגיעו לישראל במסגרת פסטיבל הקולינריה Round Tables 2017 by American Express, המתקיים זו הפעם השלישית בארץ.

 

המסעדות המארחות:

מסעדת "ניטן תאי" תארח את SILVER 7132, שווייץ

מסעדת "פאסטל" תארח את L’Air du Temps, בלגיה

מסעדת "קלואליס" תארח את Loch Bay, סקוטלנד

מסעדת הירקון 99 תארח את Andreu Genestra, ספרד

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים