שתף קטע נבחר

"זה כמו שישראל תעלה למונדיאל"

יין הדגל של יקב רקנאטי, ספיישל רזרב, יוצג בתערוכת היין היוקרתית בעולם שתתקיים בניו יורק

אם אתם חובבי יין אמיתיים, אתם ככל הנראה מכירים את מגזין WINE SPECTATOR, המגזין המוביל בעולם בתחום. כחלק ממסורת ארוכת שנים, המגזין עורך בכל שנה תערוכה של מיטב היינות, אלו שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר ועברו ועדות קבלה מחמירות. השנה יוצג בתערוכה יין הדגל של יקב רקנאטי, "ספיישל רזרב 2013", מה שמהווה כבוד גדול עבור היקב הישראלי, שאף זכה להציג בתערוכה בשנה שעברה. אז עד כמה מרגש להתקבל לאירוע היין המוביל בעולם? ומה מאפיין את היין של רקנאטי, שאלפי חובבי יין וגורמים בתעשייה עומדים לטעום השנה?

 

ב-19-20 באוקטובר תתקיים בני יורק תערוכת היין השנתית New York Wine Experience של מגזין היין Wine Spectator, הנחשב מגזין היין המוביל והמשפיע בעולם. מדובר בחגיגה של מפגשים וסדנאות עם שפים נוצצים, לצד טעימות של היינות הטובים בעולם. השנה, לצד יקב רקנאטי הישראלי, יציגו בניו יורק יינות עלית מהיקבים החשובים בעולם, ביניהם שאטו לאפיט רוטשילד, מוטון רוטשילד, בוקסטל, גאיה ועוד.

 

לתערוכה ולאירוע הטעימות מתקבלים 250 יינות בלבד, שנבחרים בקפידה מתוך היינות שקיבלו ציון של 90 ומעלה בסקירה של המגזין. בעקבות אופן הדירוג, יהיה ניתן לפגוש בתערוכה אוסף של יינות מהבצירים המצטיינים לצד יינות נדירים ממרתפי היקבים. על פי גורמים רבים בתעשיית היין, מדובר על המעמד המכובד ביותר שייננים יכולים לשאוף להגיע אליו, ואחד מאירועי היין הנחשבים בעולם.

 

רקנאטי ספיישל רזרב אדום 2013, הנציג בתערוכת 2017 (צילום: בן יוסטר)
רקנאטי ספיישל רזרב אדום 2013, הנציג בתערוכת 2017(צילום: בן יוסטר)

 

גיל שצברג, סמנכ"ל תחום יין ביקב רקנאטי, אומר כי "מדובר בכבוד גדול מאוד. זה המגזין הכי חשוב בעולם בתחום היין. הם מקבלים לטעימה אלפי בקבוקים בשנה, מאלפי יקבים מכל העולם. לכל אזור יש מומחה, הוא טועם את יינות האזור, ולאחר מכן יש ועדות שטועמות ביחד את היינות. כל מי שמקבל ציון 90 ומעלה, נחשב "מועמד פוטנציאלי" להשתתף באירוע. לקבל הזמנה לאירוע כזה, זה מקביל לכך שנבחרת ישראל תעלה למונדיאל".

 

הכל מתחיל במכתב הזמנה רשמי שמגיע בהפתעה

לני רקנאטי, בעלי היקב, משתף כי "כאשר התקבל המכתב הרשמי על היין הספציפי שהתקבל לתערוכה, היתה גאווה לא קטנה והתרגשות גדולה שחלקו אותה כל אנשי היקב, ובייחוד צמד הייננים הראשיים קובי ארביב וגיל שצברג, שעמלו קשה על הכנת היינות, שכן מדובר בעצם בהכרה עולמית שאכן יש פרי לעמלנו".  רקנאטי מוסיף ואומר כי "בעקבות החשיבות הרבה של האירוע חשוב היה לי להגיע ולהציג באופן אישי את יינות היקב".

 

רקנאטי, מבעלי היקב, מציג בתערוכה בשנה שעברה  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
רקנאטי, מבעלי היקב, מציג בתערוכה בשנה שעברה (צילום: יח"צ)

 

השתתפות באירוע - כרטיס כניסה לליגה של הגדולים

"לאירוע מגיעים חובבי יין כבדים מארצות הברית ומכל העולם. כרטיס הכניסה לאירוע יקר והאירוע יוקרתי מאוד", מספר שצברג. "הרבה סומליירים ממסעדות כוכבי מישלן מגיעים לחפש את היין הבא למסעדה, וכל הסקאוטים בענף היין באים למצוא דברים מיוחדים, כך שעצם ההשתתפות באירוע מעניקה חשיפה עצומה וחשובה מאין כמותה. העובדה שאנחנו משתתפים באירוע, ועל אחת כמה וכמה בשנה השניה ברציפות, מהווה כרטיס כניסה למסעדות יוקרה בכל העולם. היקבים המשתתפים באירוע הם הטופ של הטופ העולמי". 

 

שצברג גם מדגיש כי "אנחנו שולחים יין לטעימה כבר הרבה שנים, ובמגזין אוספים תיעוד של הציונים, על מנת לוודא שהיקב הוא אחיד ועקבי, שומר על איכות גבוהה לאורך השנים. אנשי המגזין רוצים לראות ציונים גבוהים באופן עקבי, שלא מדובר על יין 'חד-פעמי'. אין ספק שההשתתפות שלנו כבר פעמיים ברצף באירוע של Wine Spectator היא גושפנקא לזה שיש משהו ביקב שלנו, ושכדאי לשים אליו לב - גם ברמה העולמית".

 

צמד הייננים - גיל שצברג וקובי ארביב (צילום: בן יוסטר)
צמד הייננים - גיל שצברג וקובי ארביב(צילום: בן יוסטר)

 

מהו היין של רקנאטי שזוכה להיות מוצג השנה בתערוכה?

בשנה שעברה הוצג הקריניאן פרא 2014 של רקנאטי, והשנה מדובר על יין הדגל של היקב, ספיישל רזרב אדום 2013, יין המיוצר אך ורק בשנים שבהן איכות היין גבוהה במיוחד. "מדובר על בלנד של היינות הכי טובים שלנו, על פי הבחירה של קובי ארביב ושלי. זה כמו לגרד את הקרם מלמעלה ולעשות את הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות", משתף שצברג.

 

בטעימות שקיים המגזין היין קיבל ציון של 90 נקודות, ובין היתר נכתב עליו כי הוא "עסיסי ועשיר, עם טעמי שזיף אדום ופטל, המציגים חומציות מרעננת. טעמי האמצע מזכירים ליקריץ וסיומת שמבטאת שוקולד ופפריקה". הספיישל רזרב מורכב מקברנה סוביניון, סירה, מרסלאן וקריניאן. מומלץ לשתות עכשיו את היין או לשמור עד 2019.

 

קריניאן פרא, חלק מהסדרה הים תיכונית של יקב רקנאטי (צילום: בן יוסטר)
קריניאן פרא, חלק מהסדרה הים תיכונית של יקב רקנאטי(צילום: בן יוסטר)

 

מה בדבר השנה הבאה? "בינואר שולחים את הבקבוק של שנה הבאה, ואנחנו מתפללים שיעבור את ועדות הטעימה של המגזין, כדי שנוכל לרשום שלוש שנים ברצף בתערוכת היין המובילה בעולם", אומר שצברג.

 

תעשיית היין הישראלית - תעשייה צעירה בצמיחה

ההשתתפות של יקב רקנאטי בתערוכה השנה לצד יקבים ישראלים נוספים, בדומה לאירוע של שנה שעברה, הוא תעודת כבוד אמיתית לתעשיית היין של ישראל. בשנה שעברה אף הקדיש המגזין את כתבת השער שלו לתעשיית היינות המתפתחת בישראל והאיכות המפתיעה שלה. במהלך השנה החולפת, קיים המגזין טעימה של מספר חסר תקדים של יינות ישראלים, מה שמראה על צמיחה בכמות ובאיכות של היינות הישראלים.

 

"אין ספק שישנה עלייה באיכות היין הישראלי ועלייה בהכרה בתעשיית היין מישראל", אומר שצברג בגאווה. "היקבים מישראל מייצרים יינות מצוינים, וההשתתפות של רקנאטי בתערוכה שכזו נותנת גושפנקא לענף כולו. זו תעשייה חדשה יחסית, שמקבלת הכרה בינלאומית בצורה מאוד גורפת".

 

"ככל שעוברות השעות באירוע הטעימות, יותר ויותר אנשים מגיעים לטעום גם את היינות שלנו. רבים עדיין מתפלאים שיש יינות כאלו טובים בישראל, מתעניינים בזנים שגדלים אצלנו, ומתפעלים מאיכות היין וטעמיו", מסכם שצברג.

 

עוד על סדרת יינות הדגל של רקנאטי >>>

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטר
"מדובר בכבוד גדול מאוד"
צילום: בן יוסטר
מומלצים