שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    פיני גרשון פגע בסמכות של אדלשטיין

    המנהל המקצועי לא הבין את תפקידו, והניסיון הרב מימיו כמאמן רק הפריע להתנהלות הנבחרת. לא יכול להיות שהוא יישב במרחק מטרים ספורים מספסל ויחלק הוראות לשחקנים בזמן משחק

     

     

    האכזבה היא ענקית, יורובאסקט בארץ זה לא משהו שקורה כל יום. מחוץ ליד אליהו כבר חודשים רבים עומד כיתוב ענק הבונה ציפייה לטורניר, המסע התקשורתי והפרסומי של איגוד הכדורסל היה מרשים, והביא את הקהל להיכל. ההגרלה של שלב הבתים לא הייתה סימפטית וחובבי הכדורסל האירופי בארץ ידעו שהמשימה לא תהיה קלה. למרות זאת, לרגע אחד לא דמיינו שלא נצליח לעלות שלב בבית, ואפילו גרוע מזאת, שגורלנו המר יחרץ עוד לפני יומו האחרון של שלב הבתים.

     

    ארז אדלשטיין הוביל את נבחרת ישראל לקמפיין מרשים ביורובאסקט 2015 וההפסד לאיטליה לא גורע מהתצוגה המרשימה של אותו קיץ. אדלשטיין קיבל הזדמנות נוספת להוביל את הנבחרת ונדמה כי התפקיד הזה מתאים לו מכל תפקיד אחר. מצפייה בראיונות בלבד אפשר לראות עד כמה אדלשטיין העריך את עמדתו והראה אכפתיות מדהימה כלפי הנבחרת. הדמעות בעיניו לאחר שני המשחקים האחרונים מראים את הרצון הרב, אך לצערנו זה לא הספיק. אדלשטיין הוא מה שהנבחרת צריכה, מאמן ישראלי, שקול שמכיר את הכדורסל האירופי היטב. על אף זאת, הצל שריחף סביבו בקמפיין הזה והקודם לו מנע ממנו אחיזה מלאה בהגה הנבחרת.

     

     (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
    (צילום: אורן אהרוני)
     

     

    פיני גרשון, המנהל המקצועי של הנבחרות, לא הבין לחלוטין את תפקידו, והניסיון מימיו הגדולים כמאמן רק הפריע להתנהלות הנבחרת. אין לי ספק שאדם בקנה מידה של גרשון צריך להיות מעורב גם בפן המקצועי, אך מעורבות זו צריכה להתקיים בין המשחקים ובחדר ההלבשה. כאשר גרשון נמצא במרחק מטרים ספורים מספסל ומחלק הוראות הדבר גוזל רבות מסמכותו של אדלשטיין ואין לי ספק שזה משליך על השחקנים. פיל ג'קסון, המאמן המצליח בתולדות ה-NBA, נקט בגישה שונה לחלוטין מזו של גרשון כמנהל מקצועי בניו-יורק, והיה פאסיבי לחלוטין למתרחש על המגרש. על גרשון למצוא את עמק השווה בין הגישות על מנת לתת את האמון למאמן הנבחרת הבא.

     

    הערעור על סמכותו התבטא גם בפסקי הזמן, כאשר לא פעם שחקנים חילקו הוראות או שאדלשטיין נותר אדיש בזמן שהעוזרים ציירו מהלכים על הלוח עם הכוונה מהשחקנים הוותיקים. אדלשטיין בנה מערך התקפי שעיקרו מתרכז במסירות על הקשת ותנועה רבה, עם שחקן בודד בפנים או צבע ריק לחלוטין. לאחר ההפסד לגיאורגיה הוא הגדיר את השיטה כ"יפה לעין", אך היא לא הצליחה לו בטורניר, כנראה בגלל פערי הכישרון. שיטה כזו לא יכולה לעבוד בזמן שהאחוזים מעבר לקשת עומדים על 24.6%, כאשר רק הונגריה קלעה באחוזים נמוכים יותר מבין 24 הנבחרות בשלב הבתים. מראש היה ידוע כי הצבע היא נקודת תורפה התקפית והגנתית אצל הנבחרת, וגם הגבוהים הצעירים והמתאזרח הנפלא ריצ'ארד האוול לא הצליחו לפצות עליו. גם במספר הריבאונדים ישראל היא שנייה מהסוף ועם נתונים כאלו מפליא שהצלחנו לנצח אפילו משחק אחד עד כה.

     

    מהראיון האחרון של אדלשטיין ניתן להבין כי הוא לא מצפה להמשיך כמאמן הנבחרת, ובצדק, משום שיהיה לו קשה לחזור שוב לקמפיין נוסף לאחר הכישלון הנוכחי. הוא הביא איתו חיבור בין השחקנים, אווירה טובה בחדר ההלבשה, אך תוצאות עגומות במבחן האמת ביורובאסקט הביתי שכל כך חיכינו לו. אולי אפשר להצביע על חוסר רצון של השחקנים בשלבים מסוימים בטורניר שהתבטא בפער הריבאונדים העצום וההגנה הרכה לפרקים, אך ניכר היה כי השחקנים מוכנים להילחם ולהקריב, וקרדיט לכך חייבים גם לתת לאדלשטיין. המאמן הבא של נבחרת ישראל יצטרך לגשר על פערי הכישרון, הגובה והמשקל ולנסות שיטה אחרת, אך אדלשטיין הביא לנבחרת רוח פטריוטית בשנים האחרונות שנקווה שתישאר גם אחריו.

    משחק אחד עד כה.

     

    מהסתכלות על הסגל מבלי להביט בכלל על הגילאים, נתוני המשקל או הגובה, אפשר להבין למה נבחרת ישראל כשלה. מלבד עומרי כספי שיעלה מהספסל של סטיב קר באוקלנד, אף לא אחד משחקני הנבחרת צפוי לשחק בעונה הקרובה ביורוליג, נתון מדהים ומדאיג שנובע רבות מהמהפכה במכבי תל אביב. בנוסף לכך, שחקנים כמו שון דאוסון, עוז בלייזר ועידן זלמנסו, לא הצליחו לבוא לידי ביטוי לאחר משחקי ההכנה ואני תוהה אם יספיקו לעשות את הצעד הבא לאורך קמפיין מוקדמות אליפות העולם 2019.


    פורסם לראשונה 06/09/2017 12:23

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אורן אהרוני
    פיני גרשון
    צילום: אורן אהרוני
    מומלצים