שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    יוצאים לאכול: 16 מקומות חדשים בארץ
    מעדנייה משוחזרת בקיבוץ גשר, טברנה יוונית כשרה בנתניה, בר בירה במחירים של עד 50 שקלים ברחובות, גלידריית בוטיק בראש פינה וגם חומוסייה בשוק לוינסקי בתל אביב: 16 מקומות חדשים בארץ שכדאי לכם להכיר

    מלכה כהן

    מעדנייה מקומית המתפקדת גם כמאפייה באזור עמק המעיינות בקיבוץ גשר, ששוחזרה בחלל של מאפייה משנת 1924. צפו.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
    חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 04-6752237, חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-15:00 (שעות פתיחה בחול המועד סוכות: 10:00-17:00, בערבי חג 10:00-15:00.
     

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

      

    ראיסה

    מסעדתו החדשה של השף אורי לוי ("הרברט סמואל") ושותפיו המגיעים מעולם חיי הלילה. התפריט מחולק כאן לקטגוריות: מאזטים, נשנושים, יבשה וים והוא מבוסס על המטבח המקומי.

    ארוחת שרינג במסעדת "ראיסה" ביפו (צילום: דרור עינב)
    ארוחת שרינג במסעדת "ראיסה" ביפו(צילום: דרור עינב)
     

     (צילום: דרור עינב)
    (צילום: דרור עינב)

    המסעדה נמצאת בלבו שוק הפשפשים ביפו, בחלקו הפינתי של רחוב יהודה מרגוזה, ומציעה מנות פתיחה כמו "המזטים של יפו" (18-12 שקלים), נשנושים כמו 200 גרם דגי רשת מטוגנים (56 שקלים), מנות ים כמו גירוס פירות ים (72 שקלים) ומנות בשר כמו קבב עיראקי (64 שקלים) ועראייס בפרנה מרוקאית (58 שקלים).

     

    רבי יוחנן 8 יפו 03-6202262, כל ימות השבוע בין השעות 24:00-12:00, לא כשר

     

    Copper

    לאונג'-בר חדש שנפתח במגדל האופרה בתל אביב ומגיש תפריט צרפתי-ישראלי של השף בן מינדלין ("הרברט סמואל", "משייה").

     (צילום: מיטל סולומון)
    (צילום: מיטל סולומון)

    תוכלו למצוא כאן ממנות כמו אספרגוס צלוי בגבינת בושה (58 שקלים), טרטר בקר (57 שקלים), ברווז ופריקי (92 שקלים), פילה בקר מגולגל בקרם בוטנים, ויסקי ורום (72 שקלים), פיצה בשר (66 שקלים) ועוד, ובכל מנה כמעט יש טוויסט לא שגרתי.

     (צילום: מיטל סולומון)
    (צילום: מיטל סולומון)

    הרברט סמואל 60 תל אביב 050-4000467, ראשון-שבת 2:00-12:00, לא כשר

     

    אבאל'ה

    מסעדת תבשילים וכריכים חדשה בניחוח טוניסאי עם מטבח פתוח, שנפתחה בבאר שבע ומגישה תפריט בשרי שמשתנה מדי יום לפי מצב הרוח של הבעלים. כבר בכניסה למקום ישאלו אתכם אם אתם מעדיפים "סנדוויץ', צלחת, לשבת או לקחת", ותשובתכם היא שתקבע את סוג הארוחה שתקבלו (אז תחשבו טוב-טוב לפני שאתם עונים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    התפריט עצמו כולל קוסקוס וחריימה, קציצות בקר ומנות ביתיות נוספות, שמוצעות בעסקית הכוללת מנת בשר עם תוספת, לחם, סלט ושתייה ומחירה 40 שקלים בלבד. אם תזמינו כריך (40-30 שקלים), הוא יגיע בתוך חצי כיכר לחם ביתי לבן שנאפה במיוחד עבור "אבאל'ה" (ולא, לא מדובר בלחם אחיד רגיל).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בימים שבהם יש משחקי כדורגל "אבאל'ה" הופך למקום הכי נכון לצפות בו במשחק; המשחקים מוקרנים על גבי מסכים רחבים, והאוהדים זוכים לפינוקי ערק לאורך כל המשחק לצד מבחר טאפאס (25-10 שקלים) ובירות ב-10 שקלים. בימי שישי מתקיימת במקום "מסיבת תה" שכוללת מאכלי עדות והמון ערק (הלוא הוא התה).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    רינגלבוים 10 באר שבע 08-6812210‏, ראשון-חמישי 23:00-11:30, שישי 15:00-11:30, כשר

     

     

    מבסוטה

    חומוסייה צמחונית חדשה נפתחה בשוק לוינסקי בתל אביב, ומקימיה הם שלושה חברים - שני ירושלמים ואחד מהגליל: יותם וסלי, שמגיע מתחום ניהול מסעדות, גדי גולבסרג, שמביא למקום החדש את המתכון הסודי של חומוס "בן סירא" המפורסם מירושלים, ואיתי גונן.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בתפריט ההרצה מנות חומוס שמוגשות עם שלושה סוגים של חריף, חמוצים, פלפלי שיפקונית ופיתות שעוברות אפייה סופית במקום. מלבד החומוס יש כאן גם סלטים (26-10 שקלים), לביבות עיג'ה מתפוח אדמה וזוקיני המוגשות עם סלט קטן וציזיקי (32 שקלים) ומג'דרה עם בצל מקורמל. מי שאינו מעוניין בפיתות יכול להזמין צלחת ירקות לניגוב לצד החומוס. בהמשך יתרחב התפריט, והמקום מתוכנן לפעול גם בשעות הערב ולהציע ג'חנון בשבת וחמין בחורף.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בינתיים אתם מוזמנים לטעום מהחומוס הירושלמי שמוצע במנות כמו חומוס גרגירים, חומוס פול, חומוס מסבחה (24 שקלים) וקומפלט (28 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    לוינסקי 39 תל אביב 054-4425033, ראשון-חמישי 18:00-11:00, לא כשר

     

    Malik

    בר-מסעדה חדש שנפתח ברחובות ומביא לעיר את הווייב האתני שנעלם ממנה עם סגירתה של ה"חמארה" הרחובותית המגניבה. שימי בן זקן בנה את התפריט של המקום, ועל המטבח מפקד השף של ה"חמארה" - אבישי מסיקה, שמגיש אוכל בלאדי באווירה אוריינטלית עם קו מוזיקלי שעובר בארצות הבלקן, בטורקיה ובמדינות ערב.

     

    בניסיון לספק לסועדים את חוויית השרינג האופנתית, התפריט בנוי ממנות ביניים פשוטות כמו פלפל שושקה קלוי עם גבינת פטה, שאטה ושמן זית (16 שקלים), חציל קלוי עם טחינה שחורה, שמנת חמוצה ועשבים (24 שקלים), פאקורה ירקות עם ראיטה מלפפונים (33 שקלים), טרטר דג ים (28 שקלים), כריך סליידר כתף וקורנישונים (49-28 שקלים), דג בטמפורה בסגנון תאילנדי (38 שקלים) ועוד. 

     

    כמו כן מוצע תפריט קוקטיילים אניסיים, ובקרוב מתכננים לפתוח כאן במסורת של חגיגות שישי בצהריים.

     

    הרצל 213 רחובות 072-3922135‏, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי-שבת 2:00-11:00, לא כשר

     

    Cremapina Gelato Room

    גלידרייה חדשה בראש פינה, המתמחה בייצור גלידה איטלקית בטעמים מיוחדים כמו מסקרפונה עם ריבת תותים, היער השחור וריבת פירות יער, ערמונים וקרם אגוזים, שוקולד שקדים וקרמל, בננה קשיו וקרמל מלוח ועוד. לכבוד חגי תשרי מייצרים כאן גלידות בטעמים מיוחדים אפילו יותר, המתכתבים עם החגים, כמו סורבה רימונים, גלידת דבש, גלידת תפוח בדבש וגלידת שוקולד בדבש.

     (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    רחוב הגליל (מול המשטרה) ראש פינה, 04-6610692, ראשון-שבת 24:00-10:00, לא כשר

     

    ברבאטוב

    בר חדש של השף אוהד אמזלג ושל איש העסקים ערן אביטל, המציע אווירה ביתית ותפריט כריכים ומנות ראשונות שחלקן יוצאות מתוך המעשנה שפועלת במקום. בין המנות שבתפריט ההרצה: כריך בשר צלעות (36 שקלים), כריך חזה אווז וקורנביף (36 שקלים), כריך שווארמה (39 שקלים), סלט לימה ועגבניות מדורה (52 שקלים) ופלטת בשרים מעושנים עם זיתים ועלי גפן (75 שקלים).

     (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)

    בעתיד מתכנן אמזלג לארח במקום שפים מובילים ולהקרין משחקי ספורט על גבי מסכי ענק.

     (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)
     

    הידידות 9 הוד השרון 058-6522222, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ"ש-23:00, כשר ללא תעודה

     

    סופלקי

    השף אורי ארנון חבר ליזם הנתנייתי ג'וני גלעדי בתיה ופתח טברנה יוונית כשרה במפרץ בלו ביי שבחוף ימה הצפוני של נתניה. עבור ארנון, שגדל בדרום תל אביב בין העולים מסלוניקי, מדובר על הגשמת חלום ילדות. עבור בלייני העיר זה עתיד להיות מקום שיגרום לקיץ להימשך לאורך כל השנה: הטברנה המעוצבת עם הרבה כחול ולבן, ומציעה כ-200 מקומות ישיבה הממוקמים על קו המים.

     

    במקום החדש יוגש תפריט יווני שרקח השף עם מבחר מאזות כמו ציזיקי, פאבה, טארמו סלטה (40-30 שקלים) שיכולים להגיע גם במגש טעימות של עשרה מאזטים (178 שקלים). בנוסף, מציעים שם מנות עיקריות (200-100 שקלים) בהן גירוס טלה (42 שקלים) ומאפה פילו עם פטה טבעונית ודבש (42 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    תמצאו שם גם כמה סוגים של סופלקי, מוסקה (69 שקלים) וממולאים כמו דולמה (עלי גפן ממולאים), אבל גולת הכותרת היא ללא ספק הוויטרינה שניצבת בכניסה למקום ובה נחים דגים טריים הנמכרים לפי משקל. עבור אלה שמחפשים בילוי אלכוהולי יותר - יש במקום שני ברים ענקיים בהם יוגשו קוקטיילים על בסיס משקאות אניס ויינות ישראליים.

     

    המלכים 35 חוף בלו ביי נתניה 09-7702080, ראשון-חמישי 02:00-12:00, שישי 16:00-12:00, מוצ"ש-02:00, כשר

     

    סביח פרישמן

    "סביח פרישמן" ממשיך להתרחב - סניף חמישי נפתח בקריית אונו. התפריט כאן זהה לזה של סניף האם בפינת הרחובות דיזנגוף ופרישמן בתל אביב, והוא כולל סביח בפיתה רגילה (22שקלים), בפיתה מקמח מלא (23 שקלים), בפיתה נטולת גלוטן (24 שקלים), או סביח בצלחת (22 שקלים) וקינוחים כמו בוואריה, מוס ומלבי.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    תמצאו כאן גם את המנות המיוחדות של "סביח פרישמן", כמו סביח גבינה, שבו את החומוס מחליפה גבינת פטה (23 שקלים), פלאפל פרישמן (1.5 שקלים לכדור בודד, 19 שקלים למנה בפיתה ו-29 שקלים למנה בצלחת) וסיגרים במילוי תפוח אדמה (2 שקלים ליחידה או 10 שקלים ל-7 יחידות).

     

    שלמה המלך 37 קריית אונו 03-9284488, ראשון-חמישי 24:00-8:30, שישי 16:00-9:00, כשר

      

    The Queen

    "דה קווין", על פי ההגדרה, היא קודם כול מסעדה. המראה החיצוני שלה אומנם מזכיר פאב אנגלי כפרי, אבל באופיה הקולינרי היא בר-מסעדה ישראלי לגמרי. המקום הזה הוא ממלכתם של דוד נברסדיאן וטשה פיינגולד. פיינגולד מביאה עימה ניסיון מכובד בהקמה ובניהול של מסעדות (היא הקימה יחד עם עוד כמה שותפים את רשת המסעדות Bekitzer שבסנט פטרסבורג, שמגישה אוכל רחוב ישראלי). אחרי סיבוב מקצועי בסנט פטרסבורג היא התגוררה באנגליה, התאהבה בממלכה הבריטית ובאוכל שיש בה, והחליטה להביא פיסה קטנה ממנה לגבעתיים.

     (צילום: George Dement)
    (צילום: George Dement)

    מי שבנה ל-The Queen את התפריט הוא נתנאל קפיטן, שעשה מיקס בין שתי ארוחות בוקר: אנגלית (56 שקלים) וטבעונית (42 שקלים), שמוגשות כל היום, לבין סלטים, כריכים (58-32 שקלים), פלטת נקניקים (64 שקלים), מנות "ליד הבירה" וכמה מנות הודיות טבעוניות. מבחר העיקריות שבתפריט כולל גם כמה מנות פחות שגרתיות כמו "קונפי ברווזבורגר" (54 שקלים), סטייק שניצל (42 שקלים) ופאי רועים (36 שקלים).

     

    כצנלסון 109 גבעתיים 058-6206221‏, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שישי-שבת 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

       

    Pa Shoot

    מקום חדש שנפתח בכניסה לשכונת כרמליה בחיפה, השייך לתומר חיים ושי וקראט, הבעלים של סנדוויצ'יית "סבתא" הסמוכה. המקום הוא למעשה הגרסה המעודכנת של דוכן השייקים "פרייה" שפעל שם בעבר.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    השייקים המיוחדים נותרו במקום החדש כפי שהיו (29-27 שקלים), ואילו התפריט סובב סביב תנור האבן והפלנצ'ה והוא כולל שתי וריאציות של ארוחות בוקר פשוטות וזולות המוגשות כל היום (37-25 שקלים), חמש מנות צמחוניות וטבעוניות (37-29 שקלים), לברק בתנור (49 שקלים), סלמון בתנור (57 שקלים), חזה עוף (39 שקלים) ומינוט סטייק סינטה עם ביצת עין (49 שקלים). את המנות תקבלו בצלחות נירוסטה או בקופסאות קרטון, למעוניינים בטייק אווי.

     

    צפרירים 2 חיפה 04-8201122‏, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 16:00-9:00, כשר ללא תעודה

     

    בירה נקודה

    בר בירה חדש שנפתח בצמוד למוסד הרחובותי "הרצל". עומר כהן, שהקים את הבר, החליט לפתוח מקום שיציע לסטודנט התפרן (ויש בעיר לא מעט סטודנטים) בירה קרה בסוף היום - שמחירה יחד עם נשנוש יעלה מקסימום 50 שקלים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    במקום של עומר יש 26 ברזי בירה, והמשקה נמזג לכוסות פלסטיק ממוחזרות. בנוסף לזה הוא מציע 150 בקבוקי בירות בוטיק. השירות הוא שירות עצמי על מנת להוזיל את העלויות ולאפשר את המחירים הנגישים. שליש בירה יעלה כאן 19-13 שקלים, חצי ליטר יעלה 27-21 שקלים, והנשנושים שבצד מסופקים על ידי "הרצל" הסמוך ובמחירי "הרצל".

     

    הודות לפטנט המיוחד שברזי הבירה מאובזרים בו, אפשר גם לקנות כאן בירה לדרך, שתימזג לתוך בקבוק ממותג מפלסטיק ממוחזר בנפח של ליטר (40-30 שקלים). המיחזור בא לידי ביטוי גם במבנה עצמו - כהן בנה את המקום לבדו והשתמש בחומרים ממוחזרים בלבד.

     

    הרצל 209 רחובות 054-6853386‏, ראשון-חמישי 01:00-12:00, שבת 1:00-19:00

     

    Beer Point

    הסניף הרביעי של רשת חנויות בירה To Go. במקום יש 28 ברזי בירה, שאותה אפשר למזוג לתוך בקבוקי פלסטיק ממותגים בנפח חצי ליטר או ליטר וחצי. הודות לפטנט מיוחד - הבירה מבוקבקת בצורה הרמטית השומרת על טריות הבירה.

     (צילום: איליה מויסייב)
    (צילום: איליה מויסייב)

    המחירים המוצעים כאן נוחים גם לקהל הסטודנטים. למשל, ליטר בירת הוגרדן או לף יעלה רק 40 שקלים, וטווח המחירים הכללי של כל הבירות נע בין 58-32 שקלים לליטר ו-82-48 שקלים לליטר וחצי. אם מתחשק לכם לשתות את הבירה במקום ולא לקחת אותה טייק אווי, תוכלו לשבת לצד אחד השולחנות ולקבל כוס פלסטיק מלאה בבירה, נשנושי בר וחטיפים (21-8 שקלים).

     

    בנוסף לזה נמכרים כאן 100 סוגים של בירה בבקבוק, מבחר התחלתי שעתיד להתרחב ולהגיע בסופו של דבר ל-200 סוגים. יש כאן בירות מכל העולם: צ'כיות, בלגיות, גרמניות, איטלקיות, אוסטריות וגם בירות בוטיק ישראליות. גם מבחינת סוגי הבירה יש כאן הכול מהכול ובגדול - בהירות, כהות, לא מסוננות, בטעמים מיוחדים (כמו דובדבן או דבש) ועוד.

     

    שדרות יצחק רגר 50 באר שבע 08-6676646‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 17:00-10:00, שבת 23-20 שקלים

      

    55 בירה אוכל ובירה

    רשת הברים "55 בירה אוכל ובירה", שנפתחה ב-2012 על ידי היזם ואיש העסקים איציק אדרי (מבעלי "טמפל בר", Black ו"טרנטינו"), מגיעה לראשונה לצפון, למתחם יס פלאנט "מול זיכרון".

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    הפאב החדש משתרע על שטח של 230 מ"ר בפנים ו-100 מ"ר במרפסת בחוץ, ויש בו 150 מקומות ישיבה ובמה מבודדת לאירועים פרטיים היכולה לארח עד 25 איש. כמו בסניפים האחרים גם כאן יש מסכי ענק המשמשים להקרנת שידורי ספורט ו-55 ברזי בירה. בגזרת האוכל המקום מציע עסקיות בימים ראשון-חמישי בין השעות 20:30-17:00, ובימי בשבת בין השעות 18:00-12:30.

     

    מתחם יס פלנט מול זכרון יעקב 072-3935191, ראשון-שישי 2:00-17:00, שבת 2:00-12:30, לא כשר

     

    Home'is

    בית הקפה החדש - הרביעי במספר - של זוהר גבאי ויעל סער. המקום הזה הוא החוליה החסרה של אחד ממתחמי הבילוי היותר מעניינים בכפר סבא, שכולל את קפה "המדרחוב", את "מתתיהו" ואת HIsha Bar, השייכים גם הם לבנות הזוג וממוקמים בסמיכות זה לזה.

     

    לעומת שלושת אחיו הבוגרים, Home'is מציע קונספט שנקרא "בוקר כל היום" וכולל ויטרינה של מאפים מלוחים ומתוקים וארוחות בוקר בהרכבה אישית או במנות קומפלט. בשעות הצהריים יש במקום עסקיות נדיבות, ובערב מוגשים קוקטיילים ויין לצד נשנושים קטנים ושווים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    המקום משקיף אל המדשאות של המדרחוב ואל שלושת העסקים האחרים של סער וגבאי, והוא כולל תפריט המחולק למנות Easy Morning כמו ביצת עין ובייקון (42 שקלים), פנקייק עם פירות ומייפל (42 שקלים) ומנות Brunch כמו סאלוט (65 שקלים) הכולל שתי ביצים, גבינת גראנה פאדנה, ארטישוק, יוגורט ויין לבן, סלט עגבניות וכדור מוצרלה מצופה בפיסטוקים.

     

    בנוסף, יש כאן מנות חלוקה כמו טרטר טונה אדומה (49 שקלים) ומנות גדולות כמו ריזוטו קוקוס (59 שקלים), רושטי בטטה ותפוחי אדמה (59 שקלים), פיש אנד צ'יפס (59 שקלים) ולינגוויני עם טונה צרובה (71 שקלים).

     

    דוד אלעזר 8 כפר סבא 09-7412042‏, ראשון-חמישי 23:00-7:30, שישי 16:00-7:30, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "יוצאים לאכול: 16 מקומות חדשים בארץ"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: בן יוסטר
    כריך עם כל טוב בברבאטוב בהוד השרון
    צילום: בן יוסטר
    מומלצים