שתף קטע נבחר

מי תצטרף לסלובניה בגמר היורובאסקט?

סרביה איכותית יותר, אבל אין לה את אלכסיי שבד, אחד הכוכבים הגדולים של האליפות. האם זה יספיק לרוסיה כדי להגיע בראשון לקרב על מדליית הזהב? בחצי הגמר השני של היורובאסקט הערב (ו', 21:30) יתמודדו שתי הנבחרות על הזכות לפגוש את דראגיץ', דונצ'יץ' ושות'

אחרי ההפתעה הגדולה אמש (חמישי) עם ניצחונה הגדול של סלובניה בחצי גמר יורובאסקט 2017 על אלופת אירופה היוצאת, ספרד (72:92), שום תסריט הערב (21:30) בחצי הגמר השני בין רוסיה לסרביה כבר לא יכול לתפוס אותנו לא מוכנים. שתי הנבחרות כבר נפגשו בשלב הבתים באיסטנבול (בבית 4), אז ידה של רוסיה הייתה על העליונה עם ניצחון 72:75.

 

בשביל הרומנטיקה יהיה מדהים לראות את הרוסים מגיעים לגמר נגד כל ההערכות המוקדמות. מי בכלל זוכר שנבחרת ישראל גברה על רוסיה וסלובניה בהכנה. מצד שני, הסרבים סומנו כבר בתחילת הדרך כנבחרת שאף אחד לא יופתע אם תשיג מדליה באליפות, אבל נוכח החיסורים המשמעותיים - בין השאר של מילוש תיאודוסיץ' וניקולה יוקיץ' - ספק אם דווקא מדליית הזהב הייתה זו שחשבו עליה.

 

בנבחרת רוסיה הכל עובר דרכו. אלכסיי שבד (צילום: FIBA.com) (צילום: FIBA.com)
בנבחרת רוסיה הכל עובר דרכו. אלכסיי שבד(צילום: FIBA.com)

 

אחרי שנים רבות בהן סרביה הראתה מחסור באופי בטורנירים הגדולים למרות הכישרון הענק שהיה טמון בשחקניה, בשנתיים האחרונות משהו סוף-סוף השתנה והיא מצליחה להראות יציבות (מדליית כסף במשחקים האולימפיים בריו וכן באליפות העולם ב-2014). קרדיט גדול מגיע לסשה ג'ורג'ביץ', אחד הרכזים הגדולים בתולדות הכדורסל האירופי, שהצליח לחבר את כל החלקים מעמדת המאמן.

 

עם כל הכבוד לסרביה, רוסיה היא סיפור הסינדרלה של האליפות. אחרי תקופת דייויד בלאט, שהביא למעצמה מדליות זהב (2007) וארד (2011) באליפות אירופה וב-2012 את המקום השלישי במשחקים האולימפיים בלונדון, רוסיה הייתה בירידה תלולה. היא כלל לא השתתפה באליפות העולם ב-2014 וגם לא בריו 2016, ובשתי אליפויות אירופה האחרונות דורגה רק במקומות ה-21 וה-17 הדי מעליבים. אז איך פתאום היא הגיעה לחצי הגמר?

 

בובאן מריאנוביץ' במשחק הקודם מול רוסיה (צילום: FIBA.com) (צילום: FIBA.com)
בובאן מריאנוביץ' במשחק הקודם מול רוסיה(צילום: FIBA.com)

 

בעיקר הודות לשני שחקנים. הראשון הוא אלכסיי שבד, שזוכה סוף-סוף להכרה גם ברמת הנבחרות אחרי שבמדי חימקי מוסקבה כבר עשה

לעצמו שם כאחד הגאנרים הגדולים באירופה. שבד קולע באליפות 24 נקודות בממוצע ומוסיף אליהן 6.4 אסיסטים. הוא הבין שכדי להצליח עם הנבחרת הוא יהיה חייב גם לחלוק בכדור, ולצד 16.3 זריקות מהשדה למשחק הוא גם מוסר לא מעט. בקיצור, כל משחק ההתקפה של הרוסים עובר דרכו.

 

לצידו של שבד חייבים לציין את טימופיי מוזגוב, שעושה בערך כל מה שהוא רוצה בצבע וגורף לא מעט נקודות מהזדמנות שנייה. שאר השחקנים של סרגיי בזרביץ' הוותיק הם בעיקר צוות מסייע שמעלה את הרמה שלו כשצריך. אנדרי וורנצ'ביץ' מצסק"א מוסקבה עוזר למוזגוב בקו הקדמי (5.7 ריבאונדים), אבל מאיים גם מבחוץ ויודע לקלוע סל קריטי כשצריך. דימיטרי חבוסטוב מלוקומוטיב קובאן חולק עם שבד את הקו האחורי ומספק בעיקר יציבות לצד הטירוף של הקלע המשוגע. גם ויטלי פרידזון הוותיק כאן (8.4 נקודות ב-50 אחוזים לשלוש).

 

טימופיי מוזגוב. גורף לא מעט נקודות מהזדמנות שנייה (צילום: FIBA.com) (צילום: FIBA.com)
טימופיי מוזגוב. גורף לא מעט נקודות מהזדמנות שנייה(צילום: FIBA.com)

 

אז לאיזו נבחרת תהיה את הזכות לשחק ביום ראשון בגמר יורובאסקט 2017 מול לוקה דונצ'יץ', גוראן דראגיץ' וחבריהם מסלובניה על הזכות להניף את הגביע הנכסף? תשובות בעוד כמה שעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: FIBA.com
שבד ובראנקו לאזיץ' בשלב הבתים
צילום: FIBA.com
מומלצים