שתף קטע נבחר

יום כיפור חילוני: יש דבר כזה

"יום כיפור הוא קונצנזוס, אבל איך חוגגים אותו, זה לאו דווקא קונצזנוס", אומרת הרב איילה שני, שעם רבנים נוספים מנצחת על טקסי יום כיפור חילוניים ברחבי הארץ. "אנו עומדים על זכותנו לציין את היום הזה על פי האמונות שלנו, ולא חייבים להתנהל בעולם מתוך מחשבה על אלוהים או חוקים דתיים שחייבים לקיים"

 

לראשונה ברחבי הארץ – מניינים חילוניים אלטרנטיביים: אם תכננתם להעביר את היום הקדוש ביותר בלוח השנה היהודי מול האינטרנט או על אופניים, תנועת היהדות החילונית "תמורה" מציעה לכם לפנות קצת זמן כדי להתחבר למקורות העתיקים, ממקום חילוני והומניסטי דווקא.

 

<<הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק  >>  

 

"יום כיפור הוא קונצנזוס, אבל איך חוגגים אותו, זה לאו דווקא קונצזנוס, כי אם משתנה ומתפתח לאורך השנים", אומרת הרב איילה שני, סמנכ"ל "תמורה" - יהודית חילונית הומניסטית, בראיון לאולפן ynet. "יום כיפור שציינו בימי התנ"ך הוא לא אותו יום כיפור שציינו בימי המשנה או ימי הביניים".

 

איך מציינים יום כיפור בלי דת?

 

"מה זה אומר בלי דת? אנחנו אנשים חילוניים, אין לנו שום דבר נגד אנשים דתיים, אבל אנחנו רוצים את זכותנו לציין את היום לפי האמונות שלנו ולפי הערכים שלנו. כיהודים חילוניים והומניסטים אנחנו מאוד קשורים ליהדות ושואבים השראה מכל מקורותיה, גם הדתיים וגם החילוניים. עם את, כחילונים, אנחנו רואים את עצמנו - רוב אזרחי ישראל - כאנשים ריבוניים. אנחנו עומדים בזכות עצמנו ולא חייבים להתנהל בעולם מתוך מחשבה על אלוהים או חוקים דתיים שחייבים לקיים.

 

הרב איילה שני   ()
הרב איילה שני

 

"העניין ההומניסטי הוא מאוד משמעותי. אלה הערכים החשובים בחיים שלנו, שחשוב לנו מאוד לקדם, והם נוגעים בעיקר להטבת החיים האנושיים - צדק, שיוויון וסולידריות".

 

מתכנסים – אך לא בבית כנסת

הרב שני מסבירה כי הם מתכנסים – אך לא בבית כנסת: "קודם כל, המושג של בית כנסת בתרבות היהודית, כשמו כן היה - מקום של התכנסות הקהילה. במפגשים ביום כיפור יש אפשרות להשתתף בטקסים שהרבנים שלנו בנו במיוחד לציון יום הכיפורים. שרים שירים ישראלים או שירים מהתפילה; שירים שקשורים לחשבון נפש, ומקריאים טקסטים. עושים איזושהי התבוננות. אפשרות נוספת היא התכנסות לצורך לימוד".

 

בתנועה מצפים לכ-15-30 משתתפים בכול פעילות מאלו הנעשות ב-15 מוקדים ברחבי הארץ, בהם, בין היתר: בית העמק, גבעתיים, יבנאל, מכבים רעות, עין גדי, פסגת זאב, קריית היובל בירושלים ותל אביב. "זו לנו השנה הראשונה שבה אנחנו עושים את זה באופן מאורגן, כתנועה, ואני מקווה ובטוחה שבשנים הבאות זה יילך ויתעצם כי הרבה חילונים רוצים ללמוד את העגלה המלאה שלנו".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

מיוחד: ההלכות, המנהגים, טיפים לצום קל - וכל מה שרציתם לדעת על יום כיפור. היכנסו

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים