שתף קטע נבחר

סבתא אפתה עוגה: 3 מתכונים מתוקים

עזבו אתכם ממאפים מפונפנים - אין כמו המתכונים הקלאסיים של סבתא: עוגת קצף קצפת, עוגיות בישקוטי עם שוקולד ופחזניות - שלושה מתכונים של פעם

 

 

עוגת גבינה וקצף בקלי קלות

מתכון של יונת גת

 

המרכיבים:

3 ביצים

2 מיכלים (500 גר') גבינה לבנה 5% או 9%

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9%

2 כפות גדושות קמח תופח

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1 כוס (200 גר') סוכר או תחליף סוכר

 (צילום: בועז נובלמן) (צילום: בועז נובלמן)
(צילום: בועז נובלמן)

אופן ההכנה:

  1. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  2. שמים בקערת מערבל ביצה, 3 חלמונים, גבינה, שמנת, קמח, תמצית וניל, מיץ לימון, קליפה מגורדת ו-3/4 כוס סוכר ומערבלים לעיסה אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות עד שהעוגה יציבה אך המרכז שלה רוטט.
  4. מקציפים את 3 החלבונים הנותרים וכשנוצר קצף - מוסיפים את יתר הסוכר (1/4 כוס) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מורחים את הקצף על העוגה, ואופים במשך כ-5 דקות נוספות או עד שהקצף מתייבש ומזהיב.
  5. מצננים ושומרים במקרר שעתיים לפחות עד ההגשה.
    יונת גת, אחוזת צהלה (צילום: בועז נובלמן)
    יונת גת, אחוזת צהלה(צילום: בועז נובלמן)

עוגיות בישקוטי עם שוקולד

מתכון של שולה בן שמואל

 

המרכיבים (ל-60-50 עוגיות):

לבצק -

200 גר' חמאה

5 כוסות (700 גר') קמח

3 ביצים

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

1 שקית אפייה

2 שקיות סוכר וניל

קליפה מגורדת מלימון אחד

לטבילה -

100 גר' שוקולד מריר מומס

 (צילום: בועז נובלמן)
(צילום: בועז נובלמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד, ומניחים למנוחה בצד במשך 1/2 שעה.
  2. מרדדים עלה בעובי 5-4 מ"מ וקורצים ממנו בעזרת חותכן צורת חצי ירח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-170 מעלות במשך 15 דקות עד הזהבה (אם טרם הזהיב, אופים 5-3 דקות נוספות) ומצננים.
  3. טובלים את קצות העוגייה בשוקולד מומס, מצננים ומגישים.
    שולה בן שמואל, אחוזת ראשונים (צילום: בועז נובלמן)
    שולה בן שמואל, אחוזת ראשונים(צילום: בועז נובלמן)
     

פחזניות

מתכון של כרמלה גת

 

המרכיבים (ל-40 פחזניות):

100 גר' חמאה

1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים

1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב

1 כף סוכר

קורט מלח

1/2 1 כוסות (210 גר') קמח

4 ביצים

למילוי קרם וניל -

1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג וניל

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

1 כף סוכר

להגשה -

אבקת סוכר

 (צילום: בועז נובלמן) (צילום: בועז נובלמן)
(צילום: בועז נובלמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אפייה, ומחממים את התנור ל-190 מעלות שעה לפני האפייה, לפחות.
  2. מכינים את הבצק - שמים בסיר חמאה, מים, חלב, סוכר ומלח ומבשלים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים קמח ומערבבים מיד בעזרת כף. מבשלים את התערובת במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים במשך 4-3 דקות עד שהבצק מתקרר. ממשיכים לערבל, ומוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה.
  4. על תבנית האפייה מזלפים פחזניות בקוטר של 5-4 ס"מ במרחק 2 ס"מ זו מזו. אופים במדף האמצעי של התנור במשך כ-20-14 דקות או עד שהפחזניות תפוחות אך עדיין לא זהובות (שימו לב של לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה). מנמיכים את
  5. חום התנור ל-170 מעלות, ואופים במשך 20-15 דקות נוספות או עד שהפחזניות יבשות ומזהיבות. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את המילוי - מערבלים את חומרי המילוי בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף. חוצים את הפחזניות לרוחבן, וממלאים בקרם. שומרים את הפחזניות במקרר עד להגשה. 
  7. הגשה - בוזקים אבקת סוכר מעל הפחזניות, ומגישים.
    כרמלה גת, אחוזת ראשונים (צילום: בועז נובלמן)
    כרמלה גת, אחוזת ראשונים(צילום: בועז נובלמן)


המתכונים באדיבות "אחוזת ראשונים" ו"אחוזת צהלה" מבית קבוצת רובינשטיין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז נובלמן
פחזניות של סבתא
צילום: בועז נובלמן
מומלצים