שתף קטע נבחר

רפורמות בהיקף 720 מיליון שקל במשרד השיכון

הממשלה נערכת לגל של בנייה? ועדת הכספים אישרה שורת רפורמות בתוכניות העבודה של משרד השיכון, שעיקרן פיתוח קרקעות לבנייה למגורים והכנת תשתיות. רוב התקציבים הופנו לעסקאות של הדיור הציבורי

שורה ארוכה של רפורמות בתוכניות העבודה של משרד הבינוי והשיכון, אושרו היום (ג') בוועדת הכספים. הרפורמות, בהיקף כולל של כ-720 מיליון שקל, מתוכננות בכ-10 תוכניות עבודה של המשרד, שעיקרן פיתוח קרקעות לבנייה למגורים והכנת תשתיות. רוב התקציבים הופנו לעסקאות של הדיור הציבורי.

 

המימון צפוי להגיע מרזרבות שבתקציב המשרד, התאמות הנדרשות בתקציב הפיתוח של המשרד והכנסות ממכירת דיור ציבורי לדייריו. הרפורמות אושרו לבקשת המשנה לממונה על אגף התקציבים באוצר, יואל נווה. 

 

הרפורמה בתוכנית הראשונה תתבצע במסגרת פיתוח קרקעות לבנייה חדשה למגורים ביישובים עירוניים בהיקף כחצי מיליארד שקל. עבודות אלה מתבצעות ישירות בידי המשרד באזורי המרכז והעדיפות הלאומית.

 

הרפורמה השנייה כוללת הכנת תשתיות לבנייה חדשה ביישובי מיעוטים. השינויים נועדו לתקצב הרשאות בסך כולל של כ-40 מיליון שקל. הרפורמה השלישית נדרשת כדי להפחית בהרשאות להתחייבות בהיקף של 215 מיליון שקל, כתוצאה מהעברת עבודות הפיתוח מניהול ישיר של המשרד לניהול בידי חברות מנהלות.

 

הרפורמות הרביעית והחמישית נועדו למימון התחדשות עירונית בפריפריה והסכמי גג בהיקף של כ-60 מיליון שקל, וקידום תכנון ופיתוח הקרקעות לבנייה חדשה למגורים במסגרת משקים סגורים, בהתאמה.

 

הרפורמה השישית מיועדת למימון הקמת מוסדות ציבור בתוכניות התחדשות עירונית, בהתאם לתקן הנדרש ואמורה לחסוך הוצאות של כ-50 מיליון שקל.

 

רפורמות בדיור הציבורי

ארבע הרפורמות הנותרות יבוצעו לטובת שינויים בתוכניות העבודה לטיפול בתחומי הדיור הציבורי, המתחייבות מאחריות משרד השיכון. הרפורמה השביעית תתמקד בשינוי ההסכם עם חברת עמידר לטובת ניהול הדירות כנגד הכנסות משכר דירה, ותכלול חידוש הסכם הניהול של הדיור הציבורי למשך חמש השנים הבאות, שעלותו אמורה לכסות הרשאה להתחייבות בסך של כמיליארד שקל.

 

מכאן נובעת גם הרפורמה השמינית, שעולה מההסכם עם חברת עמיגור - חברה בת של הסוכנות היהודית, שאחרי הקמת המדינה חלקה עם עמידר הממשלתית את הטיפול בדיור העולים החדשים. רפורמה זו נוגעת לניהול הדיור הציבורי שבבעלותה החברה וגם במקרה זה יתבצע הניהול מהכנסות שכר הדירה.

 

הרפורמה התשיעית נוגעת לתחזוקת הדיור הציבורי, המחייבת לייקר את עלות האחזקה והשיפוץ של הדיור המתיישן בכ-20 מיליון שקל. עלויות המתייקרות הביאו לצורך ברפורמה האחרונה, שנועדה לחסוך בהוצאות מההכנסות המתקבלות ממכירת הדירות לדיירים הוותיקים מכוח חוק מכר הדיור הציבורי. עם זאת, בתוכנית שאושרה בוועדה נועדה לכסות הוצאה של 175 מיליון שקל לרכישת דירות לזכאים הממתינים לדיור הציבורי כנגד ההכנסות בפועל שהתקבלו עד כה ממכר הדירות.

 

בנוסף לרפורמות, אישרה היום הוועדה העברה תקציבית בסך 23 מיליון שקל על חשבון הפיצויים המגיעים לנפגעי אסון ורסאי. כמו כן הוועדה דחתה זמנית יישום של תוכנית למימון מענקים מיוחדים להתיישבות הצעירה ביהודה ושומרון בסך כולל של כ-31 מיליון שקל. זאת בהתאם לתוכנית שאושרה עקרונית לפני כשנה וחצי. הדחייה נועדה כדי לבדוק שהסכומים שאושרו בפועל כמענקים להתנחלויות מדצמבר 2016.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים