שתף קטע נבחר

3 מתכונים לעוגות בחושות מהירות

זה הזמן לסגור את הפינה לשבת: הקונדיטור אורן בקר מציע שלושה מתכונים לעוגות בחושות מהירות: עוגת חלבה, עוגת שזיפים ועוגת תפוחים וג'ינג'ר

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

עוגת דבש וחלבה

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

170 גר' דבש (1/3 כוס)

2 ביצים מידה לארג'

1 כוס (240 מ"ל) מים

110 גר' ריבת שזיפים (או ריבה אדומה)

100 מ"ל שמן (1/3 כוס + כף)

150 גר' סוכר (3/4 כוס)

300 גר' קמח מנופה (2 כוסות + 1 כף)

1 כף שטוחה סודה לשתייה

1 כף שטוחה אבקת אפייה

1 כפית גדושה קינמון טחון

1/2 כפית ציפורן

100 גר' חלבה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במערבל עם וו גיטרה את הדבש, הביצים, המים הריבה, השמן והסוכר במהירות נמוכה.
  2. לאחר הערבול, מנפים את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.
  3. מוסיפים קינמון וציפורן וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, מעל לכל תבנית מפזרים כ-50 גרם חלבה מגורדת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד שהחלק העליון של העוגה הופך לקרום יציב. מצננים לטמפרטורת החדר.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

טיפ:

אפשר להמיס חצי כוס סוכר בכוס מים, ולהבריש את העוגות בסירופ החמים.

עוגת שזיפים וברנדי

המרכיבים: 

110 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

180 גר' סוכר (1 כוס פחות כף)

2 ביצים מידה לארג'

1 כפית תמצית וניל

160 גר' קמח (1 כוס + 1 כף)

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

80 גר' שמנת חמוצה (3/4 גביע)

12 יחידות שזיפים מיובשים מגולענים שהושרו ב-1/2 כוס מים ו-1/3 כוס ברנדי

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:  
  1. קוצצים את השזיפים המגולענים לקוביות ומשרים אותם בברנדי.
  2. מקרימים את החמאה יחד עם סוכר הווניל במיקסר במהירות נמוכה, מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקרים יחד עד לקבלת מסה אוורירית (בערך 5 דקות).
  3. מוסיפים פנימה לבהדרגה קמח מנופה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את השמנת החמוצה יחד עם השזיפים והברנדי, ומערבבים היטב למסה חלקה.
  4. מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 35-30 דקות. מצננים היטב לפני ההגשה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

טיפ:

אפשר לקשט את העוגה בפירורי קראמבל ולאפות יחד, אם רוצים

  

עוגה בחושה עם תפוחים, קינמון וג'ינג'ר

מרכיבים (לתבנית אינגליש קייק + 3 קאפקייקס):

135 גר' חמאה רכה

150 גר' סוכר ( ¾ כוס)

3 ביצים בגודל לארג'

1 כפית אבקת אפייה

190 גר' קמח (1/3 1 כוס)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרדת לימון

3 תפוחי גרנד סמית

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר טחון

1 כפית קינמון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. קולפים שני תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ותפוח נוסף קולפים וחותכים לרצועות דקות לקישוט מעל לעוגה.
  3. מערבבים ומקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה יחד עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת מסה אוורירית.
  4. מוסיפים את תמצית הוניל וגרידת הלימון.
  5. מוסיפים את הקמח המנופה, יחד עם אבקת האפייה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת מסה אוורירית וחלקה.
  6. מסדרים בתבנית אינגליש קייק ששומנה וקומחה שכבה מהמסה הבחושה, ומסדרים מעל קוביות תפוחים ובוזקים מעל סוכר, קינמון ומעט אבקת ג׳ינג׳ר.
  7. חוזרים על הפעולה פעמיים. מסדרים פלחי תפוחים מעל, בוזקים מעט סוכר וקינמון טחון.
  8. אופים בתנור בערך 35-40 דקות עד שהעוגה מוכנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגות בחושות מהירות
צילום: ירון ברנר
מומלצים