שתף קטע נבחר

8 מתכונים מהגליל

מעוגת פפאנש ובלינצ'ס ועד טאג'ין עוף עם רימונים: מסעדות גליליות מנדבות 8 מתכונים קלים להכנה וטעימים

עוף בתמרהינדי ורימונים

מסעדת שותא, שמרת

 

המרכיבים:

6 כרעי עוף טריים, שטופים היטב

4 בצלים, קצוצים גס

3 שיני שום כתושות

1 צרור כוסברה טרייה וקצוצה

5 כפות תמרהינדי

2 כפות סוכר חום

גרעיני רימון משני רימונים

1/2 פלפל ירוק חריף

1/2 1 כף מלח דק

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, פרט לעוף.
  2. מרפדים תחתית עבה של סיר רחב בחצי מתערובת הירק. מניחים מעל התערובת את כרעי העוף ומכסים את העוף בחצי השני של התערובת. יוצקים מים עד לגובה העוף ועוד 2 סנטימטר.
  3. מבשלים את התערובת על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות נוספות.
  4. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל כ-50 דקות נוספות עד לריכוך מלא של העוף.
  5. מומלץ להגיש עם אורז לבן, פולנטה או פירה.

 

מרק גולאש הונגרי

מסעדת טרנסילבניה, תרשיחא 

 

המרכיבים:

1 ק"ג בשר עגל, חתוך לקוביות קטנות

1 ק"ג בצל קצוץ

1/2 כוס שמן

3 כפות פפריקה 

1 כפית פלפל שחור

1 כפית קימל

קופסת עגבניות בשלות ומרוסקות

3 פלפלים ירוקים, פרוסים דק

1/4 ק"ג גזר, פרוסים לטבעות

עלי סלרי, קצוצים דק

1/2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

מלח - לפי הטעם

אבקת מרק - לפי הטעם

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר גדול במשך דקה. מוסיפים את קוביות הבצל ומערבבים במשך 3 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים כ-10 דקות עד שהבשר משחים. מוסיפים את הפלפל הירוק, טבעות הגזר ועלי הסלרי, ומערבבים במשך מספר דקות.
  2. מוסיפים פפריקה ועגבניות מרוסקות, ומכבים את האש למשך ספר דקות.
  3. במקביל, מוסיפים פלפל שחור וקימל, ו-4 ליטר מים פושרים. וומבשלים על אש גבוהה במשך שעה וחצי.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עד לרתיחה במשך 20 דקות. מתבלים במלח ובמעט אבקת מרק לפי הטעם ומערבבים היטב.
  5. מגישים חם עם לחם טוב.

 

סלט סלק מבושל ברוטב אגוזים ועשבי תיבול

מסעדת שותא, שמרת

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

3 סלקים בינוניים

לרוטב - 

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים

1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

3 שיני שום טחונות

מעט פלפל צ'ילי חריף

מלח, לתיבול

מעט שמן

2/3 כוס חומץ הדרים

גרירי רימון - להגשה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הסלקים עד לריכוך מלא ומקלפים. מצננים מעט, ופורסים לקוביות או רצועות ומניחים בקערה עד להכנת התיבול.
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד, ומוסיפים לקוביות הסלק שבקערה. מערבבים היטב, ומתקנים תיבול.
  3. מפזרים גרגירי רימון מלמעלה, ומגישים.

 

טאג'ין עוף עם טנזיה ורימונים

מסעדת סהרה, שומרה

 

המרכיבים:

4 כרעי עוף ללא עצמות (אפשר לבקש מהקצב לנקות אותם)

1/2 1 כוס אורז יסמין

1 בצל

עלי כרפס

100 גר' צנוברים

100 גר' צימוקים

2 כפות דבש

4 כפות סילאן תמרים

1 כף קינמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

לטנזיה - 

1 בצל

100 גר' שזיף שחור, ללא חרצנים

100 גר' משמש מיובש

50 גר' אגוזי מלך

1 כוס יין אדום

2 כפות סילאן

1/2 כף קינמון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן

גרגירי רימון מרימון אחד - להגשה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית על אש נמוכה עד להזהבה.
  2. מוסיפים לסיר את הכרפס, הצנוברים, הצימוקים והאורז ומערבבים. יוצקים פנימה את הדבש, הסילאן והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה (היזהרו שלא לשרוף את המרכיבים).
  3. ממלאים את הכרעיים בתערובת, וצולים בתנור שחומם מראש ל-280 מעלות במשך שעה.
  4. מכינים את הטנזיה - חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית עד להזהבה. מוסיפים פנימה את הפירות היבשים, אגוזי המלך, היין והתבלינים ומבשלים במשך כ-1/2 שעה.
  5. הגשה - מסדרים את הכרעיים על מגש, מניחים מעל את הטנזיה, מפזרים גרגירי רימון ומגישים.

 

קדירת בשר ראש

מסעדת סהרה, שומרה

 

המרכיבים:

1 ק"ג בשר ראש

2 כוסות גרגירי חומוס (אפשר מקופסה)

3 גמבות אדומות, פרוסות לרצועות

1 פלפל חריף

5 שיני שום קלופות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף כמון

1/2 כפית כורכום

2 לימון פרסי

1/2 כוס שמן

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הבשר בסיר רחב עד לריכוך בערך שעה. מקררים את הבשר וחותכים לקוביות, ואת המים שומרים בצד.
  2. מסננים 2 כוסות מהמים בהם בושל הסיר (אלו ששמרתם בצד), ויוצקים לסיר. מוסיפים גרגירי חומוס, את קוביות הבשר, רצועות גמבה, פלפל חריף, שום, תבלינים ושמן ומבשלים את התערובת על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.
  3. לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה מעל, ויוצקים את התבשיל לצלחות הגשה.

 

בלינצ'ס ברוטב שמנת פטריות

מסעדת פינגווין, נהריה

 

המרכיבים:

לבלינצ'ס -

2 ביצים

300 גר' קמח

400 מ"ל חלב

50 מ"ל סודה

1 כף סוכר

1 כף שמן 

לרוטב שמנת פטריות -

400 גר' פטריות שמפיניון טריות

1 ליטר שמנת

1 כפית אגוז מוסקט

70 גר' קמח 

מלח - לפי הטעם

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - מטגנים את הפטריות בסיר עם שמן זית. מוסיפים את השמנת, הקמח, האגוז מוסקט והקמח. מבשלים את הרוטב עד שמצטמצם, ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  2. מכינים את הבלינצ'ס - מערבבים את כל מרכיבי הבלילה, ויוצקים למחבת לוהטת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לצלחת.
  3. ממלאים את הבלינצ'סים בתערובת הפטריות, מגלגלים ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים חם.

  

מוס שוקולד

מסעדת פינגווין, נהריה

 

המרכיבים:

800 גר' שוקולד

2.3 ליטר שמנת

7 חלבוני ביצה

200 גר' סוכר

80 גר' מים

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שוקולד על סיר כפול.
  2. מקציפים את השמנת עד לקבלת קציפה מוצקה מאוד (יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, על מנת שהשמנת לא תהפוך לחמאה גושית).
  3. במחבת או בסיר קטן ממיסים את הסוכר במים תוך כדי בחישה מהירה, עד שהסוכר נמס (יש להיזהר שלא ישחים).
  4. מקציפים את חלבוני הביצה עד לקבלת קציפה סמיכה מאוד. מוסיפים את הסוכר ומקפלים בעדינות.
  5. מוסיפים את קצף הביצים לשוקולד, ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקררים את התערובת במקרר כדי שהקצפת לא תיפול (אפשר גם בקערת מי קרח).
  7. יוצקים את השוקולד אל תוך השמנת ומקפלים בעדינות.
  8. מעבירים את המוס לכלי הגשה, ומגישים.

 

עוגת פפאנש

מסעדת טרנסילבניה, מעלות תרשיחא

 

המרכיבים:

1 ק"ג גבינת כנען

2 ביצים

1/2 כוס סולת

2 כפות קמח

50 גר' חמאה מומסת

4 שקיות סוכר וניל או יותר - לפי הטעם

פירורי לחם דקים וזהובים

להגשה -

ריבת תמרים

שמנת חמוצה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המרכיבים, פרט לריבה, השמנת ופירורי הלחם, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. עוטפים את התערובת בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לכמה שעות.
  3. מרתיחים מים בסיר רחב. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כ-4 ס"מ, מגלגלים היטב ומכניסים למים הרותחים. מבשלים עד שהכדורים צפים.
  4. מוציאים את הכדורים מהסיר וטובלים בעדינות בפירורי לחם, מכל הצדדים.
  5. מגישים לצד ריבה ושמנת חמוצה.

  

המתכונים באדיבות המיזם הפילנתרופי "אוצרות הגליל", מיזם המקדם עסקי קולינריה ותיירות בגליל המערבי (פרטים נוספים באתר "אוצרות הגליל").

 

המתכונים פתחו לכם את התיאבון? במתחם אגם מונפורט בגליל המערבי יתקיים בחול המועד סוכות פסטיבל "טעם בגליל 3", ביוזמת עיריית מעלות. תהיה שם חגיגת תרבות קולינרית לכל המשפחה, מתחם דוכני אוכל, בירה מקומית ויין מיקבי הגליל. כולם יציעו טעימות וארוחות במחירים מיוחדים. עוד בפסטיבל: מופעי מוזיקה, תיאטרון רחוב, מתחמי הפעלה ועוד. הכניסה למתחם ללא תשלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
טאג'ין עוף עם טנזיה ורימונים
צילום: יח"צ
מומלצים