שתף קטע נבחר

סנדוויץ' בצורת ינשוף? 5 דקות הכנה

בקבוצת הפייסבוק "אמהות משקיעות", שכבר זכתה לחיקויים בתוכנית "ארץ נהדרת", מצאנו אנשים שממש נהנים לקום מוקדם בבוקר ולהכין לילדים שלהם כריכים שהם קצת יותר מפיתה עם שוקולד • ארבע אמהות משקיעניות ואבא אחד חרוץ מציגים: הכריך הכי שווה שלי

בשיתוף תנובה

 

מכינה בערב, מחממת בבוקר

 

* המשקיעה: לבל גוהר (31) מתל-אביב, סייעת רפואית במקצועה וכיום מעצבת עוגות לימי הולדת

 

* המושקעים: אופק (7) ומיה (6)

 

* המומחיות שלי: "אני בעיקר משתמשת בביצים, חביתות ופנקייקים. בדרך כלל לחם כהה או לחמניות, שלפעמים אני מכינה בעצמי אך לא תמיד. המנה שלי נראית יפה כי היא מסודרת מאוד יפה בתוך הקופסה. יום אחד גננת שלחה לי הודעה שזה לא בסדר שרק מיה מקבלת כזו קופסה יפה והיא לא. כמובן שהיא צחקה, אבל לקחתי זאת לתשומת ליבי וביום ההולדת של מיה פינקתי את הצוות בארוחה שווה. אני מאוד בררנית בענייני קופסאות מחולקות והשנה לא מצאתי משהו שאני אוהבת, אז הזמנתי מארצות-הברית וחמי וחמותי אמורים להביא לי. אני זו שעורכת את הקניות ודואגת שיהיו חומרים בבית".

 

* כמה זמן לוקח להכין: "אני מתקתקת את זה. קלטתי את הפרנציפ - אני מכינה ארוחת ערב ואז, על הדרך, מכינה את הכריכים כך שבבוקר אני מוציאה את הקופסאות שהכנתי ומניחה על השיש. אלא אם כן מדובר בחביתה ואז אני חותכת את הירקות מבעוד מועד ורק את הביצים מכינה בבוקר. כשמדובר בטוסט, אני מכינה את הכריך עצמו - הלחם, הגבינה הצהובה והקטשופ - מניחה במקרר ובבוקר מכניסה לטוסטר בשביל טריות מקסימלית".

 

* מה מכינים כשנמאס: "הכי קל: ביצה קשה בצורות עם חותכנים או כריך עם חומוס. יש גם בורקסים מבצק שאני מכינה בעצמי, טורטיות. משתדלת לגוון".

 (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)
 

הסוד: לחם דגנים הולנדי

 

* המשקיעה: טליה קליין (40)  מכפר-סבא, כותבת תוכן שיווקי באנגלית

 

* המושקעים: סופי (‭,(5.5‬ קלואי (3) ואיתן (3)

 

* המומחיות שלי: "אצלנו בגנים אין הזנה בארוחת הבוקר ולכן שולחים כריך כבר בגן העירייה. קשה לבחור בין המיוחדים שלנו כי יש כמה. יש לי עמוד בפייסבוק שנקרא 'בנטו ישראל' ושם אני מעלה המון דוגמאות. בנטו זו צורת האריזה היפנית המפורסמת. הגעתי ליפן ונחשפתי אליה והבאתי אותה לארץ - הרעיון הוא שהכל יהיה ארוז צפוף כך שהמוצרים השונים לא יזוזו בקופסה וחשוב לי שיהיה כמה שיותר מכל צבע: ירוק, כתום-אדום, לבן, כחול-סגול וצהוב. לכל אחד מהצבעים יש מינרלים וויטמינים שונים וברגע שאנחנו מקפידים על העיקרון הזה אנחנו מעשירים את התזונה של הילד. בתמונות שהעליתי לדף, שמתי לב שאחד הכריכים שסחף הכי הרבה הורים הוא כריך הינשוף. גיליתי שעם כל המיוחדות שבו, הוא דווקא מאד ישים, יותר מכריכים אחרים כי הרי הכל תלוי בחותכנים שיש בבית - לינשוף צריך עיגול אז הוא יותר שכיח. בכריך הזה אני חותכת כל פרוסה לחוד. מכל פרוסה אני יוצרת עיגול וכן מריבוע גבינה צהובה, אח"כ אני קורצת עיגול ומורחת קצת חמאה או מיונז כ'דבק'. אני מכינה את חלקי הפנים מירקות ומחלקי גבינה צהובה שנשארו לי. תמיד יש תוספות, למשל, ענבים בצורת פרח וירקות. אני קונה לחם דגנים דני או הולנדי שהוא מרובע ולא עגול וכך מנצלים יותר מהלחם כשמשתמשים בחותכן. גם אני וגם בעלי עושים קניות ואני מרכיבה כריכים שונים ממה שיש בבית כיד הדמיון. לאחרונה התחלנו לקחת גם את סופי לסופר כדי לבחור פירות וירקות וכדי שתיחשף ותחווה. אני לא זוכרת יותר מדי משובים של ילדים אחרים. סופי בעצמה אוהבת וזה החשוב בעיניי".

 

* כמה זמן לוקח להכין: "יש כריכים שלוקחים יותר זמן אבל כל בעיקרון, כל קופסה לוקח לי להכין במשך חמש עד שבע דקות, וכשמכינים לכמה ילדים זה לוקח פחות כי זה בשיטת הסרט הנע. אני מכינה הכל בלילה שלפני כדי שתהיה לי סבלנות, אבל כשמדובר במשהו רטוב כמו קוטג' אני משאירה את זה לבוקר".

 

* מה מכינים כשנמאס: "לא כל יום הוא חגיגה כזו. רק פעמיים בשבוע. צריך סבלנות ולא להישחק, למרות שזה באמת לא קשה לי. סופי מקבלת גם כריך של חלה עם קוטג' ולפעמים היא ממש מכריזה שהפעם היא רוצה כריך רגיל. אני מאמינה שילדים הם כמונו - אוכלים עם העיניים. הרבה תזונאיות מגיעות לסדנאות שלי כי זה עוזר עם ילדים בררנים".

 (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)

בשנה שעברה הכנתי כריך בצורת כפכף

 

* המשקיעה: ערבה נוימן (39) מנתניה, מורה לאנגלית בבית ספר יסודי

 

* המושקעים: תום ומיכאל (5.5) יאיר (6.5) איתן (10)  ‭

 

* המומחיות שלי: "אצלנו, תום, הבכור, הוא זה שאפשר 'להתפרע עליו' עם כריך מיוחד, ואחד מהכריכים שהוא הכי אוהב זה מה שנקרא אצלנו סושי טורטייה. זה כולל טורטייה עם חביתה וירקות שאני מגלגלת ביחד איתו, וכמובן שמתלווים לכריך ירקות שאני חותכת בצורות. המנה מוגשת בקופסת בנטו שיש בה חלוקה לפי פחמימות, חלבונים וירקות. את הקניות אני עושה בעצמי בדרך כלל".

 

* כמה זמן לוקח להכין: "אני מכינה ארבע קופסאות בבוקר במשך חצי שעה ובזמן הזה אני מספיקה להכין גם לעצמי קופסת סלט, משהו שונה מזה של הילדים. יוצא שעל כל קופסה אני עובדת חמש עד עשר דקות. בסך הכל, מתעכבים הכי הרבה על טיגון החביתה, אז בזמן שהיא על המחבת אני חותכת ירקות, מניחה ומגלגלת. כן, לוקח זמן לסדר את הכל יפה בקופסה אבל הילדים מעריכים את זה מאוד וזה מה שחשוב. בשנה שעברה ביום הראשון של שנת הלימודים, הם קיבלו כריך בצורת כפכף עם פתק שהוספתי - 'להתחיל ברגל ימין'. המורות התעלפו. בכלל, הן אוהבות לעקוב ולדעת מה יש לילדים בקופסה. תום מספר שילדים מבקשים ממנו לטעום גזר או עגבנייה. פונים אליי הורים מהגן ומהכיתה ושואלים איך לעשות שהאוכל יהיה נגיש גם אצלם. אני חושבת שההשקעה משתלמת, כי הם נפתחים למאכלים שלא היו נאכלים בנסיבות אחרות. כשהגזר חתוך בצורת פרח זה מגניב וגם כיף שהקופסאות צבעוניות ומגוונות".

 

* מה מכינים כשנמאס: "פיתות או לחמניות עם פסטרמה או חומוס. בואו נודה שלא בכל בוקר יש לי כוח לקום מוקדם ולהשקיע בכריך של הטורטייה. גם לילדים השונים יש העדפות שונות - איתן לא אוהב את הירקות בפנים אז אני מכינה לו בצד. בסופו של דבר הם יאכלו מה שהם אוהבים אז צריך לשים לזה לב".

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

קנאה היא לא העניין פה

 

* המשקיע: עמרי אימבר (‭,(36‬ מגבעת עדה, בעלים של משרד לפרסום אורגני דיגיטלי

 

* המושקעים: גיא (‭,(7‬ ארי (4) ויהלי (4)

 

* המומחיות שלי: "ארי ויהלי מקבלים את ההזנה בגן אז ההשקעה מכוונת כרגע אל גיא. הכריך האהוב עליו הוא מיני-פיתה, טורטייה או לחמניית דגנים קטנה עם מיונז, חרדל, הרבה פסטרמה חתוכה דק-דק, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ. בבית הספר של גיא אסור להביא ממתקים או חטיפים לכיתה (תודה לאל), כך שהסנדוויצ'ים שלי הופכים להיות מאוד אטרקטיביים. יש שם טרייד-אוף תמידי בין הילדים על ביס מזה תמורת ביס מההוא. אני יכול להגיד שאם הייתי שולח אותו עם פיצה כל יום לבית ספר (מה שקורה בדרך כלל בבקרים שאחרי ערב פיצה) סביר שהיו מקנאים בו יותר, אבל קנאה זה לא האישיו פה ואנחנו מעדיפים לכוון לאוכל מזין. למזלנו, למיטב הבנתי גם הסנדוויצ'ים הבריאים יותר שלנו הם די פופולריים. את הקניות אנחנו אוהבים לעשות ביחד, כל המשפחה, אבל זו אהבה אישית שלי. באופן כללי אני האחראי על האוכל בבית, לא רק בסופי שבוע או לפעמים אלא גם ביום-יום. אני אוהב להתעסק עם אוכל וזה עושה לי טוב לדעת שאני זה שמאכיל את הילדים שלי. וגם את אישתי כמובן".

 

* כמה זמן לוקח להכין: "אולי שתי דקות".

 

* מה מכינים כשנמאס: "אני מכין לו לפעמים כריך עם בולגרית, חסה ועגבנייה עם מקל גבינת מוצרלה שמאוד מרענן לו את המנה ואם יש עליו מיניונים זה בכלל ניצחון".

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)
 

לא חוזרת אף פעם על אותו ההרכב

 

* המשקיעה: טל גור (44) מחיפה, בלוגרית ומעצבת (‭Tal Gur's Musthaves‬)

 

* המושקעים: אמה (7) והיילי (4)

 

* המומחיות שלי: "כריך מלחם כפרי חתוך לצורות, על בסיס גבינת שמנת וסלמון, בקופסת אוכל ססגונית ומעוצבת. בדרך כלל אני זו שעושה את הקניות ומחפשת תמיד איך לגוון. במהלך השנה היו לנו יותר מ-‭120‬ קופסאות אוכל שונות, אחת האהובות ביותר הייתה קופסת 'נשנושים'. בימי שישי תמיד יש קופסה 'מתוקה', למשל עם ופל בלגי, פירות ושוקולד או גרנולה עם יוגורט ופירות. לצד הכריכים של היומיום תמיד יהיו ירקות טריים. אמה מספרת שילדים התחילו להביא בעקבותיה מקלות גבינה, עגבניות שרי ומלפפוני בייבי. המצחיק הוא שמדי פעם ניסו לעשות איתה 'החלפות', ולתת לה חטיפים של דגני בוקר תמורת הארוחה שלה. היא אמנם לא הסכימה להחלפות, אך היא תמיד חולקת את הארוחה שלה עם חברים".

 

* כמה זמן לוקח להכין: "לא יותר מעשר דקות".

 

* מה מכינים כשנמאס: "לא נמאס אף פעם כי אני מכינה בכל בוקר קופסת אוכל שונה ולא חוזרת אף פעם על אותו ההרכב בדיוק. את קופסאות האוכל השונות שאני מכינה כל בוקר ניתן לראות באינסטגרם שלי בתיוג ‭,#emmasbentobox‬ וממש בקרוב יעלה דף פייסבוק שבו אעלה מתכונים שבועיים".

  

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף תנובה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים