שתף קטע נבחר

3 מתכונים לכריכים מושקעים

צ'יקן קורנר, כריך רובן עם כמה סוגי נקניקים וגם קרוק מדאם כמו בצרפת: שלושה מתכונים לכריכים מושקעים מהעולם שתוכלו להכין בבית

סנדוויץ' צ'יקן קורנר I תאילנד

המצרכים:

1 לחמנייה טרייה

200 גר' חזה עוף טרי

1 כף מיונז

עלי חסה שטופים

1 עגבנייה, פרוסה לטבעות

1 בצל לבן, חתוך לרצועות דקות 

2 כפות רוטב ברביקיו

1 כפית שמן זית

מלח, פלפל שחור

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות וצורבים במחבת משומנת כמה דקות. מוסיפים את הבצל ורוטב הברביקיו וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות. 
  2. מרכיבים את הסנדוויץ' - מורחים מיונז על שני חצאי הלחמנייה ומסדרים מעל את כל המרכיבים: קוביות חזה העוף, רצועות הבצל וטבעות העגבנייה. יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.

 

סנדוויץ' רובן I ארה"ב (אהוב במיוחד בניו יורק)

המצרכים:

2 פרוסות לחם חיטה מלאה עם גרעינים ודגנים

100 גר' נקניק חזה בקר, פרוס לפרוסות דקות

100 גר' חזה אווז מעושן, פרוס לפרוסות דקות

100 גר' נקניק פסטרמה מעושן, פרוס לפרוסות דקות

1 כף חרדל

2 מלפפונים מסוג קורנישון, פרוסים לפרוסות

3 עלי חסה

1  עגבנייה, חתוכה לפרוסות

1 כף הריסה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מחוממת צורבים את הנקניקים עד לקבלת גוון שחום.
  2. מרכיבים את הסנדוויץ' - מורחים חרדל והריסה על פרוסות הלחם, מסדרים את הנקניקים, מוסיפים את החסה, המלפפון והעגבנייה. עוטפים בנייר כדי שהסנדוויץ' העמוס לא יתפרק ומגישים לצד סלט ירוק וצ'יפס.

 

קרוק מדאם I צרפת

המצרכים:

4 פרוסות לחם מלא

2 פרוסות גבינת אמנטל

1 כף חמאה

2 עלי מנגולד

שמן זית

מלח, פלפל שחור

לרוטב -

1 כף חרדל

100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

לביצים עלומות -

2 ביצים

1 כף חומץ

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך 2 דקות, מוציאים ומעבירים למי קרח.
  2. מרכיבים את הסנדוויץ' - מורחים את הלחם בחמאה, שמים מעל את גבינת האמנטל, מוסיפים את עלי המנגולד החלוטים, ממליחים ומפלפלים וסוגרים את הסנדוויץ'. מכניסים לטוסטר שחומם מראש עד להמסת הגבינה. מוציאים וחותכים לשניים.
  3. מכינים את הרוטב - מחממים מחבת ויוצקים לתוכה את השמנת והחרדל ומבשלים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
  4. מכינים את הביצים העלומות - מחממים סיר עם מעט מים, מוסיפים חומץ ומרתיחים. כשהמים רותחים, שוברים את הביצה לתוך הסיר ונעזרים בכף כדי "לעטוף" בזהירות את החלמון בתוך החלבון. מוציאים.
  5. הגשה - שמים את הסנדוויץ' על צלחת הגשה ומעליו מניחים את הביצה העלומה. יוצקים את רוטב השמנת-חרדל ומגישים לצד סלט ירוק.

 

המתכונים באדיבות "מאפיית אנג'ל"  ושף מלון "הרודס" הרצליה, כפיר חדד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קרוק מדאם
צילום: ירון ברנר
מומלצים