שתף קטע נבחר

גנרלים בפנטגון מתנגדים לביטול ההסכם עם איראן

עמידה בהסכם האיראני, אמרו גנרלים בצבא ארה"ב, חיונית לחלוטין על מנת להגיע להסכמים דומים בעתיד עם מדינות נוספות

בעוד היחסים בין ארה"ב לצפון קוריאה מסלימים והפתרון בנוגע מאגר הנשק הגרעיני שבידי הקוריאנים נראה רחוק מתמיד, מי שמנסה ליצור אווירה בה הסכם כזה יהיה בכלל אפשרי הוא אחד הגנרלים הבכירים של צבא ארצות הברית, ג'וזף דנפורד.

 

דנפורד אמר ביום שלישי האחרון שאיראן, בניגוד לטענות ישראל וממשל טראמפ, עומדת בהסכם הגרעין שנחתם עמה ואינה מפתחת ראשי נפץ גרעיניים’ ושהפרת ההסכם מצד אחת המעצמות החתומות עליו תהווה תקדים שיגרום למדינות אחרות לא לחתום על הסכמים נוספים כאלו.

 

טראמפ הודיע בנאום בעצרת האו"ם האחרונה שהוא שוקל לבטל את ההסכם עם איראן בטענה שהוא "מביך". הגנרל דנפורד, שמשמש כיו"ר הפיקוד העליון של צבא ארצות הברית, אמר לועדת הכוחות המזויינים בסנאט שאיראן עומדת בהתחיבויותיה במסגרת ההסכם, אך גם שהגבירה את פעילותה בתחומים אחרים.

 

ניסוי הטיל הבליסטי, השבוע (צילום: AFP, IRIB TV) (צילום: AFP, IRIB TV)
ניסוי הטיל הבליסטי, השבוע(צילום: AFP, IRIB TV)

 

"איראן ממשיכה בהשפעתה השלילית על המזרח התיכון, מאיימת על חופש התנועה במפרץ ותומכת כלכלית בארגוני טרור בסוריה, עיראק ותימן", אמר הגנרל. הסנאטור הדמוקרטי ג'ק ריד, שאל את דנפורד האם נטישת ההסכם על ידי ארצות הברית תשפיע לרעה על משא ומתן עתידי מול צפון קוריאה.

 

"זה נראה לי הגיוני לגמרי שעמידה בהסכם שאנחנו חתומים עליו, בהנחה שהתנאים שלו נשמרים על ידי הצד השני, היא חיונית לחלוטין על מנת להגיע להסכמים דומים בעתיד עם מדינות נוספות", ענה דנפורד. דנפורד משקף דעה רווחת בקרב הדרג הצבאי האמריקאי שסבורה שהאופציה הדיפלומטית מול צפון קוריאה צריכה לקבל עדיפות עליונה ושפתרון צבאי צריך להגיע רק לאחר שכל המאמצים האחרים כשלו סופית.

טראמפ אמור להחליט לגבי ההסכם עם איראן עד ה-16 באוקטובר, ואז לקונגרס יהיו 60 ימים להחליט האם להחזיר את הסנקציות על איראן או להמשיך להקפיא אותן במסגרת ההסכם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים