שתף קטע נבחר

מיומה ברחם: לאיזה נזקים היא עלולה לגרום?

מיומה או שרירן ברחם היא תופעה נפוצה למדי שעלולה להופיע בקרב כ-35% מהנשים החל מגיל 20. לאיזה נזקים בריאותיים היא עלולה לגרום ואיך היא משפיעה על חיי המין של האישה?

מיומות או שרירנים ברחם, הינה תופעה רפואית גינקולוגית של גידול שפיר, העלול להתפתח מבלי לגרום לתסמינים כאלו או אחרים. אולם לעתים המיומה עלולה לגרום לתופעות לא נעימות המעיבות באיכות חייה של האישה עד כדי פגיעה בפוריותה.

 

המיומות מופיעות אצל 35%-40% מהנשים מגיל 20 ולאורך שנות הפוריות. הסטטיסטיקה מצביעה על כך שבכחצי אחוז מהמקרים, הגידול השרירני השפיר עלול להתפתח לגידול סרטני.

 

בנוסף, קיימים לא מעט מחקרים המצביעים על כך שהגידול התוך רחמי עלול לפגוע באיכות חיי המין של האישה.

 

קראו עוד:

מיומות ברחם - כיצד מאבחנים ואיך מטפלים

מיומות ברחם: הטיפולים הלא ניתוחיים שיעזרו

 

השפעה על חיי המין

באופן כללי, מחקרים שנעשו לפני שנים רבות מצביעים על כך שיש שלושה מרכיבים המביאים וגורמים לקושי בתפקוד המיני:

 

למחלה עצמה יש השפעה על התפקוד המיני. במידה שיש טיפול במחלה, אזי הטיפול עלול להשפיע על התפקוד המיני.

תגובות משניות של המחלה כגון כאבים, עייפות, וקושי בריכוז משפיעים גם הם על התפקוד המיני.

פגיעה פסיכולוגית עקב המחלה, כגון: פגיעה בדימוי העצמי והגופני, חרדה, דיכאון וכו' משפיעה על התפקוד המיני.

 

גם במקרה של מיומה קיים מצב שהגידול השרירני השפיר ישפיע על תפקודה המיני של האישה. המיומה עלולה לפתח תחושה לא נעימה וכאבים באזור הבטן התחתונה. הכאבים עלולים להיות ללא קשר לקיום יחסי מין וגם בזמן קיום המגע המיני, עלולים להתעצם.

 

הכאב יכול להיות מתון וכזה שיעיב על ההנאה המינית של האישה ועד כדי כאב חזק אשר יגרום לאישה להימנע מיחסים מלאים.

 

בנוסף, המיומה עלולה ליצור נפיחות בטנית אשר תפגע בדימוי העצמי, בביטחון העצמי שלה בדימוי הגופני והנשי שלה כאישה, וכתוצאה מכך היא עלולה להימנע מקיום יחסי מין.

 

השפעת כריתת המיומה

מחקר שפורסם בשנת 2009 בדק את ההשפעה של מיומה וכריתת מיומות (myomectomy) על תפקוד מיני. מטרת מחקר זה הייתה לקבוע את ההשפעות של מיומה ו-myomectomy על תפקוד מיני אצל נשים. המחקר תוכנן כמחקר מבוקר במרכז מחקר קליני אקדמי.

 

במחקר השתתפו 80 נשים עם מיומה ו-75 נשים בקבוצת הביקורת. מאפיינים בסיסיים ומאפיינים של המיומות נרשמו. שאלון מתוקן של FSFI- Female Sexual Function Index (שאלון לתפקוד מיני של האישה) שימש לקביעת תפקוד מיני לפני ואחרי הניתוח בקרב חולות.

 

במחקר נוסף שפורסם בשנת 2014, במגזין הרפואי International Society For Sexual Medicine שבדק כיצד שרירנים ברחם עלולים להשפיע על חיי המין של האישה, נבדקו 827 נשים בין גיל 39-45. נשים אלו שכולן היו לפני גיל המעבר, לקו במיומות.

 

מתוך המחקר הממצאים היו שאחוז ניכר מהנשים שהיה להן שרירן ברחם סבלו באופן כזה או אחר מדיספראוניה עמוקה. מצב זה הקשה על חיי המין והביא אפילו למצב נפשי דיסתמי.

  

הביצוע של myomectomy עשוי להקל על הכאב במהלך יחסי מין, ובכך לשפר את תפקוד המיני אצל המטופלות. בנוסף טיפול כזה או אחר, וידוע כיום שיש תרופה חדשה הניתנת ללא ניתוח העשויה להקל ולהיטיב עם האישה בעלת המיומה ולעזור לה בכלל ולתפקוד המיני בפרט.

 

ד"ר עידן מיליצ'ר, פסיכותרפיסט, אחראי מרפאה סקסולוגית אנאורגנית גברים, המרפאה לטיפול מיני, בי"ח "ליס" ליולדות ונשים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מיומה. השפעה על בריאות האישה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים