שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סבתא אפתה עוגה: 3 מתכונים מתוקים
    עזבו אתכם ממאפים מפונפנים - אין כמו המתכונים הקלאסיים של סבתא: עוגת קצף קצפת, עוגיות בישקוטי עם שוקולד ופחזניות - שלושה מתכונים של פעם

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עוגת גבינה וקצף בקלי קלות

    מתכון של יונת גת

     

    המרכיבים:

    3 ביצים

    2 מיכלים (500 גר') גבינה לבנה 5% או 9%

    1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9%

    2 כפות גדושות קמח תופח

    1/2 כפית תמצית וניל

    1 כף מיץ לימון

    קליפה מגוררת מ-1 לימון

    1 כוס (200 גר') סוכר או תחליף סוכר

     (צילום: בועז נובלמן)
    (צילום: בועז נובלמן)

    אופן ההכנה:

    1. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
    2. שמים בקערת מערבל ביצה, 3 חלמונים, גבינה, שמנת, קמח, תמצית וניל, מיץ לימון, קליפה מגורדת ו-3/4 כוס סוכר ומערבלים לעיסה אחידה.
    3. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות עד שהעוגה יציבה אך המרכז שלה רוטט.
    4. מקציפים את 3 החלבונים הנותרים וכשנוצר קצף - מוסיפים את יתר הסוכר (1/4 כוס) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מורחים את הקצף על העוגה, ואופים במשך כ-5 דקות נוספות או עד שהקצף מתייבש ומזהיב.
    5. מצננים ושומרים במקרר שעתיים לפחות עד ההגשה.
      יונת גת, אחוזת צהלה (צילום: בועז נובלמן)
      יונת גת, אחוזת צהלה(צילום: בועז נובלמן)

    עוגיות בישקוטי עם שוקולד

    מתכון של שולה בן שמואל

     

    המרכיבים (ל-60-50 עוגיות):

    לבצק -

    200 גר' חמאה

    5 כוסות (700 גר') קמח

    3 ביצים

    1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

    1 שקית אפייה

    2 שקיות סוכר וניל

    קליפה מגורדת מלימון אחד

    לטבילה -

    100 גר' שוקולד מריר מומס

     (צילום: בועז נובלמן)
    (צילום: בועז נובלמן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד, ומניחים למנוחה בצד במשך 1/2 שעה.
    2. מרדדים עלה בעובי 5-4 מ"מ וקורצים ממנו בעזרת חותכן צורת חצי ירח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-170 מעלות במשך 15 דקות עד הזהבה (אם טרם הזהיב, אופים 5-3 דקות נוספות) ומצננים.
    3. טובלים את קצות העוגייה בשוקולד מומס, מצננים ומגישים.
      שולה בן שמואל, אחוזת ראשונים (צילום: בועז נובלמן)
      שולה בן שמואל, אחוזת ראשונים(צילום: בועז נובלמן)
       

    פחזניות

    מתכון של כרמלה גת

     

    המרכיבים (ל-40 פחזניות):

    100 גר' חמאה

    1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים

    1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב

    1 כף סוכר

    קורט מלח

    1/2 1 כוסות (210 גר') קמח

    4 ביצים

    למילוי קרם וניל -

    1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג וניל

    1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

    1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

    1 כף סוכר

    להגשה -

    אבקת סוכר

     (צילום: בועז נובלמן)
    (צילום: בועז נובלמן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים תבנית אפייה, ומחממים את התנור ל-190 מעלות שעה לפני האפייה, לפחות.
    2. מכינים את הבצק - שמים בסיר חמאה, מים, חלב, סוכר ומלח ומבשלים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים קמח ומערבבים מיד בעזרת כף. מבשלים את התערובת במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
    3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים במשך 4-3 דקות עד שהבצק מתקרר. ממשיכים לערבל, ומוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה.
    4. על תבנית האפייה מזלפים פחזניות בקוטר של 5-4 ס"מ במרחק 2 ס"מ זו מזו. אופים במדף האמצעי של התנור במשך כ-20-14 דקות או עד שהפחזניות תפוחות אך עדיין לא זהובות (שימו לב של לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה). מנמיכים את
    5. חום התנור ל-170 מעלות, ואופים במשך 20-15 דקות נוספות או עד שהפחזניות יבשות ומזהיבות. מצננים לגמרי.
    6. מכינים את המילוי - מערבלים את חומרי המילוי בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף. חוצים את הפחזניות לרוחבן, וממלאים בקרם. שומרים את הפחזניות במקרר עד להגשה. 
    7. הגשה - בוזקים אבקת סוכר מעל הפחזניות, ומגישים.
      כרמלה גת, אחוזת ראשונים (צילום: בועז נובלמן)
      כרמלה גת, אחוזת ראשונים(צילום: בועז נובלמן)


    המתכונים באדיבות "אחוזת ראשונים" ו"אחוזת צהלה" מבית קבוצת רובינשטיין

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סבתא אפתה עוגה: 3 מתכונים מתוקים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים