שתף קטע נבחר

אכזבה ממבצע איסוף הנשק במגזר: רק 14 אקדחים הוחזרו

מחר יסתיים המבצע להחזרת נשק לא חוקי - והשלל דל. "הכישלון נבע מכך שהרבה תושבים לא מאמינים בדרכה של המשטרה", אמר תושב אום אל פחם. המשטרה: "קוראים שוב לכל מי שמחזיק בנשק לא חוקי למסור אותו ללא הליכים משפטיים"

 

 

חלק מכלי הנשק שהוחזרו במהלך המבצע ()
חלק מכלי הנשק שהוחזרו במהלך המבצע

המבצע שיזם המשרד לביטחון פנים בשיתוף פעולה עם המשטרה לאיסוף כלי נשק לא חוקיים מהחברה הערבית לא הצליח. המבצע החל ביום ראשון שעבר ויסתיים מחר (יום שלישי). על פי נתוני המשטרה עד כה הוחזרו רק 14 אקדחים, שני רימונים וכמות קטנה של תחמושת. אחד האזרחים החזיר זביל של טיל לאו.

 

במשטרה אמרו היום כי "חלק מכלי הנשק הוחזרו על ידי אזרחים מהמגזר היהודי ששמעו על המבצע". עוד ציינו במשטרה כי "המבצע ממשיך עד מחר (שלישי). אנו קוראים שוב לכל מי שמחזיק בנשק לא חוקי למסור אותו ללא הליכים משפטיים. זה הזמן לנצל את המבצע המיוחד שעשינו. אין חובה להזדהות בעת החזרת כלי הנשק".

 

אום אל פחם היא אחת הערים שהשתתפה במבצע. גם העירייה הצטרפה לקריאה להחזיר את כלי הנשק ולנצל את החלטת המשטרה שלא יהיו הליכים משפטיים. בפועל, מעט מאוד אנשים ניצלו את המבצע.

 

"בעיר שלנו יש הרבה כלי נשק שמאיימים על חיינו", אומר סעיד מחאמיד, תושב אום אל פחם. "לצערי המבצע הזה לא יכול למגר את תופעת האלימות והפשיעה. בושה למערכת המשטרתית שאין לה את הכוח להשתלט על העבריינים שיורים. יש גם רוצחים שעדיין מסתובבים חופשי. בדרך הזו לא תהיה מסירת כלי נשק ואמצעי לחימה. מספר כלי הנשק שהוחזרו במהלך המבצע הזוי מאוד. על המשטרה והמשרד לביטחון פנים להבין שהכשלון הזה נבע מכך שהרבה תושבים לא מאמינים בדרכה של המשטרה. מה שרואים בשטח זה זלזול באזרחים הערבים ובמיגור תופעה האלימות".

 

הודעת המשטרה והמשרד לביטחון פנים על המבצע ()
הודעת המשטרה והמשרד לביטחון פנים על המבצע

תושב המשולש הוסיף: "זה מבצע מדהים שאני יכול להעריך אותו, ולא משנה כמות כלי הנשק שנמסרה, העיקר כאן הוא הלחימה באלימות, בכל דרך שהיא. צריכים להמשיך עד שינקו את היישובים הערבים מכלי הנשק שרוצחים אנשים, לא צריכים לפחד מאף פושע. אם נהיה יחד אז אנחנו יכולים להתגבר ולהגיע לתוצאות טובות".

 

רים מקלנסווה אמרה: "גם במהלך ימי המבצע היו אירועי ירי בכמה יישובים ערביים. אנחנו בעד המבצע ולא מתנגדים לו אבל זה לא מספיק. אנחנו מרגישים שהמשרד לביטחון פנים והמשטרה רוצים להגיד לנו שהם עשו את עבודתם ואחרי זה להאשים אותנו בכישלון כדי להתנער מכל אחריות. אנחנו לא יכולים להילחם ביורים ובפושעים, הם עלולים לפגוע בנו, כמו שקורה אצלנו. המשטרה צריכה לתת לנו פתרון, המבצע הזה לא יוביל אותם לדרך הנכונה. אני מאשימה גם את היורים שלא דופקים חשבון לאף אחד. הם הגזימו והגיע הזמן שיהיה לנו מאבק חזק, רציני ומתמשך, רק אז נוכל להילחם באלימות ובפשיעה. כל עוד שומעים רק סיסמאות ונאומים אז העבריינים ימשיכו לשלוט".

 

מהמשרד לביטחון פנים נמסר בתגובה: "המבצע הזה התקיים לא כדי להתנער מכל אחריות אלא כחלק מהפעילות המבצעית לאכיפת כלי נשק לא חוקיים. במהלך המבצע היו כמה אזרחים שמסרו את נשקיהם. המשרד עומד בהבטחתו שלא יינקטו צעדים משפטיים נגד בעלי כלי הנשק שנמסרו".

 

ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל פועלת כל העת כנגד אחזקה, סחר ושימוש באמצעי לחימה - פעילות שקצרה במהלך השנים האחרונות הישגים דרמטיים, הן בצמצום כמויות אמצעי הלחימה והן במיצוי הדין עם אלו המחזיקים בהם. פעילות זו הניבה פרי גם בהשפעה המתמשכת על כמות אירועי הירי, לצד סיכול אירועי טרור ופשיעה חמורה.

 

 

"כחלק ממאמצי מניעה לצד פעילות האכיפה ולבקשת ראשי המגזר הערבי הסכים פיקוד המשטרה והמשרד לביטחון פנים למהלך אזרחי שבו תינתן חנינה למי שיסגיר אמל"ח מרצונו במסגרת המבצע, כמקובל במבצעי איסוף הציוד ואמל"ח דומים שנערכו בעבר. איסוף אמצעי הלחימה מתנהל תוך חסינות פלילית מטעם היועמ"ש לממשלה - הן למסגיר האמל"ח והן לרשות שמחזיקה בו עד שהיא פונה למשטרה לקחתו. נדגיש כי המשטרה איננה מבססת את הצלחת המאבק באחזקת אמל"ח על מהלך אזרחי מבורך זה, אלא בעיקר על פעילות מבצעית מתמדת, פעילות מורכבת ושיטתית, שעיקרה איסוף מודיעין ואכיפה נחושה. פעילות זו התנהלה בעבר, ותמשיך להתנהל גם בעתיד ביתר שאת, כנגד מחזיקי אמל"ח במגזר הערבי ובכלל".

 

מקרן אברהם נמסר: "מחר צפוי להסתיים מבצע ראשון מסוגו לאיסוף נשק בלת חוקי בישובים ערבים. לדעת קרן אברהם זהו מהלך חשוב ונכון - אבל חייב להיות רק צעד ראשון בין סדרה ארוכה של מבצעים דומים לאיסוף נשק תוך רכישת אמונה של החברה הערבית במהלך. הכרזה של המשטרה על מבצעי איסוף עתידיים, תוך הקפדה על שקיפות ציבורית בנוגע למועדיהם ותוצאותיהם לאורך זמן, לדעתנו צפויים ליצור מומנטום שיעודד אזרחים נוספים להחזיר את נשקיהם וייצור לחץ ציבורי לעשות זאת".

 

"קיום כנסים ומפגשים ביישובים ערביים שיעודדו את השיח הציבורי בנושא והמשך עבודה משותפת עם ההנהגות המקומיות יקדמו אף הם תוצאה זהה. קרן אברהם קוראת למנהיגים ולמובילי הדעה בחברה הערבית לפעול להצלחת המהלך בשל חשיבותו הקרדינלית למיגור הפשיעה והאלימות בישובים הערבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים