שתף קטע נבחר

התשובה לטראמפ: שחקני הפוטבול כרעו ברך במהלך נגינת ההמנון

המאבק בין נשיא ארה"ב לספורטאים האפרו-אמריקנים מחריף: לאחר שטראמפ קרא לחרם על ליגת הפוטבול בגין "חוסר כבוד לדגל ולמדינה", הגיעה המחאה: יותר מ-100 שחקנים סרבו לעמוד במהלך נגינת ההמנון

 

 

מחאת שחקני הפוטבול נגד טראמפ, היום באצטדיון וומבלי (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאת שחקני הפוטבול נגד טראמפ, היום באצטדיון וומבלי(צילום: AP)

המאבק בין דונלד טראמפ לספורטאים האפרו-אמריקנים בארה"ב הולך ומחריף. לאחר שנשיא ארה"ב קרא לחרם על משחקים בליגת הפוטבול האמריקנית (NFL) וטען כי השחקנים מפגינים "חוסר כבוד לדגל ולמדינה", מחו לאורך היום למעלה מ-100 שחקני פוטבול נגד טראמפ כשכרעו ברך במהלך נגינת ההמנון טרם המשחקים שנערכו בליגה.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

המחאה החלה במפגש בין קבוצות בולטימור רייבנס וג'קסונוויל ג'אגוארס באצטדיון וומבלי בלונדון. שחקנים נוספים באותן קבוצות, וכך גם הבעלים של הג'אגוארס, שאהיד חאן, שתרם מיליון דולר לוועדת ההשבעה של הנשיא, העדיפו למחות בדרך אחרת ונעמדו שלובי ידיים לאורך ההמנון. בהצהרה שפרסמה בולטימור רייבנס בעקבות המחאה נמסר: "אנחנו מודעים להשפעה של השחקנים שלנו, מכבדים את ההפגנה שלהם ותומכים בהם ב-100 אחוז. כל הקולות צריכים להישמע. זוהי דמוקרטיה ברמה הגבוהה ביותר שלה".

 

בהמשך הערב נערכו תשעה משחקים נוספים במסגרת המחזור השלישי ב-NFL וברבים מהם נראו מחזות דומים, כאשר עשרות שחקנים מקבוצות שונות כרעו ברך בזמן ההמנון

 

ארון רוג'רס, הקוורטרבק של גרין ביי פאקרס ואחד הכוכבים הגדולים של הליגה, פרסם במקביל למשחק תמונה בחשבון האינסטגרם שלו שבה הוא נראה כורע ברך עם כמה חבריו לקבוצה. לצד התמונה כתב: "אחדות, אחוות אחים, משפחה, מסירות, אהבה".

 

"אם אוהדי הפוטבול יסרבו ללכת למשחקים עד שהשחקנים יפסיקו להפגין חוסר כבוד לדגל ולמדינה שלנו תראו שינוי מתרחש", כתב טראמפ בטוויטר - וגייס שוב את המדד הכי חשוב בעיניו להצלחה: הרייטינג. "לפטר או להשעות! מספר הצופים ב-NFL והרייטינג של הליגה נמצאים בירידה גדולה. כן, המשחקים משעממים, אבל רבים נמנעים מלהגיע כי הם אוהבים את המדינה שלנו. הליגה צריכה לתמוך בארה"ב".

 

#unity #brotherhood #family #dedication #love #

A post shared by Aaron Rodgers (@aaronrodgers12) on

 

 

טראמפ נגרר בסוף השבוע לעימות עם הכדורסלן סטף קרי, כוכבה של אלופת ה-NBA גולדן סטייט, אחרי שהאחרון הביע התנגדות לביקור המסורתי שהקבוצה אמורה לערוך בבית הלבן מתוקף זכייתה באליפות. הצהרתו של קרי באה על רקע המתיחות בין הקהילה האפרו-אמריקנית לטראמפ, שנתפש בעיני רבים מהמשתייכים אליה כגזען. בתגובה צייץ טראמפ כי ההזמנה מבוטלת וכי הגעה לבית הלבן היא כבוד.

 

בעקבות הציוץ של טראמפ נגד קרי פרסם לברון ג'יימס, הנחשב לכדורסלן הטוב בעולם ומשחק בקליבלנד קבלירס מה-NBA, ציוץ משלו נגד טראמפ. "בטלן שכמוך", כתב לו, "ביקור בבית הלבן היה כבוד גדול עד שאתה הגעת!".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 

בעודו מתעמת עם השניים עורר טראמפ גם את מחאת שחקני הפוטבול האפרו-אמריקנים נגד היחס לשחורים. המשתתפים במחאה כורעים ברך בזמן נגינת ההמנון האמריקני במקום לעמוד ולכבד את ההמנון ואת הדגל.

 

במהלך עצרת באלבמה אתמול אמר טראמפ: "נכון שהיה נהדר לוּ כשמישהו מזלזל בדגל שלנו היה אחד מבעלי הקבוצות בליגה אומר 'תורידו מיד את הבן זו** הזה מהמגרש. הוא מפוטר!'. אפילו אם מדובר בשחקן אחד בלבד, הקהל צריך לעזוב את האצטדיון. אני מבטיח שהדברים ייפסקו. פשוט קומו ותעזבו".

 

נשיא ליגת הפוטבול, רוג'ר גודל, אמר כי "הערות מפַלגות כאלה מבטאות זלזול מצער בענף כולו ואי הבנה של הכוח החיובי שהקבוצות מייצגות בקהילה שלהן".

 

מחאת הספורטאים השחורים קיבלה חיזוק גם מתחום הבידור: המוזיקאי סטיבי וונדר ירד הלילה על ברכיו במהלך פסטיבל בניו יורק. "אני יורד על ברכיי עבור אמריקה", אמר הזמר המוערך. "לא רק ברך אחת, אני יורד על שתי הברכיים שלי. שתי הברכיים בתפילה עבור כדור הארץ שלנו, העתיד שלנו, המנהיגים שלנו והעולם שלנו. אמן". וונדר יצא במהלך ההופעה גם נגד השנאה המתגברת בארצות הברית ונגד דעות קדומות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
המחאה של שחקני הפוטבול
צילום: AP
מומלצים